G4Media.ro

Australia anunță găsirea primului caz de infectare locală cu Omicron/ Persoana pozitivă…

Australia anunță găsirea primului caz de infectare locală cu Omicron/ Persoana pozitivă nu a călătorit în străinătate și nu a avut contact cu persoane care au fost în afara țării

Autorităţile australiene au anunţat vineri că au depistat un prim caz de infectare cu varianta Omicron la un elev care nu a călătorit în străinătate, ceea ce indică faptul că varianta a început să se transmită la nivel local în Australia, transmite Agerpres, care citează AFP.

Cazul a fost descoperit la Sydney, în pofida interdicţiei de intrare în ţară a celor care nu sunt cetăţeni australieni şi a restricţiilor privind zborurile din Africa de Sud, unde a fost detectată pentru prima dată varianta Omicron, la sfârşitul lunii noiembrie.

Persoana testată pozitiv „nu a (călătorit) în străinătate şi (nu are) legături cu persoane care au călătorit în străinătate”, a anunţat Departamentul de Sănătate din statul New Wales South, precizând că este în curs identificarea cazurilor de contact.

Alte nouă cazuri de contaminare cu varianta Omicron au fost detectate în Australia, toate la persoane care au venit din străinătate.

Şcoala creştină Regents Park din vestul oraşului Sydney, unde învaţă elevul infectat, a fost închisă, iar familia sa a fost plasată în carantină.

Australia înregistrează zilnic aproximativ 2.000 de noi cazuri de contaminare cu COVID-19.

Având o rată de vaccinare de 87% în rândul populaţiei cu vârsta de peste 16 ani, autorităţile australiene şi-au exprimat încrederea că vor putea combate în mod eficient noua variantă a virusului.

Rata de spitalizare este scăzută în prezent, iar totalul deceselor este de 2.021.

Varianta Omicron a fost clasificat drept „îngrijorătoare” de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi sunt în curs de desfăşurare studii pentru a determina dacă, şi în ce măsură, este mai contagioasă sau mai rezistentă la vaccinuri.

sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Pai ramane doar o concluzie: omicronul e produs de vaccinatzi! Oops!

    • Clar, virusul face orice sa fenteze vaccinul. Si cum sistemul imunitar e ocupat sa faca anticorpi pt delta, nu-i vad bine pe vaccinati

    • Pe metru patrat. Unde ați studiat, tati? Pe YouTube, la fără frecvență?

    • Au învățat de la ,,medicul” ala francez.
      De atâția virusuologi și epidemiologi câți au apărut, cred că nu o să mai fie nici meseriile aste plătite bine, mare păcat.