G4Media.ro

Augustin Lazăr: S-a creat un grup de reflecțiune pentru reajustarea legislației. Lucrurile…

Augustin Lazăr: S-a creat un grup de reflecțiune pentru reajustarea legislației. Lucrurile pe care le vedem astăzi nu s-au produs întâmplător

Fostul procuror general, Augustin Lazăr, susține, într-un interviu acordat Revistei 22, că pe fondul înmulțirii condamnărilor în zona parlamentarilor și funcționarilor publici s-a format un grup de reflecție care să „ajusteze” legislația aferentă.

Câteva din declarațiile lui Augustin Lazăr, pentru Revista 22:

 • În câțiva ani s-a demonstrat că instituțiile justiției s-au manifestat ca autoritate în stat, ca autoritate judecătorească, ceea ce a tras un semnal de alarmă în anumite minți.
 • Începând de prin 2013, ce s-a întâmplat? S-a făcut după model european un grup de reflecțiune, acest fapt m-a impresionat când am aflat, și de planificare cum să se reajusteze acest sistem judiciar și legislația să fie mai permisivă, după mentalitatea noastră. S-a început cu conflictul de interese, imunități etc.
 • Asta este o foarte bună temă pentru o investigație jurnalistică. Eu vă spun doar că anumiți juriști au fost invitați să ia parte la un grup de reflecțiune în care să fie ajustate în primul rând textele de la conflictul de interese și abuzul în serviciu.
 • S-a început cu asta pentru că aici autoritatea judiciară dăduse dovadă de o performanță formidabilă și aveam zeci de parlamentari condamnați pentru conflict de interese și de ordinul sutelor dintre demnitarii statului român, înalți funcționari, miniștri, consilieri județeni etc.
 • Ei bine, aici a fost momentul critic, când un foarte mare număr de funcționari publici au primit condamnări și-au exercitat influența politică pentru ca aceste texte ale conflictului de interese și abuzului în serviciu, de care ei erau vizați în administrarea banului public – că totul pleca de la drenarea banului public de la buget către firmele lor private -, să fie modificate.
 • Și atunci s-a creat un grup de reflecțiune pentru reajustarea legislației.
 • Lucrurile pe care le vedem astăzi nu s-au produs întâmplător și nu s-au produs dintr-o dată. Acele persoane au vizat textele care sunt de reajustat și s-au ocupat de ele, cu toată agitația și dezbaterea publică aferentă, apoi au făcut o planificare de acțiune cu mai multe variante pe ce domenii să acționeze în așa fel încât să ajungă la rezultatele pe care și le doresc.
 • În esență, pentru a înțelege publicul, sistemul european, care era foarte bine pus la punct între norme, trebuia lărgit și fragilizat pentru ca cei în cauză să poată să respire mai cu ușurință, ca să zic așa.
 • Am să vă dau un exemplu. Pentru achizițiile de bunuri și servicii condițiile legale au devenit mult mai permisive pentru a se încredința direct fără probleme. S-a ajustat legislația riguroasă după mentalitate și după nevoi.

Citiți interviul integral pe Revista 22

Sursa foto: Facebook

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

 1. Totul cu ajutorul poporului care a lăsat casa deschisa, cu cheile in ușă și a plecat la distracție în loc să.mearga la vot!
  ” Sacrificați-vă” o zi din viața și aveți grijă de viitorul vostru
  Apropo, legat de „grupul de reflecțiune”, mi-am adus aminte de lobby-ul făcut de diverși bășinosi plătiți de Adamescu si diverși indivizi din grupul de la Monaco.

 2. La summitul UE din Sibiu trebuie discutata si rezolvata problema infractionalitatii si crimei organizate institutionale din Romania nu aburelile lui Orban si Iohannis.

  • La Sibiu se discuta despre Europa – daca va mai avea viitor sau nu, nu despre statul mafiot roman. Pe europeni ii intereseaza Romania ca piata de desfacere punct.

 3. Esti mai bine informat decat Papa de la Roma,mai Marcele! Cine te informeaza,latrinele lui voiculescu?Asa se vaita mafihotii de la guvernare,ca a ajuns tarisoara vai de capul ei de cand este in UE !Dar e veche placa ,tipic comunista: nationalism gaunos si periculos ,cu efecte vizibile in Venezuela,Turcia si alte state cu dictatura!

  • Lia, nu ma informeaza nimeni, ma informez singur din multiple surse. Daca poti, combate cu argumente ce spune unul si altul.

 4. Grup de reflectiune!!!!!!!!!!!!!
  Ocult sau neocult?! Lazar de cand stie de existenta acestui grup, oare?
  Si SRI nu stia nimic?! Si nu vor sa se duca, toti, si aia din grup si aia care stiau de el, dracului?!

 5. De vreo 30 de ani,toate partidele s-au perindat la putere !!! Rezultatele sunt reflectate obiectiv de statisticile Eurostat ,care nu pot fi contrazise :
  -suntem cei mai săraci europeni.
  -avem cea mai mare emigratie din motive economice din lume.
  avem cea mai proastă infrastructură rutieră,feroviară și navală din Europa.
  -avem cea mai slabă calitate a serviciilor medicale din U.E.
  -avem cea mai ridicată rată a mortalității infantile,cauzată de accidente rutiere sau de afectiuni cardiovasculare etc.
  Una peste alta,avem cel scăzut nivel de trai din Europa !!!
  Deci,ce au facut pentru români,toti politicienii români ,în afară de averi personale,bineînțeles !!!

 6. De vreo 30 de ani,toate partidele s-au perindat la putere !!! Rezultatele sunt reflectate obiectiv de statisticile Eurostat ,care nu pot fi contrazise :
  -suntem cei mai săraci europeni.
  -avem cea mai mare emigratie din motive economice din lume.
  avem cea mai proastă infrastructură rutieră,feroviară și navală din Europa.
  -avem cea mai slabă calitate a serviciilor medicale din U.E.
  -avem cea mai ridicată rată a mortalității infantile sau cauzată de accidente rutiere sau de afectiuni cardiovasculare etc.
  Una peste alta,avem cel scăzut nivel de trai din Europa !!!
  Deci,ce au facut pentru români,toti politicienii români ,în afară de averi personale,bineînțeles !!!
  Din păcate,de multe ori,de prea multe ori,justiția este ,,balamaua” dintre mediul politic și afaceriștii din mediul interlop !!!