G4Media.ro

Asociația procurorilor ”Inițiativa pentru Justiție”: Dacă redeschiderea dosarului 10 August o vizează…

sursa foto: Inquam Photos/ Liviu Florin Albei

Asociația procurorilor ”Inițiativa pentru Justiție”: Dacă redeschiderea dosarului 10 August o vizează și pe Carmen Dan, confirmarea trebuie cerută Înaltei Curți de Casație și Justiție

Asociația ”Inițiativa pentru Justiție”, condusă de procurorii Bogdan Pîrlog și Sorin Lia, explică faptul că redeschiderea dosarului 10 August trebuie făcută de către Înalta Curte de Casație și Justiție, dacă o vizează și pe Carmen Dan, fostul ministru PSD de Interne.

Or, DIICOT a cerut redeschiderea dosarului la Curtea de Apel București (CAB).

Dosarul 10 August o privea și pe Carmen Dan, chiar dacă in rem (presupuse fapte comise de ea) – explică procurorii asociației ”Inițiativa pentru Justiție” – întrucât mai mulți protestatari au făcut plângere și împotriva ei.

Procurorii Pîrlog și Lia explică și faptul că, dacă redeschiderea se referă doar la șefii Jandarmeriei, nu și la fostul ministru de Interne, Carmen Dan, atunci redeschiderea trebuia cerută la Tribunalul București, nu la CAB.

Comunicatul integral al Asociației ”Inițiativa pentru Justiție”

”Conform comunicatului DIICOT, ordonanța procurorului-șef al DIICOT prin care s-a dispus infirmarea parțială a soluției de clasare date în dosarul numărul 2122/D/P/2019, cunoscut sub numele „10 August”, „a fost înaintată Judecătorului de cameră preliminară din cadrul Curții de Apel București în vederea confirmării, potrivit disp. art. 335 alin. 4 C.P.P.”

Cu toate acestea, judecătorul de cameră preliminară din cadrul Curții de Apel București nu este competent să redeschidă urmărirea penală pentru că, potrivit art. 54 C.P.P., competența sa este legată de competența instanței la care funcționează, or, în nicio situație, Curtea de Apel București nu ar putea fi competentă să judece infracțiunile care fac obiectul redeschiderii urmăririi penale.

Astfel, ținând cont că în comunicatul DIICOT nu se precizează dacă redeschiderea urmăririi penale se referă și la presupuse fapte ale ministrului DAN CARMEN, cercetate in rem sau pentru care s-au formulat cel puțin plângeri sau denunțuri, rezultă că sunt posibile două situații:

1. Redeschiderea urmăririi penale se referă și la presupuse fapte ale ministrului DAN CARMEN – situație în care instanța competentă este, potrivit art. 40 alin. (1) C.P.P. , Înalta Curte de Casație și Justiție.

2. Redeschiderea urmăririi penale nu se referă și la presupuse fapte ale ministrului DAN CARMEN – situație în care instanța competentă este, potrivit art. 44 alin. (1), (3) (4) și (5) C.P.P., Tribunalul București, ca instanță civilă competentă teritorial egală în grad cu instanța militară care ar fi fost competentă să judece făptuitorii militari, dacă în cauză nu ar fi fost cercetați și făptuitori civili. Pentru a se ajunge la această concluzie s-a ținut cont de următoarele:

– instanța competentă material să judece infracțiunile enumerate în comunicatul DIICOT atunci când sunt săvârșite doar de civili este judecătoria, conform art. 35 C.P.P. întrucât aceste infracțiuni nu sunt date în competența altor instanțe;

– făptuitorii civili nu exercitau funcții care să atragă competența după calitatea persoanei a vreunei instanțe superioare în grad judecătoriei;

– instanța competentă să judece infracțiunile enumerate în comunicatul DIICOT săvârșite de militari până la gradul de colonel inclusiv (cum este cazul în cauza „10 August”) este tribunalul militar, potrivit art. 37 alin. (1) C.P.P., întrucât aceste infracțiuni nu sunt date în competența altor instanțe;

– tribunalul militar este mai înalt în grad decât judecătoria;

– instanța civilă egală în grad cu tribunalul militar este tribunalul;

– tribunalul competent teritorial este Tribunalul București.

