G4Media.ro

Atacurile asupra Israelului vor înceta doar atunci când agresiunea din Gaza va…

Sursa foto: Mahmoud ZAYYAT / AFP

Atacurile asupra Israelului vor înceta doar atunci când agresiunea din Gaza va înceta, transmite Hezbollah

Liderul Hezbollah-ului libanez, Sayyed Hassan Nasrallah, a afirmat marţi că tirurile teroriștilor asupra Israelului se vor opri doar când acesta va înceta ‘agresiunea’ în Fâşia Gaza, şi că eforturile diplomatice de până acum de a opri ostilităţile de-a lungul frontierei libaneze par să fi fost doar în beneficiul Israelului, transmite Reuters, transmite Agerpres.

Într-un discurs televizat, Sayyed Hassan Nasrallah a spus că Hezbollah va înceta tirurile doar atunci când se va ajunge la o încetare totală a focului în Gaza.

‘În acea zi, când tirurile vor înceta în Gaza, vom opri tirurile în sud’, a afirmat el.

Hassan Nasrallah a mai spus că multe ‘delegaţii’ străine au venit la Beirut cu ‘propuneri’ de încetare a ostilităţilor în sudul Libanului, dar par să ‘aibă un singur scop, care este securitatea Israelului, protecţia Israelului’.

Miniştrii de externe ai Franţei, Marii Britanii şi altor state s-au deplasat în Liban în ultimele săptămâni într-o încercare de a aduce calmul la graniţă.

Ministrul francez a înaintat o propunere scrisă Beirutului ce prevede, printre alte măsuri, ca luptătorii din unitatea de elită Radwan a Hezbollah să se retragă 10 km în spatele graniţei, conform unui document consultat de Reuters.

Fără a indica în mod precis propunerea franceză, Nasrallah a spus că o delegaţie ‘a prezentat un text ca mediator’.

‘Citeşti textul – nu e nimic acolo. Este securitatea Israelului’, a afirmat el.

Nasrallah a insistat că, dacă Israelul va extinde mai mult războiul în Liban, teroriștii vor face la fel.

Tirurile trase de o parte şi de alta a frontierei s-au soldat până acum cu circa 200 de morţi în Liban, printre care mai mult de 170 de luptători ai Hezbollah, şi cu 15 în Israel – 10 militari şi cinci civili -, precum şi cu zeci de mii de strămutaţi în fiecare ţară.

În discursul său, Nasrallah a mai spus că locuitorii din nordul Israelului ‘nu se vor întoarce’ la casele lor şi a ameninţat că numărul celor obligaţi să se refugieze va creşte.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Cred ca este greu de înțeles de ce nu este alcătuită o forță multinațională care să acționeze in regiune.