G4Media.ro

Augustin Lazăr spune că acuzațiile privind implicarea în casarea unor dosare ale…

Augustin Lazăr spune că acuzațiile privind implicarea în casarea unor dosare ale lui Iohannis sunt ”false”

Procurorul general Augustin Lazăr respinge categoric printr-un comunicat de presă acuzațiile potrivit cărora ar fi închis ilegal dosare penale ale lui Klaus Iohannis, catalogându-le drept ”false” și ”calomnioase”.

Lazăr se referă la cele două dosare de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia în care era vizat Klaus Iohannis înainte de a deveni președintele României şi care au fost clasate.

Comunicatul integral:

Având în vedere informațiile false lansate de unele instituții mass-media, prin care se urmărește acreditarea în spațiul public a ideii existenței unei relații în afara cadrului instituțional între procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și președintele României, Biroul de informare şi relaţii publice este abilitat să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ), domnul Augustin Lazăr, respinge ferm afirmațiile false prin care se urmărește acreditarea în spațiul public a ideii existenței unei relații în afara cadrului instituțional cu Președintele României. Procurorul general al PÎCCJ apreciază că nesolicitarea unui punct de vedere de către unele instituții media, diligență minimală de natură profesională, reprezintă un indiciu privind lipsa de interes în a prezenta adevărul și de a informa corect opinia publică.

Raportul Inspecției Judiciare privind efectuarea unor verificări la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, cu referire la modul de soluționare a cauzelor referitoare la domnul Klaus – Werner Iohannis, nu identifică niciun aspect de natură a fi imputat domnului Augustin Lazăr, în calitate de procuror general al PCA Alba Iulia sau unui alt procuror din cadrul acestei unități de parchet. Prin Raportul Inspecției Judiciare s-a constatat că denunțurile penale nr. 595/P/2014 și nr. 625/P/2014 au fost repartizate procurorilor de caz de către domnul Augustin Lazăr, ce avea funcția de procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, iar în cazul dosarului nr. 595/P/2014, acesta a semnat adresa de comunicare a soluției către petentă, certificând legalitatea și temeinicia soluției.

Ambele dosare au fost repartizate de către procurorul general conform specializării și ordinelor prealabile de repartizare a sarcinilor de serviciu celor doi procurori, precum și în exercitarea atribuțiilor corespunzătoare funcției de conducere, de coordonare și verificare a activității procurorilor din subordine. Astfel, conform dispozițiilor art. 77 lit. l din Regulamentul de ordine interioară al parchetelor, aprobat prin Ordinul Ministrului Justiției nr. 2632/C/2014, procurorul general al parchetului de pe lângă curtea de apel “repartizează procurorilor spre soluționare dosarele penale și celelalte lucrări înregistrate, potrivit dispozițiilor art. 18 alin. (3) lit. b), care se aplică în mod corespunzător”.

În ambele cazuri nu au existat situații de incompatibilitate a procurorilor, iar soluțiile date nu au fost infirmate ulterior, dovedindu-se temeinice și legale. De asemenea, în calitate de conducător al unității de parchet, domnul Augustin Lazăr a semnat adresa de comunicare a uneia dintre soluții.

Cu referire la afirmațiile false potrivit cărora cele două cauze au fost închise “în timpul alegerilor prezidențiale, pe șestache, în secret, fără să știe nimeni”, concluziile Raportului Inspecției Judiciare 7996/IJ/1972/DIP/2018 din data de 8 ianuarie 2019 rețin că în toate cauzele penale în care au fost emise soluții pe fond referitoare la domnul Klaus – Werner Iohannis au fost respectate termenele rezonabile de soluționare, iar procurorii au procedat la verificarea competenței de instrumentare în condiții de celeritate.

Având în vedere afirmațiile calomnioase și informațiile false referitoare la activitatea sa, lansate de unele instituții media pornind de la un raport al Inspecției Judiciare care nu identifică nici un aspect imputabil, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție își rezervă dreptul de uza de toate căile prevăzute de lege în vederea reparării prejudiciului de imagine care i-a fost cauzat.

Foto: InquamPhotos / Octav Ganea

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. Singurul prejudiciu de imagine i l-a cauzat natura. Dovada ca mama prostilor e mereu gravida.

 2. Clasarea nu este singura faradelege a procurorilor ci distrugerea probelor si dosarelor !

 3. Ce conteaza ? Milioanelor de credinciosi ai A3, adevarata biserica a romaniei, li s-a implantat altceva intre neuroni ?

 4. Sa fie sanitar! Nu mai cred pe nimeni in ce scoate pe gura.

 5. Pur si simplu s-a incalcat linia rosie! A sta si a nu face nimic inseamna sa fi complice cu mafia comunista, umiliti ca natie, desfintati ca oameni, partasi la distrugerea viitorului copiilor nostri! A nu face „nimic” acum, a privi nepasator cum ne sugruma libertatile acesti ticalosi, cleptomani, inseamna sa acceptam blestemele copiiilor nostrii!