În aceste condiții, singurele explicații posibile pentru înaintarea dosarului către Curtea de Apel București sunt:

1. Incompetența profesională a procurorului-sef al DIICOT, Hosu Georgiana, cu privire la care Asociația „Inițiativa pentru Justiție” a atras atenția în repetate rânduri Consiliului Superior al Magistraturii, Președintelui României și ministrului Justiției, cu referiri atât la dosarele „Caracal” și „10 August”, cât la rezultatele dezastruoase ale DIICOT în sfera combaterii traficului de persoane.

2. Intenția de tergiversare a cauzei, prin „plimbarea” dosarului de la o instanță la alta, prin declinări și eventual conflicte de competență, în scopul întârzierii tragerii la răspundere a vinovaților sau chiar al intervenției prescripției până la soluționarea definitivă a cauzei.

3. Intenția de „omorâre” a dosarului, prin redeschiderea urmăririi penale de către o instanță necompetentă, aspect care ar putea fi invocat de oricare dintre persoanele care ar fi, într-un final, trimise, eventual, în judecată, ca urmare a redeschiderii urmăririi penale, cu consecința anulării tuturor actelor de urmărire penală ulterioare redeschiderii. În acest sens, este izbitoare asemănarea cu situația din dosarul „Romgaz”, în care ÎCCJ a anulat probele autorizate de o instanță necompetentă și strânse de DIICOT sub conducerea actualei condamnate Bica Alina, ajutată de actuala șefă a direcției, Hosu Georgiana.

Apreciem că indiferent dacă este vorba de incompetență profesională sau de un mod de operare intenționat, este inacceptabil ca la nivelul conducerii „Parchetului Anti-Mafia” să se se emită acte cu nesocotirea flagrantă a normelor de competență a instanțelor judecătorești a căror încălcare este sancționată cu nulitatea și este deosebit de grav că un astfel de act a fost emis, potrivit comunicatului DIICOT, în dosarul cu cel mai mare impact social din ultimii 20 de ani.

Pentru aceste motive, facem apel, încă o dată, la ministrul Justiției, să dea dovada că este un profesionist al dreptului care înțelege implicațiile juridice ale aspectelor semnalate și să declanșeze imediat procedura de revocare din funcție a procurorului-șef al DIICOT”, este comunicatul asociației ”Inițiativa pentru Justiție”.

Alex Costache este jurnalist și la Știrile TVR.

sursa foto: Inquam Photos/ Liviu Florin Albei

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

26 comentarii

 1. Asa se intampla cand parchetele sunt conduse de oameni luminati precum Scutea Licu si Hosu.

 2. Ati votat PNL, poftim procurori PNL.

  • tu stai cu savonea, e mai bine pt tine.

  • Pe bune? Tu crezi ca Scutea si Hosu sunt procurori cinstiti? Ce fraier esti!

   Predoiu de ce nu face proiect de desfiintare a SIIJ? Au trecut 8 luni de cand au venit la putere!

   Nu mai fi fraier!

  • Vladimir,proiectul ar trebui sa treaca prin Parlament,si ghici ce se va intampla acolo?

 3. Iohannis si Predoiu, nu va mai bateti pe microfon!

  Va ascultam, pe rand, in ordine alfabetica!

  Mortii maicu-sii rumanski caracter! 🙁

 4. Pirlog e super tare, omul asta ar fi bun de sef de Parchet

  • A ajuns Pirlog sa le spuna astora cat de prosti sunt. Sau cat de proaste sunt. Scutea si Hosu, doua lumini.

 5. Mircea fa-te că lucrezi.

 6. Un bun prilej de a mai plimba dosarul intre instante pana la a se stabili care instanta este competenta sa hotarasca ce parchet este competent sa cerceteze faptele ce formeaza obiectul dosarului 10 august !

