G4Media.ro

Asocierea a doi anticorpi de sinteză împotriva COVID-19 produşi de grupul farmaceutic…

Asocierea a doi anticorpi de sinteză împotriva COVID-19 produşi de grupul farmaceutic american Eli Lilly ar reduce cu 70% spitalizările şi decesele pentru pacienţii din grupele ridicate de risc

Anticorpii bamlanivimab şi etesevimab, împreună, au potenţialul de a fi un tratament important care să reducă semnificativ spitalizările şi decesele la pacienţii COVID de mare risc, susține Daniel Skovronsky, responsabilul ştiinţific principal al grupului farmaceutic american Eli Lilly, potrivit Agerpres care citeaza AFP.

La testele clinice de fază a treia au participat 1.035 de persoane. În rândul pacienţilor care au primit tratamentul s-au înregistrat 11 spitalizări şi niciun deces, respectiv 2,1% din grup, în timp ce în grupul placebo s-au înregistrat 26 de spitalizări şi 10 decese, respectiv 7% din acest grup.

Eli Lilly şi societatea Regeneron au primit în SUA autorizaţia de urgenţă pentru utilizarea acestor tratamente, dar folosirea lor efectivă este îngreunată de mai mulţi factori, printre care lipsa de interes din partea pacienţilor şi insuficienţa personalului şi capacităţilor logistice în spitale pentru administrarea tratamentului. Recunoscând aceste dificultăţi, compania Eli Lilly a mai anunţat că lucrează împreună cu autorităţile sanitare americane să reducă timpul de administrare intravenoasă de la 60 la 16 minute.

Între timp, Ungaria a anunţat achiziţia a 6.236 de doze de bamlanivimab, primul lot urmând să sosească miercuri. Potrivit autorităţilor ungare, acest tratament este eficient şi împotriva mutaţiei britanice a coronavirusului SARS-CoV-2 şi Ungaria este prima ţară europeană care-l va folosi, relatează agenţia MTI.

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. E data in picsta ma-si medicina asta.Americanii descoperă da nu ai timp sa trateze iar nemtodom cumpara ca sa fie fruncea.Aparent hunguri cumpara orice, ba de la chinezi ba de la rusi.Sunt ca la Mall 🤣

  2. Eli Lilly este una dintre cele mai vechi firme americane de medicamente, încă de pe vremea războiului civil ( numele firmei este dat după fondatorul ei, medicul Eli Lilly ). Ei au început cercetările în Iunie anul trecut iar în Octombrie au publicat rezultate pozitive. Dealtfel cu acest tip de anticorpi a fost tratat și președintele Trump, produs apropape în același timp de Regeneron, altă firmă americană. Ungurii au cumpărat probabil dozele numai pentru ”crema” lor, plimea se vaccinează cu sputnik.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.