G4Media.ro

AUDIO EXCLUSIV Dialog halucinant între un fost director PNL la piețe și…

AUDIO EXCLUSIV Dialog halucinant între un fost director PNL la piețe și spații verzi, detașat manager la Centrul cultural Palatele Brâncovenești și o muzeografă: „Făceți-mă să înțeleg. Explicați-mi ce trebuie să facă un curator”

Managerul interimar al Centrului cultural Palatele Brâncovenești, Marian Dinu Geani, fost director la piețe și la Administrația Domeniului Public, care se ocupă de parcări și spații verzi, a avut recent un dialog halucinant cu o muzeografă, în care îi cere pentru început să îl facă să înțeleagă cu ce se ocupă un curator. G4Media.ro a obținut o înregistrare a discuției.

Marian Geani Dinu a fost consilier local PNL și lider al PNL Sector 4 și în prezent este secretar general adjunct la PNL Sector 5, iar Agenția Națională de Integritate i-a confiscat o parte din avere, pe care nu a putut să o justifice. El a fost numit manager interimar la Palatele Brâncovenești în februarie 2021, prin detașare, de primarul Nicușor Dan. Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunțat că va ataca în justiție numirile prin detașări, între care și cea a lui Marian Geani Dinu.

Pe fondul scandalului legat de expoziția de pictură Time Rush a artistului Genu Berlo, Marian Geani Dinu îi cere explicații muzeografei, având loc următorul dialog halucinant:

Marian Geani Dinu: Făceți-mă să înțeleg. Dumneavoastră, în relația cu dânsul (artisul, n.red.) ce sunteți?

Muzeografa: Curator.

Marian Geani Dinu: Bun, curatorul implică… instituția?

Muzeografa: Curator implică selecția lucrărilor…

Marian Geani Dinu: Bun, dar sunteți din partea instituției noastre?

Muzeografa: Acum, da, sunt din partea instituției.

Marian Geani Dinu: Și în relația cu el, ce sunteți?

Muzeografa: Tot curator, aia e meseria mea.

Marian Geani Dinu: deci el este angajatorul dvs.

Muzeografa: Nu, nu este angajatorul meu, pentru că nu mă plătește.

Marian Geani Dinu: Noi suntem angajatorul dvs. Acum am înțeles.

Muzeografa: Relația este următoarea: sunt două posibilități – fie artistul are curatorul lui, pe care noi, în general, când aveam bani, îl plăteam, îi dădeam un onorariu sau poate să-și aleagă un curator din instituția noastră.

Marian Geani Dinu: Bun. Explicați-mi ce trebuie să facă un curator.

Muzeografa: Curatorul face următorul lucru: selectează lucrările, se uită pe conceptul expozițional, vobește cu artistul…

Marian Geani Dinu: Și nu vi se pare un pic că sunteți în incompatibilitate? Mergem mai departe și discutăm.

Muzeografa: Sigur că da. Și doamna Mirea este curator.

Marian Geani Dinu: Bun, o lăsați pe doamna Mirea.

Muzeografa: Nu, nu, nu, dar vorbim…

Marian Geani Dinu (țipă): Nu-mi mai ziceți mie de doamna Mirea! Aici vorbim de dumneavoastră! Nu îmi explicați de doamna Mirea! Vorbiți de dumneavoastră!

Muzeografa: Vă rog să nu țipați, vă rog să nu țipați la mine.

Marian Geani Dinu: Gata! Păi încerc să canalizez discuția pă ceva și nu mă plimbați pe mine!

Muzeografa: Nu vă plimb deloc și vă rog să nu ridicați tonul, da?

Marian Geani Dinu: Bun.

Muzeografa: Deci asta am făcut eu în calitate de curator.

Marian Geani Dinu: Bun.

Muzeografa: Expoziția a fost pusă pe pereți…

Marian Geani Dinu: Stați în șpagat între domnul pictor și această instituție?

Muzeografa: Nu, nu stau în niciun șpagat față de nimeni.

Marian Geani Dinu: Bun. Mergem mai departe și am să vă demonstrez că faceți lucrul ăsta.

În finalul discuției, Marian Geani Dinu îi spune muzeografei că nu poate fi afectat în niciun fel, dar că ea își face „un enorm rău”.