  PS. Trece timpul iar legislatia noastra penala permite ca anumite neregularitati FORMALE sa poata fi atacata in orice stadiu in care s-ar afla judecata pe FOND, cu efect direct asupra fondului, respectiv ca dupa ani si ani de judecati, sa se anuleze tot si sa se porneasca de la zero , cu marele risc ca faptele sa se fi prescris intre timp (sa se fi implinit termenul de prescriptie a raspunderii penale mai inainte ca faptele sa fi fost judecate in mod definitiv) !

  PPS. Acum 10-15 ani procurori care faceau treaba asta intrau pe urma in avocatura unde aparau cu mai mult sau mai putin succes personaje precum Liviu Dragnea. Il am in vedere pe procurorul Marian Nazat !

 7. Maoismul la noi e tare!

  intrebat fiind de ce nu exista opozitie in China, Mao a raspuns, cum nu e, partidul e si la putere este si in opozitie!

  experimentul l-a facut Ceausescu cand ministrul muncii era si seful sindicatelor! ziua capsa muncitorii, iar noaptea, ca sef al sindicatelor, ii deplangea!

  asa si cu asociatia procurorilor!

  procurorii fac parte din aparatul de coercitie al statului, adica din putere, asociatia procurorilor face parte din societatea civila care supravegheaza puterea!

  hai ca e de ras…e ca din *12 scaune*, ala care fura de nu mai putea, se plangea apoi ca statul nu face nimic impotriva furturilor!

  • @stefan cel mic, mic de tot:
   De la poanta asta chinezilor ( ma rog, unuia dintre ei, dar noi folosim pluralul) le-a dat prin cap mai tarziu ideea cu „O tara, doua sisteme” ! Si nu le-a mers rau deloc ! :)))

   PS. De vreo douazeci de ani militez pt introducerea conceptului de „justitie privata”. Adica dai bani (nu va ganditi la coruptie) si iti alegi judecatorul ! Ca la avocati ! :))) Ai posibilitati financiare , babane, te arunci la cel mai bun (cum spune piata). Nu ai, iei ce ramane si speri ca avocatul tau (daca nu ti-au mai ramas bani primesti unul din oficiu) sa poata sa se lupte cu avocatul ales pe bani multi al partii adverse !

   PPS. Mai nasol e cand esti parat iar judecatorul a fost „cumparat” de reclamantul cu bani care, bineinteles, iti opune avocatul cel mai scump !

   Stii, Martial, parintele epigramei moderne scria acum vreo doua mii de ani :

   „Bani iti cere avocatul,
   Iti cere judecatorul,
   Sextus, tu asculta-mi sfatul
   Si plateste-ti creditorul.”

 8. Si eu am comentat IERI pe G4media la Ora 6:22pm la Articolul prin care DIICOT anunta Infirmarea partiala a Clasarii unor acuzatii din Dosarul 10 august, ceva similar si spuneam:
  „Cred ca e o diversiune, practic DIICOT anunta redeschiderea PARTIALA a Dosarului, doar in ceea ce priveste Sefii Jandarmeriei, dar asta cu mentiunea finala ca: „Menținerea soluției de clasare dispusă în cauză cu privire la CELELALTE fapte.”
  Adica, ceea ce urmeaza NU va putea ajunge si la Carmen Dan, la Paraschiv, la Dragnea…la cei care au dat Ordinul politic!
  Cred ca e o diversiune, cred ca Dosarul trebuie RELUAT in intregime de Parchetul Militar, ACUM ca DIICOT a spus clar ca NU a fost lovitura de stat, Parchetul Militar trebuie sa ancheteze, asa cum trebuia de la inceput, imediat ce DIICOT a constatat ca NU a fost lovitura de stat, deci Dosarul NU e de Competenta DIICOT!
  E o diversiune!
  TOT Dosarul sa fie reluat de Parchetul Militar si sa RASPUNDA si cei care au DAT comanda poltica, fix cum ne asigura dl Johannis anul trecut, la 1 An de la Violentele din 10 August!
  Altfel, pe langa acarii paun deja trimisi catre Parchetul Militar, ar putea raspunde alde Cazan, Sindile si Cucos, DAR nici o raspundere la decidentii POLITICI, adica dna Carmen Dan si Liviu Dragnea, cei care au comandat la varf Violentele de la 10 August 2018!”

