G4Media.ro

AUR susține că a repurtat o victorie în justiție împotriva unui ordin…

AUR susține că a repurtat o victorie în justiție împotriva unui ordin ANRE prin care prosumatorii primeau compensare parțială, nu integrală a facturilor la energie în cazul producătorilor de energie verde

Curtea de Apel Bucureşti a anulat în primă instanţă ordinul emis de ANRE anul trecut referitor la schimbarea modalităţii de compensare a facturilor producătorilor de energie din surse regenerabile, anunţă duminică, într-un comunicat, Alianţa pentru Unirea Românilor, citat de Agerpres.

„Admite în parte cererea modificată. Anulează în parte Ordinul ANRE nr. 15/2022 astfel cum a fost modificat prin Ordinul nr. 95/2022, respectiv art.11 alin. 3 capitolul IV din Anexa la Ordinul 15/2022, modificat prin Ordinul nr. 95/2022. Cu drept de a formula recurs, în termen de 15 zile de la comunicare, care se depune la Curtea de Apel Bucureşti. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor, prin mijlocirea grefei instanţei”, se arată în decizia Curţii de Apel Bucureşti din data de 25 ianuarie în dosarul 2216/2/2022.

Senatoarea AUR Rodica Boancă, unul dintre iniţiatorii acţiunii în Justiţie, a acuzat ANRE că „i-a înşelat pe prosumatori în momentul în care a impus compensarea parţială, şi nu integrală a facturilor la energie pentru producătorii de energie verde”, arată AUR.

„Victorie pentru prosumatori contra ANRE în prima instanţă la Curtea de Apel Bucureşti! Unde-i lege nu-i tocmeală! Am apărat interesele prosumatorilor, ale cetăţenilor care au investit în surse regenerabile de energie şi pe care ANRE, aşa cum e obişnuit, a încercat să-i înşele în stil mafiot! Am contestat acest ordin şi am câştigat! Ordinul 15/2022 al ANRE care reglementa prin norme metodologice modalitatea de facturare a prosumatorilor a fost anulat!

Practic, ANRE intervenea peste Legea Energiei nr. 123/2012, cu modificări, art. 73 care prevede compensare cantitativă (compensare 1 la 1), cu facturare doar pentru diferenţă şi cerea prin Ordinul lor, care este legislaţie secundară, un alt tip de compensare, parţială de data această! ANRE trebuie să vină cu un nou set de norme metodologice pentru ca Legea Energiei să fie respectată întocmai, fără interpretări ale ‘specialiştilor’ ANRE!”, a afirmat Rodica Boancă, într-o postare pe Facebook.

„Termenul prosumator, care s-a format prin îmbinarea cuvintelor producător şi consumator, defineşte clientul final care deţine instalaţii de producere a energiei electrice, dar a cărui activitate specifică nu este producerea energiei, care consumă şi care poate stoca şi vinde energie electrică din surse regenerabile produsă în gospodăria proprie”, se mai precizează în comunicatul AUR.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

 1. ” AUR susține că a reputat o victorie în justiție împotriva unui ordin ANRE…”
  Haide G4media că puteți mai bine.
  Astea sint titluri de Antena 3.
  Chiar dacă sinteti impotriva la AUR măcar recunoașteți că au obținut o victorie mică impotriva mafioților de la ANRE și PSD/PNL.
  De la G4m mă așteptam la mai mult.

 2. AUR, care au recunoscut că sunt finanțați de Rusia, care au ca scop scoaterea României din NATO si UE pentru ca Rusia să ne violeze mai in tihnă luptă pentru binele românilor! 🤮

 3. Nu e de bine: Daca AUR a pentru, inseamna ca de fapt , ANRE are dreptate si prosumatorii sa taca din gura. Nu merita nici un leu.

  • Prosumatorii merită să fie pupați în cur de hahalere ca tine! :)))))

  • lasa bai darwinele, du-te si pupa fund austriac si trage-ti un tatuaj cu Monica Macovei cum lupta cu coruptia in timp ce calca motociclisti.

 4. Vai, dar unde a fost marele aparator al energiei verzi, climei si progresului, USR?
  Aa, am uitat, ei erau ocupati cu obligativitatea vaccinarii, obliterarea drepturilor nevaccinatilor, calcarea in picioare a libertatii si Constitutiei si instaurarea dictaturii certificatului. Tot verde si ala, ce-i drept…

  • #dmb …e fantastic….cred ca nici la loto 6/49 nu se potriveau mai bine toți analfabeții intr un singur partid pro rus!

 5. „AUR susține că a repurtat o victorie în justiție împotriva unui ordin ANRE”
  Pe bune ??? Ori AUR minte, ori voi mințiți !
  În primul rând NU AUR a dat în judecata ANRE, ci niște persoane fizice, cel mai probabil prosumatori. Că una din persoane e senator AUR, e altă poveste, dar a făcut-o în nume propriu, nu în numele partidului. Nu înțeleg de ce țineți voi sa politizați orice lucru făcut în interes propriu de anumite persoane ? Se vinde mai bine minciuna ?