G4Media.ro

Austria a descoperit 215 cazuri noi în rândul unor tineri care au…

sursa foto: Unsplash

Austria a descoperit 215 cazuri noi în rândul unor tineri care au participat la un festival din Croația/ Organizatorii susțin că au verificat certificatele sanitare

Austria a identificat cel puţin 215 cazuri de COVID-19 în rândul unor tineri care au călătorit în Croaţia pentru a participa la un festival, deşi organizatorul evenimentului susţine că acestora le-a fost verificat la intrare certificatul sanitar, relatează joi agenţia DPA.

Festivalul desfăşurat pe plajă, denumit Austria Goes Zrce, a avut loc mai multe zile la rând săptămâna trecută pe insula croată Pag şi a atras circa 8.000 de participanţi, cu vârste între 19 şi 27 de ani.

Autorităţile sanitare austriece le-au cerut acum tuturor celor care au fost prezenţi la acest eveniment să se testeze, pentru a identifica şi alte posibile cazuri de infectare.

Toţi participanţii la festival au fost verificaţi de două ori înainte de a li se permite intrarea în acel spaţiu, pentru a vedea dacă ei au fost vaccinaţi anti-COVID-19, dacă au fost testaţi negativ ori s-au recuperat după o infectare anterioară, asigură organizatorul Martin Reitstaetter.

”Am respectat instrucţiunile guvernelor austriac şi croat”, insistă acesta şi neagă acuzaţiile unui participant care a declarat publicaţiei Der Standard că verificările au fost oarecum relaxate.

Conform datelor transmise tot de gazdele festivalului, circa 60% dintre participanţi au fost cel puţin parţial vaccinaţi anti-COVID-19. ”Ceea ce ne sperie cel mai mult este că sunt atât de mulţi vaccinaţi printre cei testaţi pozitiv”, mai spune Martin Reitstaetter.

În Austria, circa o treime din noile cazuri de COVID-19 sunt legate de călătoriile în afara ţării, potrivit ministrului austriac al sănătăţii, Wolfgang Mueckstein.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Unsplash

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Au avut acordul tinerilor, părinților și bunicilor pentru testări? Că la noi așa se pune problema. Sau cu toții la testare obligatoriu.

  2. Prestituatelor voi inca insinuati ca daca esti vaccinat nu mai iei virusul? Il iei la fel de repede ca si cei nevaccinati. Vaccin = frectie la picior de lemn. Nu mai bine ati promova voi o alimentatie sanatoasa, sport, odihna, fara stres = sistem imunitar bun iar un sistem imunitar bun calca in picioare guturaiul numit guvid.

  3. Din experiența personală: astăzi am călătorit de la Arad in Austria:singurul care a întrebat de certificat a fost hotelierilor din Austria. Dar se uita la certificatul emis de noi ca mata in calendar după care a spus “nu e necesară masca la restaurant”. La fel punctele de frontiera – nimeni, nimic. Dacă așa verifica și croații. O sa avem o toamna fierbinte!