  Am cateva Intrebari:
  1. Dna Scutea a Aprobat aceasta Decizie a DIICOT de Infirmare a Clasarii unor acuzatii si trimitere in forma facuta publica Ieri a Comunicatului DIICOT?!
  2. Minsitrul Predoiu, SEFUL ierarhic superior a fost Infomat?!
  3. Adica, Giorgiana Hosu a decis singura de capul ei, FARA Aprobari superioare?!
  4. Mai exista alte cai de atac??!!
  5. Comunicatul DIICOT, prezent pe Site-ul DIICOT e vag in mentionarea Declansarii actiunii de Infirmare a Clasarii unora dintre acuzatii si spune:
  „Comunicatul integral transmis de DIICOT:
  Prin ordonanța din data de 04.08.2020, procurorul șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism a dispus următoarele:
  1. Admiterea plângerilor formulate de către PETENTI împotriva Ordonanței din data de 26.06.2020, emisă în dosarul cu nr. 2122/D/P/2019.”

  Pai, ce inseamna ADMITEREA PLAGERILOR Formulate de catre PETENTI?
  Le-a ADMIS pe TOATE, le-a ADMIS si pe cele Formulate IMPOTRIVA dnei Carmen Dan, pentru ca Procurorii AIJ spun ACUM ca au exista PLANGERI si impotriva dnei Carmen Dan: „întrucât mai mulți protestatari au făcut plângere SI împotriva ei.”
  Vad iar aceeasi Competenta SELECTIVA la DIICOT, adica unele plangeri formulate de catre petenti au fost ADMISE, iar cele IMPOTRIVA dnei Carmen Dan NU au fost Admise, dat fiind ca Dosarul a fost inaintat CAB, nu ICCJ, cum inteleg din spusele celor de la AIJ!!
  Dna Scutea, Predoiule, v-ati facut de rusine, de INCOMPETENTA, cum scoateti capul in public dupa aceasta bulibaseala INADMISIBILA la una dintre cele mai IMORTANTE Institutii din Justitie?
  Cu incompetenti ca Giorgiana Hosu CUM ne veti convinge ca Justitia e pe calea buna, cum apare acum IMAGINEA acestei Giorgiana Hosu, a dnei Scutea, a lui Predoiu(Ministrul care le-a NUMIT!) in fata intregului corp al magistratilor din Romania si din UE?!
  Praf si pulbere, asta ati facut, Dosarul asta a scos la iveala toata INCOMPETENTA si TOATA mizeria din Institutiile din Justitie!
  Dle Johannis, ati esuat.
  Daca dvs va place cum arata Statul de drept PNList, sa fiti sanastos, veti ramane in Istoria Romaniei cu Dosarul asta de coada, Dosar rusinos si dezastruos!
  Dvs si Predoiu sunteti RESPONSABILII Morali pentru aceasta mocirla in care se scalda DIICOTUL si DNA si Parchetul genaral, prin NUMIRILE dezastruoase facute in fruntea acestor Instututii!
  Ati avut, dle Johannis momentul oportun cand chiar ati fi putut FACE ceea ce trebuie pentru Justitie: NUMIREA unor PROFESIONISTI curati si de incredere!
  Cand Giorgiana Hosu are sotul ANCHETAT de DNA, cum ai putut, Predoiule s-o propui, cum ai putut, dle Johannis sa SEMNEZI Numirea?!
  Cred ca jubileaza Dragnea in celula de la Rahova…
  Daca nici cu aceasta ultima „isprava”, cu aceasta Infirmare partiala si SELECTIVA(!?) a unor acuzatii din Dosarul DIICOT nu v-a convins Giorgiana Hosu ca NU are ce cauta in fruntea DIICOT, atunci eu intreb: ce MOTIVE ascunse aveti sa o tineti acolo?!!
  Ceva pute urat de tot, dle Johannis…
  Interesant e ca NIMENI nu Raspunde Scrisoricilor de la AIJ, nimeni, tacere totala, asta inseamna ceva: ca ce spun astia are mult ADEVAR, iar Infirmarea de Ieri anuntata de DIICOT confirma Scrisoarea de alaltaieri…

  • @lili:
   Chiar comentariul tau mi-a dat ideea sa scot in evidenta ceea ce se poate intampla !

