G4Media.ro

Aspirantul la învestitura Partidului Democrat la președinție Robert F. Kennedy Jr, acuzat…

Foto: Kennedy24.com

Aspirantul la învestitura Partidului Democrat la președinție Robert F. Kennedy Jr, acuzat de afirmații sinofobe și antisemite în legătură cu Covid-19

Nepotul fostului președinte al SUA (1961 – 1963) John F. Kennedy, în vârstă de 69 de ani, a fost acuzat că a reînviat teoria conspirației antisemite în timpul unui eveniment de presă la un restaurant italian din New York. După ce a declarat că atât China, cât și SUA dezvoltă arme biologice etnice „pentru a putea ținti oamenii în funcție de rasă”, Kennedy a menționat Covid-19 și a adăugat: „Există un argument că este țintit din punct de vedere etnic”, reltează Politico.

„Covid-19 atacă anumite rase în mod disproporționat”, a spus Kennedy colegilor de masă de la Tony’s Di Napoli marți seara. „Covid-19 este țintit să atace caucazienii și negrii. Persoanele care sunt cele mai imune sunt evreii așkenazi și chinezii. Nu știm dacă a fost țintit în mod deliberat sau nu, dar există lucrări care arată diferența rasială sau etnică și impactul”.

Grupurile care militează împotriva rasismului au condamnat comentariile sale după ce acestea au fost publicate împreună cu o înregistrare video de către New York Post sâmbătă.

„Afirmația potrivit căreia Covid-19 a fost o armă biologică creată de chinezi sau de evrei pentru a ataca caucazienii și negrii este profund ofensatoare și alimentează teoriile conspiraționiste sinofobe și antisemite”, a declarat într-un comunicat Anti-Defamation League. „Nu avem cuvinte pentru nebunia acestui om”, a scris pe Twitter Stop Antisemitism, un grup de campanie.

Kennedy a susținut că articolul din Post a fost „greșit” și s-a plâns că remarcile sale au fost făcute „off the record”. El a insistat că „nu a sugerat niciodată, niciodată, că virusul Covid-19 a fost destinat să cruțe evreii”.

„Nu cred și nu am insinuat niciodată că efectul etnic a fost proiectat în mod deliberat”, a scris Kennedy pe Twitter, cu un link către un studiu medical privind susceptibilitatea genetică la Covid-19.

Explicația sa nu a părut să îl satisfacă pe Jaime Harrison, președintele Comitetului Național Democrat. „Acestea sunt comentarii profund tulburătoare și vreau să precizez că nu reprezintă punctul de vedere al Partidului Democrat”, a scris acesta pe Twitter.

Ritchie Torres, un congresman Democrat care reprezintă Bronxul, l-a descris pe Kennedy ca fiind „un nebun complet care nu are ce căuta în apropierea președinției”.

Kennedy, care și-a lansat provocarea împotriva președintelui Biden în martie, este un adversar vehement al vaccinării Covid. El a afirmat că Bill Gates, fondatorul Microsoft, a încercat să profite de pe urma vaccinurilor.

În luna mai, el a ținut prima pagină a ziarelor acuzând CIA pentru asasinarea unchiului său, președintele Kennedy, la Dallas, în noiembrie 1963, afirmând că există dovezi „copleșitoare” că agenția a fost implicată în această crimă și în mușamalizarea care a urmat.

De asemenea, el a susținut că Sirhan Sirhan, bărbatul condamnat pentru uciderea tatălui său, Robert F. Kennedy, în 1968 când era în campanie pentru învestitura Partidului Democrat la președinție, nu a fost responsabil pentru moartea acestuia și ar trebui eliberat din închisoare.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Trump si Kennedy jr, doi prieteni ai lui Putin.