Înțelegeți că vă faceți rău? Nu înțelegeți! (…) Apăsați pe accelerație, dar nu aveți frână”, îi spune Geani Dinu acesteia.

Citește și

DOCUMENTE Cum a fost interzisă o expoziție de pictură contemporană la Palatele Brâncovenești pentru că nu respectă „dogma” bisericească / Centrul cultural are manager un fost director ADP, cu avere confiscată de ANI, iar consilierul juridic e cercetat penal pentru abuz în serviciu

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

53 comentarii

 1. Depolitizare. O sa punem numai profesionisti in functii publice. Ce profesionist rau e baiatul asta!!!!!

  • Din articol reies mai multe lucruri:
   1. oameni nepotriviti sunt numiti in functii nepotrivite (meteahna veche de sute de ani)
   2. discutii private sunt inregistrate si folosite in spatiul public in scopuri politice.
   Romania secolului XXI.

 2. Lasati-ne cu „artistii” astia care atarna la stat toata viata!

  • Măi faszika* tu din Les Miserables ai reținut doar că Jean Valjean era ciorditor! Atât s-a putut.
   :)))))

   *dă-i cu goagăl să vezi ce înseamnă asta în maghiară!
   Și mai repede!
   :)))))

  • Du.te tata că ești pierdut rau

  • Curatora este un om de mare caracter daca umbla cu microfoanele dupa ea. Foarte bine ca au luat-o la intrebari dupa ce isi baga pilele in fata sub pretextul artei.

  • G4M, totuși care e contextul???? Scandalos limbajul, de acord, însă acolo doamna curator pare într-adevăr în conflict de interese, sugând de la 2 țâțe.
   Într-o astfel de eventualitate, a pune șef de muzeu un curator „competent” e ca și cum ai pune lupul paznic la stână.
   În plus, din experiență spun, persoanele care o mică schimbare de ton o bagă pe aia cu „Vă rog să nu țipați la mine” sunt în realitate cu musca pe căciulă.
   Poate greșesc, dar deontologic era să descrieți contextul. Omul face o anchetă internă, sesizând probabil o serie de nereguli într-o instituție care (la fel ca aceea în care lucrez și eu) se află an de an pe pierderi, în timp ce salariații o duc ca nababii…

  • @manu daca v-ati fi dat interesul sa cautati un pic pe internet, ati fi vazut ca nu e absolut nimic ciudat in a fi curator la un muzeu, dimpotriva, e absolut o chestie fireasca.

   ” Cine sunt si cu ce se ocupa? Curatorul este responsabil de colectia din expozitie sau din muzeu sau galeria de arta din subordinea sa.

   Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa cumpere, sa dezvolte, sa administreze si sa întretina din punct de vedere profesional colectiile de diferite obiecte din diverse domenii ale stiintei si artei (zoologie, mineralogie, botanica, arheologie, numismatica (monezi), literatura, arta etc.). El/ea prezinta colectiile în cadrul expozitiilor si evenimentelor stiintifice.

   Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În sali de întrunire si alte sali de muzeu, în castele, palate, universitati sau alte institutii, de obicei de natura istorica sau stiintifica..”

   dar e mai usor sa faci pe desteapta si sa zici ca ti se pare ca e ceva in neregula cu victima. trebuie ca nenea ala care a fost sef la piete si spatii verzi stie de ce urla la femeia aia, nu?
   pffff

  • si foarte distractiv: ” Omul face o anchetă internă, sesizând probabil o serie de nereguli într-o instituție”. sigur. omul a venit de la piete si spatii verzi pregatit complet pentru a manageria o institutie de cultura. bine, nu intelege/cunoaste nici termenii de baza folositi in institutia pe care o conduce dar sigur e potrivit pt a face anchete, a da cu pumnul in masa si a urla ca un descreierat.
   insa doamna curator e dubioasa. ca a cerut sa nu se urle la ea.
   pfffff

  • @laura manea
   Mulțumesc pentru precizări.
   Contextul trebuia oricum specificat. Fie și numai pentru a evita presupuneri de genul celor făcute de mine.
   Pe care, iată, le continui: La îndatoririle postului figurează și dreptul de „a cumpăra” opere. Desigur, nu din banii proprii. Cum ar veni, achiziții… Eh? Să nu devin suspicios? Ziceți că nu. E suficient să ne scandalizăm din cauza vocabularului și tonului. Atât. În rest, nu e treaba noastră… :))))