   PS. Ca sa fiu sincer nu pot spune ca in cazul de fata asta se urmareste !

   PPS. Pe de alta parte, sa fie incompetenta atat de mare ?

   PPPS. Uite ca nu ma pot hotari !

 9. Hai sa ne jucam de-a justitia …
  Bai nene, om fi noi ignoranti in detalii tehnice, dar chiar asa, nu ne duce mintea, ziceti ca suntem si prosti?
  Cand dosarul a plecat la DIICOT fiindca carmendandragnea au zis ca e tentativa de lovitura de stat, deh, s-a facut. Apoi DIICOT cica fugi ba ca nu-i lovitura de stat.
  Hai, reset!
  Si scarmen dan / guvernul dancila-dragnea sa fie pusi sub acuzare SI pentru tentativa de obstructionare a justitiei (vadita, in scopul protejarii propriilor interese)

  • La ce mizerie sunt in stare sa faca, cred ca ANI de zile vor lalai acest Dosar de la Ana la Caiafa, pana se va prescrie sau cei vinovati vor da ortul popii!
   30 de ANI, ca la Dosarele Revolutiei si Mineriadelor!!!
   Tac toti, comunica in scris cu astfel de Comunicate ca la DIICOT, NU iese nici unul sa primeasca tirul de intrebari al jurnalistilor, Predoiu e dat disparut din ziua Anuntului Clasarii Dosarului 10 August, adica din 15 Iulie 2020, un cuvintel NU a spus pe subiect desi e Minsitrul Justitiei si Seful ierarhic superior al dnei Hosu, al dnei Scutea… el le-a PROPUS in fruntea celor 2 Institutii, el are RESPONSABILITATEA Numirii lor!
   Responsabilitate ZERO, se ascunde si tace!
   PNL va plati aceasta mizerie inexplicabila(sotul dnei Hosu e anchetat de DNA, cum s-o pui in fruntea DIICOT?!) cu numirea celor 2 cucoane in fruntea DIICOT si PG, daca in 10 August 2020 va fi protest impotriva DIICOT, PNL e dus…cred ca jubileaza PSD si ALDE si PRO-Romania!

 10. !asdfg

  Acum in Franta exista o dezbatere juridica si politica ce are ca subiect autonomia justitiei!

  va dati seama daca la ei se pune aceasta problema, la noi cum arata lucrurile?

  in tara noastra discutam de gasti, ( poate mai corect ar fi de spus clanuri ), care au legatura cu lumea politica, cu cea economica, cu institutiile de control ale statului, la care intra si inrudirea……aici vad matricea mostenita de la imperiului roman…expresia * are oameni* vine de-acolo

  Gastile scot in fata oameni controlabili ( sa nu spun patati) care executa ce li se dicteaza la telefon, vezi cazul procurorului Eva de la Iasi care l-a *executat* pe Voiculescu, dupa care a fost el *executat*!

  De altfel nimeni nu ajunge intr-o ierarhie daca nu este controlabil!

  si acesti reprezentanti joaca rolurile prestabilite…se urmaresc, se dau in presa ( ca in treaba cu gastile intra si presa)…..cu cat problema este mai aproape de politica, cu atat ea este politizata, adica joc de table ( castig-pierd), neavand treaba cu adevarul sau binele public…

  ca sa ai incredere intr-o persoana, trebuie sa vezi daca are constiinta.. adica .la limita, daca si-ar da viata pentru un adevar sau si-ar sacrifica bunastarea pentru un adevar……

  ori aici suntem cu alde Farfuridi, Branzovenescu, Catavencu, Agamita Dandanache si tartorul peste toti, Trahanache, stapanul absolut al jocului!

