G4Media.ro

Austria îl va aresta pe Putin dacă acesta va vizita țara

Sursa foto: Kremlin.ru

Austria îl va aresta pe Putin dacă acesta va vizita țara

În calitate de membru al Statutului de la Roma, Austria este obligată să execute mandatele de arestare emise de Curtea Penală Internațională și nici măcar șefii de stat nu au imunitate în fața Curții, a precizat pentru Ukrinform Ministerul Federal al Justiției din Austria, ca răspuns la o solicitare privind executarea de către țară a mandatului de arestare emis de CPI pe numele președintelui rus Vladimir Putin.

„Austria este parte a Statutului de la Roma. Acest lucru înseamnă că Austria, la fel ca toate celelalte părți contractante, este obligată să coopereze cu CPI: mandatele de arestare emise de Curte trebuie executate, iar persoanele căutate de Curte trebuie arestate” – a comentat ministerul, întrebat dacă autoritățile austriece îl vor aresta pe Putin în cazul sosirii acestuia pe teritoriul Austriei.

Ministerul Justiției din Austria a mai precizat că „în 2019 (în cazul președintelui sudanez Omar al-Bashir – n.r.), CPI a stabilit deja într-un caz că nici măcar șefii de stat nu au imunitate în fața Curții”.

„Nimeni nu este mai presus de lege, ceea ce înseamnă în mod specific că fiecare crimă ar trebui să fie investigată pe deplin. Nu ar trebui să existe impunitate”, a subliniat Ministerul austriac al Justiției.

În data de 17 martie, Camera preliminară a Curții Penale Internaționale (CPI) a emis mandate de arestare pentru Vladimir Putin și Maria Lvova-Belova.

Președintele Federației Ruse și comisarul președintelui rus pentru copii sunt suspectați de crime de război – deportarea și relocarea ilegală a populației, inclusiv a copiilor, de pe teritoriul ocupat al Ucrainei cel puțin din 24 februarie 2022.

La 16 martie, Austria s-a alăturat coaliției pentru crearea unui tribunal special pentru crima de agresiune împotriva Ucrainei – acum coaliția include 33 de state.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. Am priceput. Dispar de pe site. Multumesc pentru toleranta manifestata fata de un „postac” care nu înjura de mama, contrar standardelor „filtrului”.

    • Te plângi că ești cenzurat, dar comentariile tale absurde apar. Poate dacă faci o vizită la Bălăceanca, problema ți se va clarifica.

  2. S-a umflat pasatul in austrieci. De parca Putin arde de nerabdare sa le traga o vizita.

  3. Austria rămâne slujitorul credincios al lui Putin si doar latră în declarații pentru a putea continua să ajute Rusia.

  4. Ești postac rus. Numai un postac rus ar folosi formule de tipul „lumea vestică”, scoțând în evidență invidia rusească față de lumea civilizată.

  5. Mai degraba cred ca au sa zica ca a intrat neinregistrat prin Romania si ni-l trimit noua sa-l arestam. (La care Sosoaca are un atac de apoplexie, daca se poate cerebrala)

  6. Acum e mai ușor de văzut cine e postac fie Rus fie Soroșist. Ăia de nu-și pun nici măcar o poză de profil ceva. Normal că au treabă să facă zeci de conturi ca să pară zeci de oameni 😉 observație elementară