  • @Daisy
   Mersi, am citit acum. Mda, nu era nimic legat de achiziții, neapărat. Doar madam Negoiță avea chef de un pic de reclamă cu răfuielile ei tipic bugetare. Ah, și pictorul genial… nah, că i-am uitat deja numele… și el avea nevoie de un pic de reclamă.
   Un non-caz, de fapt, pe care G4M l-a întors din condei într-un caz de dat la gazetă, și anume îndreptându-se împotriva unuia pe care mă-sa și tac-su l-au botezat Geani și pe care Nicușor l-a detașat la muzeu pt că nu-l poate da afară.
   OK, am înțeles. Mi-am pierdut o jumătate de oră din viață de pomană. Măcar nu sunt singurul…

 3. Halucinant!
  Nu-mi vine să cred că acest individ a fost alegerea dlui Nicușor Dan. Nu înțeleg. Care este relația lui cu PNL? De ce face astfel de concesii care în mod evident îi fac rău și îl discreditează. Acest individ nu are nicio abilitate pentru funcția pe care a fost numit, nici educație, nici valoare. Dle Nicușor Dan, fii atent! Nu-i da apă la moară Gabrielei Firea și PSD-ului.
  Destituiți-l pe impostor.

  • L-a „detasat” la s5 intr-o fundatura ca sa scape de el. L-a gasit la ADP dar nici nu-i permite legea functionarului public sa-l dea adara. Cred ca s-a mai scris de asta.
   In mod normal n-am mai fi auzit de asta niciodata dar na, prostii semnalizeaza, au girofar. Fac ei ceva sa fie vizibili.

  • Când a scris Moise Guran că Nicușor Dan a promis PNL-ului că pune directori din PNL în funcții apolitice, și că cei de la USR București știau, dar n-au considerat că înțelegerea e penală, au sărit toți pe el.

   Interimarii numiți de ND la companii municipale, la spitale, acum vedem că și la instituții de cultură, sunt niște habarniști picați din lună. Omul are obligații de plătit din campanie și le plătește din bani publici.

   Care vrea să facă un bine Bucureștiului și să candideze data viitoare, să înceapă de pe acum să-și crească notorietatea. Lumea știe doar de Firea și ND, iar nou-veniții n-au nicio șansă să recupereze în campania electorală de câteva luni dinaintea alegerilor. Vlad Voiculescu n-are nicio șansă, televiziunile securiștilor s-au asigurat că un segment semnificativ din populație îl urăște irațional. USRPLUS să facă bine să organizeze competiții interne pe bune, corecte și echidistante.

  • Nicusor Dan uraste competitia, alegerile democratice. Poate va aduceti aminte ca desemnarea candidatului la primaria generala din partea USR-PLUS trebuia sa fie decis printr-o competitie interna, in urma votului TUTUROR membrilor de partid.
   Desi Nicusor era persoana cu cea mai mare notorietate si pe departe cu sansa cea mai mare sa iasa castigator, omul n-a mai avut rabdare si n-a vrut sa riste. A fortat nominalizarea prezentandu-se la PNL (sau PNL-ul l-a abordat? ar fi interesant de aflat). Lasati in offsaid, USR-PLUS a trebuit sa abandoneze procesul intern de selectie si sa mearga cu Nicusor inainte. Cam atata pune pret Nicusor pe procesul de selectie.
   Totusi, eu nu inteleg cum pot sa fie de orbi URS-PLUS si sa-l sustina in continuare, sa spere la dialog, cand omul nu isi tine promisiunile, nu raspunde la telefoane, nu face curatenia promisa in campanie, dimpotriva.

 4. ce,si cine la recomandat pe asta pentru un asemenea post O fi auzit de brincoveanu ? dar cind nu stii fugi pe google si te prinzi despre ce e vorba apoi aprofundezi

 5. Geani…………..

 6. Nu scapam odata de scursurile astea, ca ne-am saturat de 30 de ani!? Pe vremea lui Ceasca erau unele acum altele!

 7. Incredibil ce idiot

 8. PNL = Prostia N-are Limite

 9. Giani din Las Fierbinti pare Einstein pe lângă trogloditul ăsta.

 10. Ma intreb daca ND i-o fi dat drept de semnatura?🤔

 11. Eheeeee , va fi din ce in ce mai rau , ce credeati ca PNL depolitizeaza ceva , vor fi pusi in functie oameni care stiu sa multumeasca partidului.
  Nicusor este o mare dezamagire , nu atat ca administreaza prost dar accepta tot ce ii baga pe gat PNL ca doar a avut sustinerea lor la alegeri.

