G4Media.ro

Autoritățile au deschis un dosar penal pentru intrarea cu mașinile pe Grindul…

Sursa foto: Ministerul Mediului

Autoritățile au deschis un dosar penal pentru intrarea cu mașinile pe Grindul Chituc, aflat în zona de strictă protecție din Delta Dunării

Ministerul Mediului anunță, miercuri, că a fost deschis un dosar penal pentru intrarea cu mașinile pe Grindul Chituc, aflat în zona de strictă protecție din Delta Dunării, aflată în patrimoniul UNESCO.

Ministerul precizează că, în urma mai multor sesizări şi constatări privind încălcări ale interdicţiei de acces auto pe coronamentul Grindului Chituc, inspectorii din ARBDD – Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii – au derulat mai multe acţiuni pentru a surprinde în fapt autoturismele sau utilajele care intrau pe teritoriul Rezervaţiei, respectiv pe porțiunea de drum Vadu-Edighiol-Periboina, în apropierea lucrărilor pentru înlocuirea echipamentului aferent sistemelor de stavile.

În cele din urmă, accesul auto pe Grindul Chituc a fost complet restricţionat pentru a proteja zona, iar autoritățile au montat o barieră, dat fiind că întreaga zonă este monument UNESCO.

„În luna iunie, Ministerul Afacerilor Interne, Romania a informat că s-a deschis dosar penal din cauza nerespectării prevederilor legale în domeniu. Totodată, au transmis că vor asigura măsurile din competență, în vederea asigurării protecției și conservării acestor zone de habitat natural”, precizează Ministerul Mediului.

Grindul Chituc, o zonă impresionantă prin frumusețea peisajului modelat de valurile mării ce vin dinspre est, se întinde între Gura Portiței și Capul Midia, separând apele Lacului Sinoe (ale complexului lagunar Razelm-Sinoe) de cele ale Mării Negre. Are o lungime de aprox. 27 km, lățime de 1-2 km cu un maxim ajungand la cca 4 km și înălțime de 1,5-2 m. Suprafața totală este de 7.300 hectare, zona strict protejată de 2300 ha fiind situată in nord.

Sursa foto: Ministerul Mediului

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Parca vad cum apare dupa bariera un mare complex imobiliar

  2. Mai MULTE masini si s-a deschis UN DOSAR PENAL…. 🥳

  3. Rezervatiile naturale sunt protejate cu oameni înarmati în USA , Canada, Africa, Philippine, Japonia etc.La noi sunt pazite prin vorbe si coruptie.S-a deschis un proces??? Cind si cui ??? Este un articol aruncat la prosteala care dezinformeaza.Are cineva incredere in aceasta aiuteala de articol??Este o nesimtire a unor tupeisti care detin puterea.Ce zicea faimosul PSD-ist Jordache referitor la lege???PAI DACA AVEM PUTEREA de ce sa nu facem ce vrem.Asa si cu articolul acesta mincinos „Autoritatile au deschis un proces”.Nesimtitilor inculti , mafioti tupeisti sa va ia dracul pe toti.BLESTEMATI SA FITI CU TOT NEAMUL.

  4. Pe Grind au acces smecherii care vin in elicopter sau cu barci rapide dinspe Mamaia si statiunile adiacente, sunt baruri si locurii in care se campeaza si poti pescui.Astia n-au nevoie de permise si de drum, pentru prostime -ACCESUL INTERZIS…e bine si asa, in definitiv protejam flora, fauna si cocalariii cu bariera