G4Media.ro

Atena Groza, expert în biodiversitate, e propusă de USR PLUS ca guvernator…

Atena Groza, expert în biodiversitate, e propusă de USR PLUS ca guvernator al Deltei Dunării

USR PLUS a propus-o pe Atena-Adriana Groza (51 de ani) pentru funcția de guvernator al Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD), potrivit unui comunicat de presă. Atena-Adriana Groza are o experiență de peste 20 de ani în conservarea biodiversității, dezvoltarea durabilă și managementul ariilor naturale protejate, atât la nivel național, cât și la nivel european și internațional.

Atena-Adriana Groza este în prezent secretar general și expert-cheie în conservarea biodiversității în cadrul Asociației Pentru Dezvoltare Durabilă Dakia, București, care asigură administrarea ariilor naturale protejate din Podișul Nord Dobrogean.

Ea apare ca autor, alături de Răzvan Theodorescu (fost ministru PSD al Culturii), al unui album cu titlul ”România în patrimoniul UNESCO”, tipărit la Editura Monitorul Oficial.

Și-a început cariera profesională în 1998, în Ministerul Mediului. Ulterior, a devenit responsabilă cu adoptarea acquis-ului comunitar în domeniile protecția naturii și organisme modificate genetic.

Atena-Adriana Groza are 51 de ani și este din București. Deține un master în Biologie, obținut la Universitatea din București și a absolvit Facultatea de Biologie din Capitală.

Conform algoritmului coaliției de guvernare, nominalizarea pentru funcția de guvernator al Deltei Dunării a revenit USR PLUS. Inițial, USR PLUS i-a propus marelui fost sportiv Ivan Patzaichin să conducă un comitet consultativ care să ajute la numirea viitorului guvernator al Administrației Biosferei Delta Dunării, dar acesta a renunțat, denunțând ”atacuri violente”.

Delta Dunării este o miză politică semnificativă, dat fiind că Administrația Rezervației gestionează atât fonduri guvernamentale și europene, cât și activități precum turismul sau pescuitul în deltă. De altfel, Bogdan Olteanu, fostul viceguvernator al Băncii Naționale a României și fost președinte al Camerei Deputaților, a fost condamnat anul trecut la 5 ani de închisoare pentru trafic de influență în cazul numirii lui Liviu Mihaiu ca guvernator al Deltei, după ce a primit mită un milion de euro de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu. (Foto: Atena-Adriana Groza / arhiva personală)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Expert?! N-are nicio sansa! PNL va sabota orice expert, PNL vrea hoti!

  • Apare @lili acusi sa ne spuna ce nulitati sunt astia de la USR PLUS. De parca nu stim ca valorile au plecat de acum 20 de ani din tara.
   Eu cred ca Sunt buni asa cum sunt pana la proba contrarie…
   Doar Judecatorii judeca, noi trolam iar ei isi asuma pozitii publice

  • Gunoiule, iar ai incurcat copypaste de la onegheu. Nu mai lua medicamente cu saniuta

 2. Cica plasticul nu-i bun pt. animale … 🙁

 3. Ong iști de apartament de Bucuresti care habar mu au unde e delta, trimisi pentru interesele unora, fonduri etc, penibil

 4. Măcar la o primă vedere, văzând lucrurile într-o cheie apolitică, propunerea este una foarte în regulă. Nu este un politruc, cărător de geantă a unui șmecher din politică, căruia i s-a oferit această sinecură grasă. Doamna este în regulă, are experiență, este de specialitate, acuma, așa cum suntem noi, dacă ne propunem să găsim nod în papură, nu e problemă, găsim! Până la urmă, să fim serioși, măcar ăștia încearcă câte ceva spre deosebire de ceilalți, care, din momentul venirii la putere, scopul lor primordial nu este să pună niște oameni decenți în pozițiile publice, ci de a le popula cu slugile de partid. Mult succes doamnei!

 5. Are varsta ca sa fi turnat si ea ceva. Intreb asa, cum trebuie intrebat useristul: tovarasa a lucrat la ONT?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.