G4Media.ro

Autorităţile austriece au descoperit zeci de migranţi, inclusiv copii, într-un camion frigorific…

Autorităţile austriece au descoperit zeci de migranţi, inclusiv copii, într-un camion frigorific care plecase din România

Zeci de migranţi, inclusiv copii, se ascundeau într-un camion frigorific care a plecat din România, a anunţat, miercuri, Poliţia austriacă după arestarea unui membru suspect al unei reţele care face contrabandă cu oameni prin UE. Şoferul un cetăţean turc, care locuieşte în România, a fost arestat, relatează News.ro.

Cazul aminteşte de tragedia din 2015 când 71 de corpuri în descompunere au fost descoperite în spatele unui vehicul frigorific pe o autostradă din Austria. Persoanele aflate în interior muriseră sufocate în Ungaria, iar patru contrabandişti – un afgan şi trei bulgari – au fost condamnaţi şi închişi, scrie europost.eu.

Poliţia a spus despre recentul caz că 38 de persoane din Siria, Irak şi Turcia, inclusiv şase minori, au fost reţinute săptămâna trecută după ce camionul lor a ajuns în Austria.

Migranţii au spus că le-a fost frică că vor muri şi au suferit din cauza lipsei oxigenului în timpul călătoriei din România către Ungaria, a declarat Poliţia în comunicat, fără să specifice unde se îndrepta camionul.

Mai mulţi pasageri, care au plătit între 6.000 şi 8.000 de euro (9.638 de dolari şi 12.850 de dolari) pentru călătorie, au reuşit să fugă pe câmpurile din apropiere când vehiculul a oprit de-a lungul unei autostrăzi. Martorii au alertat autorităţile. Şoferul în vârstă de 51 de ani, un cetăţean turc, care locuieşte în România, a fost arestat.

„Constatăm o creştere a contrabandei”, a declarat ofiţerul de Poliţie Omar Haijawi-Pirchner, precizând că ancheta se axează pe „destructurarea” reţelei de contrabandă implicată pentru a „evita alte infracţiuni”.

Sursa: News.ro

Foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

 1. Vrei, nu vrei iti intra babuini pe teritoriul tau.Iti ia aerul, iti minanca resursele…totul in numele a unei Europe Unite????La ce, in folosul cui si pentru cine??????

  • Si vare e problema.
   Autoritatile austriece sunt de vina ca nu i-au lasat in pace.
   Oamenii voiau sa ajunga in germania ca madam merkel le-a spus ca sunt bineveniti.
   Romanii care i-au ajutat sa plece spre austria si germania au facut un gest umanitar.
   Atata timp cat migrantii nu raman in romania (sau nu isi fac simtita prezenta in mod vizibil cand sunt in trecere), e ok

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.