 12. Mi s-a ridicat parul pe maini de nervi, cand l-am auzit cum loveste biroul si tipa la muzeografa.. omul asta ar trebui sa „se impiedice pe scari” intr-o sectie de politie

 13. Bun. Mizeriile alea neomarxiste tot n-au ce cauta in casa lui Brâncoveanu.

  • Batman, Batman… Nu-i așa?
   Unde kilu’ Saftei ai văzut tu ideologie?
   :)))))

  • Du-te, gogule, du-te si te baga la o manastire, ceva, ca acolo nu o sa mai ai nevoie sa vezi nimic „satanist”! Ai di capu’ meu, in ce tara traiesc? Care ar fi motivul rezonabil pentru care ai lega arta de neomarxism sau mai stiu eu ce? De fapt, tu, in evul ala mediu in care vietuiesti, stii cumva ce e aceea arta?

  • Gogule! Stai ma calm! Ca si raposatu cu numele caconiaku zbiera la slugi. Ce vrei, asta este energia locului. Sa zica merci ca n-a biciuit-o! :-)))

 14. Eu tot vă zic de idiocrație, dar voi o țineți gaia-mațu’: Batman, Batman …

 15. PNL e in criza de timp. Bastanii partidului sunt resemnati in ceea ce priveste castigarea urmatoarelor alegeri, deci nu conteaza ce s-a promis, politica e, ma scuzati, curva… acum sa luam ce putem.
  Urmatoarele alegeri pe care le vor castiga pnlistii vor fi impreuna cu PSD (modelul pntcd) sau pur si simplu absorbiti in PSD ca sa-i dea un luciu nou. Cat mai poate si ciolacu saracu’ sa-l tina asa, doar din bisnitarii?…
  Fraierii care mai tin la ideologie n-au decat sa-si faca alt partid, in divizia „onoare” – care nu conteaza.

 16. Io pă vacsîtu ista de Giany îl vreu la Naţionalâ, ar face echipă bună cu ceilalţi vopsîţi şi tatoaţi de aculo!

  • Penurie de bărbați bio. Geme capitala de pseudo-bărbați: epilați, pensați, tatuați, umflați cu „de tăti”. Inflație de printese de toate genurile, ce mai!

   Avea dreptate Offenbach, fetelor: Ah! que j’aime les militaires!

 17. Sunt complet consternat de cum se poartă cu o femeie acest mate fripte, un gunoi de om, o zeama lungă de tomberon, o asa jigodie și alții ca el nu merita BANII de salariu și poziția pe care o are.
  Bravooo PNL tot asa ca PSD va așteaptă să vă faceți de tot rahatul, arătați ca nu va diferențiati cu nimic față de ciuma rosie.
  PT BUGETARI PROFESIONIȘTI: continuități sa va faceti treaba indiferent cata mizerie este in jurul vostru, oameni precum voi sunt respectați și apreciati in societatea civilizată. O vina și ziua in care o sa profitati de tot respectul cuvenit!

 18. In alta ordine de idei, nu vi se pare ca baiatul asta, Giani, are o figura efeminata, delicata, cremuita, alea, alea? 😀

  • Ba da, măi Kafko, băiatule! Penurie de bărbați bio. Geme capitala de pseudo-bărbați: epilați, pensați, tatuați, umflați cu „de tăti”. Inflație de printese de toate genurile, ce mai!

   Avea dreptate Offenbach, fetelor: Ah! que j’aime les militaires!

 19. – Deci ce face un curator, ce curata el, sa inteleg si eu?
  – Domnu, stati, ala e curatator, curator inseamna altceva, aici nu e ADP!
  – Ah nu? Unde naiba m-au trimis astia?

