G4Media.ro

AUR a făcut plângere penală pentru zădărnicirea combaterii bolilor în legătură cu…

AUR a făcut plângere penală pentru zădărnicirea combaterii bolilor în legătură cu testarea COVID-19 a elevilor

Senatoarea AUR, Rodica Boancă, a depus marţi o plângere penală pentru zădărnicirea combaterii bolilor, în legătură cu procedura de administrare a testelor rapide antigen non-invazive efectuate din proba de salivă în unităţile de învăţământ.

„Mă revoltă această situaţie în calitate de profesor, în primul rând. Părinţii nu au putut achiziţiona testele rapide din farmacii, ci ele au fost transportate în şcoli vrac, nefiind ambalate individual. Pe cale de consecinţă, profesorii au fost însărcinaţi să asambleze ei toate componentele. Mai mult, în unele şcoli au fost şi părinţi voluntari care au ajutat la acest demers.

Având în vedere faptul că testele pe care le primesc elevii şi pe care trebuie să le facă de două ori pe săptămână, în zilele de luni şi de joi, sunt trecute prin mâinile mai multor persoane, respectiv puse în punguţe pentru fiecare copil în parte şi, apoi, distribuite pentru fiecare clasă de către diriginţi/învăţători/educatori, consider că acest proces reprezintă un real risc de contaminare a elevilor şi, mai departe, a familiilor acestora.

De asemenea, întrucât există şi posibilitatea testării în şcoli de către personal nespecializat, pe lângă transmiterea virusului SARS-CoV-2, există un real risc de transmitere şi a altor boli care pot fi declanşate prin manipularea greşită şi imprudentă a acestor teste făcute copiilor pe cale orală. În consecinţă, în măsura în care chiar şi o singură persoană care intră în contact cu multe teste, din cauza modului în care acestea sunt distribuite, ar fi purtătoare a virusului, există riscul ca virusul să se răspândească la un număr foarte mare de persoane”, a declarat senatoarea Rodica Boancă, potrivit unui comunicat de presă al AUR.

Alianţa pentru Unirea Românilor susține că introducerea obligativităţii testelor rapide în şcoli încalcă, pe lângă alte drepturi şi libertăţi, şi art. 13 din Legea nr. 46/2003.

Sursa Foto: Inquam Photos/ George Călin

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Cei de la AUR ar trebui intai sa se vaccineze si sa poarte masca, apoi pot face plangeri penale, zic si eu!

  • Si eu ii urasc pe.cei de la Aur. Dar aici le.dau dreptate. Testarea copiilor a fost o bataie de joc.
   Si asta o spun in calitate de parinte.

  • morioşkaia aloo
   .poi zâle bre la aurî sa vina cu solutii
   .ca cu plangere nu combati virusu’ bre
   .or aurî nu-i in stare .numa’ da haos ?
   .poi dă ce să mai ia leafă bre daca nu fac ninică?
   .aud
   183o

 2. Despre ce boala este vorba ? Cumva Covid 19 ? Imhh pai asta nu e boal recunoscuta de haurolaci ! Ei nu cred in Covid..cred in Dumnezeu ( bine ar fi ! De parca ar fi singurii ) Combaterea racelii ? Pai pentru asta nu este o lege ca ar fi zadarnicita ..chiar e obisnuita. Dar pentru PROSTIE trebuie amintita hactiunea haurolacilor !!!

 3. Cum se contaminează copiii, că ei nu intră in contact cu niciun element din kit-ul de vaccinare?
  Ei nu fac decât să scuipe intr-un cornet de hartie sau plastic, nu bagă nimic in gură sau in nas!
  Madama denotă că nici nu a avut curiozitatea să citească prospectul, sau să se informeze, sau dacă totuși s-a informat și a înțeles despre ce este vorba, este un caz clar de dezinformare cu rea-credință.
  Dacă doamna profesoară predă lecții documentate așa cum s-a documentat pentru denunțul ăsta, copiii de la clasa ei sunt intr-un pericol mult mai mare decât infecția cu Covid: infecția cu prostie și dezinformare marca AUR.

 4. Cum ma nu ziceau ei ca nu exista covid ? ce sa zadarniceasca daca nu exista

 5. Voi astia de la aur ar trebui sa fiți in puscarie exact pentru aceasta speță, zadarnicirea combaterii covid pentru isteria pe care o creati din luna iunie 2020