 6. Ca orice alte informatii ce provin pe filiera A3-Luju-RTV! FALSE!

 7. Atat timp cat autorii informatiilor false nu sunt pedepsiti, nu se rezolva nimic. O sa va pierdeti vremea dezmintind, dar degeaba, o informatie falsa ramane in continuare in mintile oamenilor si genereaza suspiciuni.

 8. Sustinatorii puterii sunt atat de spalati incat ii putem lejer compara cu asa-numitii flat-earthers. Asa cum adeptii pamantului plat cred ca Australia si australienii nu exista si ca traim pe o imensa farfurie plata cosmica, respectiv toate argumentele stiintifice sunt doar o inscenare pentru a ne pacali pe noi ceilalti, ei bine tot asa sustinatorii psd-alde cred cu lejeritate ca niste dosare verificate si ras-verificate de autorilatile judiciare sunt de fapt masluite si toti conspira si tac pentru ca ori ii sustin ori le este frica de Lazar/Johanis/reptilieni/bubuli/Soros etc.
  Daca cancerul este boala fizica a contemporaneitatii, „conspiratita” ar trebui declarata boala psihica a zilelor noastre.

 9. Dl. Lazar este elegant si non-combat in exprimare, vorbind la general de ultimele acuzatii psdiste, se refera voalat la ciumati astfel „informațiile false lansate de unele instituții mass-media”, nu spune cu nume si prenume, doar sugereaza. Pur si simplu, se apara prin documente, fara a incrimina pe cineva, insa in aceasta cauza este vorba de calomnie de cea mai joasa speta, facuta de psd, partidul de hoti si de corupti.

 10. Corect. Acuzatii aduse de specialisti in dezinformare si deformare a realitatii gen Salivliuc si Luju lui & Co de chiriaci. Un sef pune rezolutii si distribuie sarcini catre executanti. Ca executantii pot fi ca cei de la Oradea e alta problema. Pe om sa-l judecam doar pentru ce a facut el ca executant nu ca sef si sa-l luam la intrebari doar daca din pozitia de sef a intervenit peste executant

  • Situatia de la Oradea este complicata, nimic de spus, insa pana la stabilirea autenticitatii inregistrarii, ne aflam tot in fata unei mistificari si facaturi. Ieri, de curiozitate, am intrat un pic pe google, si-am cautat informatie despre judecatori de la Oradea, si ”abuzurile” savarsite asupra lor. De-a lungul timpului, au fost anchetati 7 sau 8 judecatori, si 3 dintre ei au fost condamnati, iar la altii s-a dispus clasarea pe motiv ca „nu exista fapta” sau ”nu s-au gasit probe” – si daca se cauta mai mult timp? Vizavi de motivul clasarii de tip ”nu exista fapta”, legile justitiei au fos mutilate temeinic, la fel codurile, plus termene de prescriptie mult mai mici, asadar eu as zice ca nu iese fum, fara foc. In consecinta, mai bine sa nu ne grabim in concluzii. Eu as fi deosebit de interesata sa vad o statistica referitoare la cati judecatori au fost condamnati in tara asta, si cati procurori. Cred ca judecatorii de departe sunt ”castigatori”. Uitati-va ”modele” de judecatori : toni grebla(fost judecator ccr, capre, struti, de tot circul), dorneanu(psdist, gineri-su petre toba, inculpat de rang inalt), toni neacsu(membru CSM, condamnat 2 ani cu suspendare), tudorel toader(si-a tras lege sa se faca notar, l-a angajat pe fi-su si pe nepoti-su la curtea de conturi), maya teororoiu(judecator ccr, numita ilegal, nu avea 18 ani vechime), lazaroiu(judecator ccr de 10 ani, cand mandatul e de 9 ani), simona marcu (membru CSM, barbat-su platit de teldrum), gabriela baltag(membru CSM, si-l baga pe barbat-su la IJ), stefan pistol(l-a achitat pe draknea, fi-sa a fost angajata la CSM).
   Ganditi-va la dosarul de acum cativa ani, cu moartea politistului Bogdan Gigina, oprea este incrimat, DNA ii face dosar, si ce sa vezi, avocatul oprea contesta DNA, ca nu ei ar fi trebuit sa-l investigheze, pai cine ca era inculpat de rang inalt, si un judecator e de acord, si respinge dosarul. Stiti cine-i invata pe avocati chichitele legilor, in ce puncte sa conteste, cand, ce drepturi au inculpatii? Judecatorii, bunaoara judecatorul udroiu mihail(fost consilier al alinei bica) tine cursuri pentru avocati, iar el e judecator unde credeti? La curtea de apel Oradea. E o serparie acolo, si la fel si-n politie, procurorii DNA au incercat sa mai faca ordine, dar ce sa vezi, apar inregistrari cum ca au abuzat judecatori, sa fim seriosi!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.