G4Media.ro

Atitudinea europenilor față de vaccinul AstraZeneca: “În restaurantul ăsta mâncarea e infectă…

Atitudinea europenilor față de vaccinul AstraZeneca: “În restaurantul ăsta mâncarea e infectă și pe deasupra porțiile sunt și foarte mici”

Un studiu recent efectuat de un grup de cercetători de la Universitatea Oxford a arătat riscul de Tromboză de sinus venos cerebral (CVST) este de opt ori mai mare după contractarea bolii Covid decât după vaccinul AstraZeneca.

Incidența CVST este de 39 la un milion post-Covid, față de cinci la un milion post-vaccin AstraZeneca, au tras concluzia cercetătorii de la Oxford după studierea unui eșantion de 500.000 de persoane care au contractat boala Covid.

Dacă se includ și celelalte vaccinuri, Pfizer, Moderna și Johnson & Johnson, atunci riscul de tromboză post COVID comparat cu riscul post-vaccin devine de 10 ori mai mare.

Mai mult, cercetătorii au constatat că 30% din accidentele CVST post-Covid s-au înregistrat la persoane de sub 30 de ani despre care s-a spus că au risc mai scăzut de a face forme severe ale bolii.

O descriere foarte plastică a acestor concluzii a făcut-o un profesor de medicină de la Oxford:

Cel mai bun mod, dacă vrei să ai o problemă de coagulare proastă, este să se îmbolnăvești de COVID. Și dacă nu te vaccinezi, te îmbolnăvești de COVID și, dacă te îmbolnăvești de COVID, vei avea un risc foarte mare, mult mai mare de a avea o problemă de coagulare proastă. Deci, problemele de coagulare ale vaccinului sunt destul de banale în comparație cu riscurile reale de a avea probleme de coagulare dacă te îmbolnăvești de COVID” a declarat la Sky News profesorul Sir John Bell, profesor de medicină la Oxford.

În Marea Britanie, Autoritatea de reglementare a  medicamentelor (MHRA) a dispus înlocuirea vaccinului AstraZeneca cu unul alternativ, alte țări europene au luat măsuri similare, iar Danemarca a suspendat cu totul inocularea cu acest vaccin.

Între timp, încrederea în acest vaccin scade peste tot în Europa. În pofida acestui fapt, Uniunea Europeană a interzis exporturile de vaccin AstraZeneca, deși cererea a scăzut dramatic pe continentul european.

O atitudine care îmi aduce de o caricatură din 1927 a umoristului new-yorkez Harry Hershfield: “Nu vă place să mâncați la ‘Benjamin Arms’, doamnă Margolies?” „Nu! A fost teribil! Fiecare gură era de-a dreptul otravă – și ce porții mici îți dau din ea ”.

Poate n-ar fi rău ca țările europene, care vor risc zero și unde populația vrea în același timp și anularea restricțiilor în condițiile unui al treilea val Coronavirus – adică și în căruță și în teleguță – să doneze stocurile de vaccin AstraZeneca țărilor din Asia, Africa și America Latină.

Dar, cum spune englezul “I won’t hold my breath” – nu-mi fac mari iluzii că așa ceva se va întâmpla.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. cea mai simpla cale de a se castiga increderea in acest vaccin e ca in cazuri fatale sa fie compensatii … riscul e mic nu e asa AZ? ce conteaza un 0.00x% sa despagubiti familiile ramase fara un membru
  sa isi faca asigurare, sau UE sa ofere aceste compensatii si apoi poate AZ va fi fi nou cautat

  • Daca ar oferi si asigurare chiar ar fi dubios, nu s-ar mai vaccina cu Astra Zeneca decat cei cu boli terminale sau motociclistii cu death wish.
   Pana la urma Danemarca a punctat cel mai bine problemele vaccinului Astra Zeneca, efectele secundare sunt rare dar grave. Nimeni intreg la cap nu isi asuma riscul sa fie printre cei 5 la milion cand stie ca poate primi un alt vaccin care nu provoaca astfel de probleme. Daca nu exista alternativa sau alternativa era mai proasta si discutia era alta.
   Dar daca romanii nu vor sa se vaccineze cu Astra Zeneca ar fi bine sa nu se mai comande si dozele pe stoc sa fie donate inainte sa expire, cu s-a intamplat in Malawi, ca au trebuit sa le arunce.

 2. de ce sa primeasca pomana tarile asiatice si africane din partea Europei urata ca este crestina si alba? sa caute pomeni la China si Rusia, tari cu care se au ca fratii, nu?
  Romania nu este datoare sa doneze nimanui inafara de Moldova, babuinii de lumea a treia sa mearga la munca si sa isi cumpere vaccin, cum face restul lumii civilizate, nu sa ceara pomeni, putorile

  • Și România de unde are vaccinuri, stimate domn ? Le’am produs noi ? Pentru mulți în Vest, lumea a III-a include și România, pe bună dreptate. Și ei vorbesc despre noi cum vorbiți și dvs. despre lumea a III-a.

 3. Nu recunoaste nimeni ca un vaccinat a murit din cauza serului introdus . Nici o institutie , nici un oficial .
  Prin urmare nu isi asuma nimeni responsabilitatea de a-l minca copt si de a-l plati de viu .
  Noi , plebeii , trebuie sa acceptam responsabilitatea de a ne vaccina ……

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.