G4Media.ro

Australia se declară victima unui vast atac cibernetic în curs al unui…

Australia se declară victima unui vast atac cibernetic în curs al unui ”actor statal”. Presa arată cu degetul China

Australia este ţinta unui vast atac cibernetic al unui ”actor statal” care vizează sisteme informatice aparţinând Guvernului, administraţiilor şi întreprinderilor, a anunţat vineri premierul Scott Morrison, relatează AFP, citată de News.ro.

Scott Morrison a organizat de urgenţă o conferinţă de presă, la Canberra, pentru a-şi avertiza concetăţenii cu privire la ”riscuri specifice” la care sunt expuşi.

”Organizaţii australiene sunt vizate în prezent de către un actor statal sofisticat”, a anunţat el.

Potrivit lui Morrison, ”această activitate ţinteşte organizaţii australiene într-o întreagă gamă de sectoare, la toate nivelurile Guvernului, economiei, organizaţiilor politice, serviciilor de sănătate şi alţi operatori ai unor infrastructuri strategice”.

Presa australiană scrie că lista suspecţilor este foarte scurtă, iar puţine state deţin un kow-how în acest domeniu – în afară de ţări occientale, China, Coreea de Nord, Iranul, Israelul şi Rusia.

Presa arată cu degetul China, care a impus în mai taxe vamale punitive anumitor exporturi australiene.

Guvernul lui Morrison a înfuriat Beijingul după ce a îndemnat la o anchetă internaţională independentă cu privire la originea pandemiei covid-19 şi a denunţat o diplomaţie chineză agresivă şi necinstită.

China a replicat sfătuindu-şi cetăţenii să se ducă în Australia ca să facă turism şi studii, ameninţând cu alte represalii şi condamnând un australian la moarte, găsit vinovat de trafic de droguri.

Morrison a anunţat vineri că a informat opoziţia cu privire la aceste atacuri informatice ”de tip malware” şi a îndemnat instituţiile şi întreprinderile ”să se protejeze”.

El nu a prezentat vreun detaliu tehnic, însă a anunţat că datele personale ale australienilor nu au fost furate şi că multe atacuri au eşuat.

”Încurajăm organizaţiile, mai ales cele din domeniul sănătăţii, infrastructurilor strategice şi serviciilor esenţiale să recurgă la experţi şi să implementeze sisteme tehnice de apărare”, a declarat premierul australian.

sursa foto: Captură Youtube

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Spui China și tragi apa

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.