G4Media.ro

Asociația Școlilor Particulare acuză ARACIP, agenția care asigură calitatea în învățământ, că…

Asociația Școlilor Particulare acuză ARACIP, agenția care asigură calitatea în învățământ, că “lovește” școlile private obligându-le din nou să numească directori prin concurs / Iosifescu, președintele agenției: Obligația nu e “reintrodusă”, este în lege

Asociația Școlilor Particulare acuză Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar că a “dispus”, într-o “manieră lipsită de predictibilitate și responsabilitate”, o obligație de numire a directorilor școlilor private prin concurs. Asociația vorbește în acest context de “modificarea condițiilor de acreditare din mers”, arată că organizarea concursurilor s-a făcut în ultimii 10 ani în virtutea autonomiei interne și spune că ARACIP “lovește fără drept de apel toate cele peste 1.200 de unități particulare de învățământ din România”. Contactat de Edupedu.ro, Șerban Iosifescu, președintele ARACIP, declară că “noi am reafirmat niște prevederi legale, nu am introdus acum obligația concursului”, instituția urmărind “aplicarea unitară” a prevederilor legale.

În comunicatul transmis joi Edupedu.ro de către președintele Asociației Școlilor Particulare, Christian Comșa, se afirmă că, “de ieri, ARACIP reintroduce cu autoritate curioasă această prevedere [privind organizarea concursurilor pentru ocuparea posturilor de director – n.red.], lovind fără drept de apel toate cele peste 1.200 de unități particulare de învățământ din România. Nu ne îndoim că aceasta este o mișcare cinică și calculată, o replică personală la interpelările noastre în presă.”

Contactat de Edupedu.ro, Șerban Iosifescu, președintele agenției, a menționat prevederile Legii Educației Naționale și un ordin de ministru ce oferă baza legală pentru organizarea concursurilor de directori și a spus: “a învățământul particular, tocmai în virtutea autonomiei, concursul e realizat la nivelul unității de învățământ. Dar asta nu anulează obligația școlilor particulare de a organiza concursul”.

Citește articolul complet pe Edupedu.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Estii firma, dar tb sa organizezi concurs.

    E ca proprietatea privata a statului.

    Ce hatzuri ne pun handlerii.