G4Media.ro

Atacurile cu drone rusești au lovit infrastructuri cheie și au tăiat curentul…

Sursa foto: Yasuyoshi CHIBA / AFP

Atacurile cu drone rusești au lovit infrastructuri cheie și au tăiat curentul electric în unele zone, afirmă premierul Ucrainei / Rusia susține că „toate țintele desemnate” au fost lovite

Moscova a efectuat luni atacuri asupra unor instalații energetice esențiale din trei regiuni ucrainene și a întrerupt alimentarea cu energie electrică în unele zone, a declarat premierul ucrainean, potrivit CNN.

„În special, 5 atacuri cu drone au fost înregistrate în Kiev. Au fost avariate instalații energetice și o clădire rezidențială”, a declarat Denys Shmyhal pe Telegram.

„Agresorul a lansat, de asemenea, atacuri cu rachete asupra infrastructurii critice din regiunile Dnipropetrovsk și Sumy. Sute de așezări au fost izolate în urma atacului”.

Atacul asupra infrastructurii energetice din districtul Kamianske din regiunea Dnipropetrovsk a provocat „incendii” și „distrugeri grave”, potrivit oficialului militar regional Valentyn Reznichenko.

Premierul i-a îndemnat pe toți ucrainenii să își reducă la minimum consumul de energie electrică, în timp ce autoritățile depun eforturi pentru a stabiliza serviciile de utilități.

„În prezent, toate serviciile lucrează la eliminarea consecințelor bombardamentelor și la restabilirea alimentării cu energie electrică. Fiecare regiune are un plan de răspuns la criză”, a adăugat Shmyhal.

„Le cerem ucrainenilor, pentru a stabiliza sistemul energetic, să adopte o abordare unitară și conștientă a consumului economic de energie electrică. Mai ales în timpul orelor de vârf”.

Furnizorul de energie de stat al Ucrainei, Ukrenergo, a transmis că rețeaua electrică din țară rămâne „sub control”, adăugând că echipele de reparații lucrează pentru a limita consecințele atacurilor.

Ukrenergo nu a exclus posibilitatea introducerii unor programe de oprire de urgență.

Anunțul lui Shmyhal vine în contextul în care Ucraina se confruntă cu atacuri de amploare asupra unor instalații energetice critice, în urma loviturilor mortale ale Rusiei din ultima săptămână.

Rusia susține că „toate țintele desemnate” au fost lovite

Rusia a afirmat că a lovit „toate țintele desemnate” în ultimul său bombardament asupra orașelor ucrainene, informează Sky News.

În informarea sa zilnică, ministerul său al apărării a declarat că a efectuat un atac pe scară largă asupra unor obiective militare și a infrastructurii energetice din Ucraina, folosind arme de înaltă precizie.

De asemenea, a afirmat că a zădărnicit o tentativă a Ucrainei de a sparge apărarea sa în sudul regiunii Herson.

„Pe parcursul zilei, forțele armate ale Rusiei au continuat să lovească cu arme aeriene și maritime de înaltă precizie și cu rază lungă de acțiune instalații de comandă militară și sistemul energetic al Ucrainei”, a declarat ministerul apărării.

„Toate obiectele desemnate au fost lovite”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Vaaaai, pai ce fel de contraofensiva e asta ? Iar incepem contraofensiva dela Kiev ?