  Cam asa…

 20. Ca el mai sunt milioane. Sunteti un popor infect, putred.

  • adica … suntem…
   ‘au te crezi chiar putin … 🙂

  • Ferice de cei ce au văzut și n-au crezut!🤣🤣
   La următoarele alegeri cu ” răul cel mai mic” tot înainte!🤣🤣

  • Da, o fi Vladimir Putin un gunoi da’ nici cu matele nu ne e jena! Adica noi suntem un popor infect…dar matale faci parte din alt popor, nu? Ca altfel nu-mi explic…

 21. Un bou si un nesimtit.

 22. Spanu omu dracului

 23. din banii cui este platit individu’ asta? care e diferenta intre ce e acum si ce era inainte … pe vremea lu’ „aia rosii” … cred ca trebuie reformata total clasa politica. ma intreb, avem nevoie de ei? ce fac pentru noi? ne reprezinta? isi asuma ceea ce fac? promisiunnile electorale … raman promisiuni! … ne-au fraierit si astia!

 24. Dragi scriitori, vreti sa scrieti un roman, o piesa de teatru, luati inspiratie de la aceasta conversatie. Caragiale s-ar fi simtit excelent in Romania anului 2021! Altfel, ar trebui ca alegerea unui primar sa fie sustinuta din niste fonduri independente, nu de un partid sau altul. Prea multe stau in joc in viata unui oras sa fim dependenti de rapacitatea politicianului de Romania dublata de lipsa lui de educatie. Cine stie istorie? Cine are cele mai elementare cunostiinte despre logistica, transport, peisagistica, arhitectura, organizare, lege, curatenie, canalizare, mediu? Cine s-a exersat in toate acestea undeva, intr-un oras mai mic? Cine vrea sa faca bine si raporteaza cetatenilor orasului la fiecare sfarsit de luna ce a facut si ce greutati are? Unde este transparenta ND? Unde iti sunt ambitiile pt bucuresteni si orasul lor? Timpul trece si oamenii vad ce este rau, nu vad ce este bine, daca o fi ceva bine?!

 25. Cum naiba am ajuns sa platim cu banii nostri sa ne conduca chipurile astfel da fenomene.
  Asa e la primarii cand in timpul PZD ului s/a dat lege sa poata sa si faca salariile cat vor pentru gasca de politicieni locali adusi sa faca echipa la furat.Trebuie sa i platesti ca sa participe la furtul din primarie.Asa e si la matriarhatul din primaria craiovei, de aia vin cu echipa si isi dau si salarii uriase. Problemele romanicai se rezolva cu boata ca numai ai cum prin sistemul democratic. Asta e democratia lor sa vina sa fure , e sport politic national.

 26. Domnu’ Geani, in caz ca vei citi mesajul asta !!! Tare as vrea sa te am in fata sa vad daca mai ai tupeul nesimtit de maimuta retarda, cu doi neuroni, plin de bale, aplecat de spate ca o sluga netrebnica sa ridici tonul la mine. Asculta bine, nesimtit de cariera de esti: faptul ca ai ajuns acolo din cauza ca ai pupat mana care trebuie nu-ti da dreptul sa ridici tonul. Mai ales cand in fata ta se afla o persoana care are niste ani de scoala si chiar intelege ce face. E prea mult sa ma astept sa-ti dai demisia si sa te retragi frumusel in grota de unde te-au scapat mai-marii tai dar iti aduc aminte ca un barbat adevarat nu ridica tonul si nu ameninta pe nimeni mai ales o femeie. Exista conceptul de scuze dar in mod sigur orgoliul tau de meltean ajuns nu il pricepe.

 27. Și în ce anume constă incompatibilitatea Dorele? Hai, explică-ne tu ușurel așa, cu cuvintele tale.
  În altă ordine de idei, la cât de tare s-a opărit papagalul Geani când i s-a pomenit de „doamna” Mirea, e clar că între cei doi politruci există doar o relație „strict profesională”.

 28. Exact din cauza asta nu putem avea lucruri faine in Romania. Oameni ca tine, postaci sau mai rau, chiar asa gandesti sunt cancerul tarii noastre.

 29. Bai, eu cand aud de cultura imi vine sa scot pistolu’
  Ma rog, finca violenta nu mai da bine, sa-mi mirositi ciorapii.
  Sa va vad, cati rezistati la proba asta! Bio…

 30. Politrucii infractori trebuie dati afara si cercetate averile.Depolitizare,ceasta este solutia.Politizarea naste coruptie,saracie etc.