G4Media.ro

Augustin Lazăr în mesajul de la încheierea mandatului de procuror general: Obiectiv…

Augustin Lazăr în mesajul de la încheierea mandatului de procuror general: Obiectiv îndeplinit – soluţionarea dosarelor istorice ale ”Mineriadei” și ”Revoluției”

Augustin Lazăr a transmis joi un mesaj cu ocazia încheierii mandatului de procuror general al României, în care spune că unul din obiectivele îndeplinite în perioada în care a condus Ministerul Public a fost soluţionarea dosarelor istorice, făcând referire la dosarele „Mineriadei” şi „Revoluţiei”.

„Am avut onoarea şi responsabilitatea ca, timp de trei ani, să conduc Ministerul Public, deţinând cea mai înaltă funcţie pe care o poate atinge un procuror de carieră. La final de mandat, gândurile mele se îndreaptă, în primul rând, către cetăţeni, pentru că – în calitate de magistrat – m-am aflat în serviciul public. Cetăţenilor României doresc să le transmit că am îndeplinit obiectivele pe care mi le-am asumat la preluarea mandatului de procuror general. În momentul de faţă, Ministerul Public este o instituţie modernă, întărită, capabilă să îşi îndeplinească rolul constituţional, acela de a reprezenta, în activitatea judiciară, interesele generale ale societăţii şi de a apăra ordinea de drept, precum şi drepturile şi libertăţile cetăţenilor. În mod deosebit, doresc să menţionez, ca obiectiv îndeplinit, soluţionarea dosarelor istorice, o restanţă majoră a Ministerului Public, atât în sensul necesităţii stabilirii adevărului judiciar cât şi ca o datorie vizând restituirea adevărului istoric”, afirmă Augustin Lazăr, în mesajul postat pe pagina de Facebook a MP.

El îndeamnă opinia publică să aibă încredere în procurori şi în justiţie.

„La final de mandat, gândurile mele se îndreaptă, în al doilea rând, către tânăra generaţie de procurori, căreia îi adresez îndemnul de a profita de numeroasele oportunităţi de perfecţionare profesională, pentru că garanţia independenţei ne este dată prin lege, dar este consolidată prin competenţă şi respectarea standardelor de etică şi integritate profesională. În încheiere, doresc să transmit opiniei publice să aibă încredere în capacitatea Ministerului Public de a-şi îndeplini rolul constituţional, să aibă încredere în justiţie, ca factor determinant pentru modernizarea societăţii româneşti şi consolidarea statului de drept”, mai spune Lazăr.

Augustin Lazăr îşi încheie mandatul de procuror general pe data de 27 aprilie, el având aprobată ieşirea la pensie.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Da, Loazăre, ți-ai îndeplinit bine obiectivul de spălare a Securității, mai ales în dosarul Revoluția: revoluționarii s-au împușcat între ei la ordinul lui Iliescu.

  2. Cine stie cate copleturi vor fi declarate ilegale si cati judecatori se vor mai pensiona pana cand instanta se pronunta.

  3. respect si va multumim, dl lazar!

  4. In mandatul dlui Lazar nu s-au soluționat “dosarele istorice”… doar au fost trimise in judecată, ceea ce înseamnă ca acele dosare abia se afla in momentul sesizării instanței in scopul soluționării lor…. dacă instanțele vor restitui dosarele la parchet in vederea refacerii urmăririi penale sau a unor acte de urmărire atunci e ca și cum parchetul nu a finalizat nici măcar urmărirea penală…

    Dl Lazar are impresia ca “ultima impresie” (ultimul act de propaganda) poate clăti ceva din ceea ce toată lumea a aflat … omul asta nici acum, in ultimul moment, nu înțelege ca este o limita in toate…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.