G4Media.ro

Autoritățile din Harghita fac apel la cei plecați în străinătate să se…

Sursa foto: Pexels

Autoritățile din Harghita fac apel la cei plecați în străinătate să se implice în recensământ / ”Milioane de oameni vor fi lăsați afară pentru că sistemul este încărcat”

Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, şi primarul municipiului Miercurea-Ciuc, Korodi Attila, au lansat un apel către cei plecaţi la studii sau la muncă în străinătate să se autorecenzeze şi să-i ajute şi pe membrii familiei care nu au posibilitatea să facă acest lucru, anunță Agenția de presă Rador.

Borboly Csaba a precizat că datele astfel obținute vor putea sta la baza unor viitoare strategii de dezvoltare: „Vor fi niște baze de date care pot sta la baza unor noi strategii, unor noi planuri de acțiuni, chiar pentru noi finanțări europene sau guvernamentale. De aceea noi i-am îndemnat pe toți cei care lucrează sau stau un timp mai îndelungat în străinătate să completeze formularul”.

Borboly a criticat sistemul online de autorecenzare, care este frecvent supraaglomerat și ridică probleme celor care vor să completeze formularul.

„Problema principală cu care ne vom confrunta este aceea că acest recensământ a fost iarăși un proiect care nu a fost bine gândit, care nu a fost bine manageriat și în care milioane de oameni vor fi lăsați afară pentru că sistemul este încărcat, nu prea se reușește să fie trecute în baza de date acele date care sunt recenzate, deci e o dezamăgire acest recensământ”.

Cei care vor să completeze formularul online sau cu ajutorul unui recenzor mai pot apela la această variantă până în data de 15 mai.

În perioada 16 mai – 17 iulie, cei care nu s-au autorecenzat online vor fi chestionați de un recenzor care va veni la domiciliu.

Sursa foto: Pexels

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

 1. Adica apel la încalcarea legi.
  Pai daca numai locuieste in Romania ce rost are.
  Hotie

  • Mangleala.
   Pentru ca multi romani de etnie maghiara sunt plecați, exista riscul ca procentul lor sa scadă semnificativ fata de 2011.
   Nasol de nasol.

 2. OUG 19/2022 spune că „fac obiectul recenzării și persoanele cu cetățenie română, cu domiciliul în România, dar cu reședința în altă țară pentru o perioadă MAI MICA de 12 luni”. Adica sunt recenzati cei plecati pentru mai putin de un an, cum ar fi muncitorii sezonieri.
  Românii care au rezidența de mai mult de 12 luni în afara granițelor țării sa fie sanatosi. Ei se pot declara „români” la recensământul organizat de statul în care se află.

 3. Yoy Istenem, asta nu e bine la noi ke ungur este mai mik ca rumun in Horgito si Kovaszno; no lasa ke nu’i bai, gaseste noi ungur la Dolj si Vaslui …

 4. Necazu’ e altu’… Chestionarul e in română și mulți drujbisti d’astia nu știu/vor să vorbească/citească în română…. Nasol….

 5. Asta vrea sa numere secuii la fel ca pe ursi. Sa treaca mai multi, sa fie bine pentru toata lumea.

 6. Na, ca s-au trezit b0zg0rii, in ceasul al doisprezecelea, ca e o problema cu sistemu’! Au emotii ca nu ies la numar toti aia care au votat pentru orban… 😀

 7. Ametitii cu recensamantul vorbesc prostii. Pentru persoanele ramase in tara, etnici maghiari, germani, etc. recenzarea trebuie sa o faca toti cei care lucreaza in primarii. Multe amanunte inutile cerute de chestionar nu le stiu rudele din strainatate. Recensamantul si autorii lor habar nu au de realitatea din teren.