  Chestia asta cu asociatia asta care contesta nu stiu tine de comic, am aratat mai sus de ce ..

  Vorba lui nenea Iancu * si razi monser si razi pana te-apuca spaima!*

 11. Uite ce Pensie SPECIALA uriasa vor primi dna Hosu sau Procurorul Doru Stoica care s-au strofocat sa Claseze(ingroape!) Dosarul 10 August: de peste 14 ORI mai MARE decat Pensia pe care ar avea-o pe Principiul Contributivitatii!
  Ia cititi, ECONOMICA.net, 4 August 2020:
  „Magistraţii au avut, în medie, Pensii de peste 14 ori mai mari decât li s-ar fi cuvenit în baza contribuţiei, în primul Semestru 2020 – ANALIZA.
  Peste 9.500 de civili au luat Pensie de serviciu, adica PENSIE SPECIALA în Iunie 2020, cei mai mulţi – magistraţi, personal auxiliar de specialitate al instanţelor, profesionişti din aviaţia civilă, diplomaţi, dar nu numai.(inclusiv fosti si actuali Parlamentari!)
  (Gasiti pe net ce Pensii SPECIALE Uriase au membrii CCR!!)
  Pentru cei aproximativ 9.500 de oameni care au luat pensie de serviciu am VIRAT, în Primul Semestru, PESTE 563 de milioane de lei la Bugetul de stat, adică din Taxele şi Impozitele plătite de TOTI Contribuabilii din România, cu 9% mai mult decât în prima jumătate a anului 2019, reiese dintr-o analiză făcută de Economica.net pe baza datelor pe care ni le-a comunicat Casa Naţională de Pensii Publice.
  Magistraţii ar fi meritat, DOAR în funcţie de Contribuţia la asigurările sociale, o Pensie MEDIE de nici 1.300 de lei brut lunar în Primul Semestru.(!!)
  Au primit, în medie, Pensii de PESTE 14 ori mai MARI decât li s-ar fi cuvenit.
  Pensia de serviciu(Pensia SPECIALA!) medie din magistratură se apropie de 19.000 de lei brut lunar în Primul Semestru şi e cu 5% mai mare decât în aceeaşi perioadă a anului 2019, arată analizele făcute de Economica.net.
  Magistraţii pensionaţi ar fi meritat, strict în baza contribuţiei, pensie medie de aproape 1.300 de lei brut lunar, cu peste 7% mai mare decât în primul semestru din 2019, reiese din analiza făcută de Economica.net.
  Pensionarii din aviaţia civilă ar fi meritat, strict în baza contribuţiei la asigurările sociale, pensie medie de peste 3.800 de lei brut lunar în primul semestru.
  Aceştia au primit, în medie, pensii de aproape 3 ori mai mari.
  Personalul aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă a avut pensie de serviciu medie de peste 11.300 de lei brut lunar în primul semestru din acest an, cu circa 4,5% mai mare decât în aceeaşi perioadă din 2019, arată analizele făcute de Economica.net.
  Acestuia i s-ar fi cuvenit, doar în funcţie de contribuţia la asigurările sociale, pensie medie de 3.800 de lei brut lunar, cu circa 16% mai mare decât în aceeaşi perioadă din 2019, arată calculele făcute de Economica.net pe baza datelor primite de la CNPP.
  Diferenţa dintre cât au PRIMIT şi cât ar fi MERITAT- în funcţie de Contribuţia la asigurările sociale – le-am achitat-o de la Bugetul de stat.”
  https://www.economica.net/pensii-de-serviciu-magistrati-piloti-parlamentari-diplomati-2020_188064.html

  Cititi tot articolul si va cruciti cum SPECIALII astia si-au facut LEGI care sa-i imbogateasca iar Romanii de rand MUNCESC 35 de ANI ca sa ajunga la o Pensie MEDIE de asigurari sociale de stat de 1.374 lei, atat a fost in Trimestrul 1 din 2020!

  • @lili: Sa nu ne mai plangem. L-am vrut pe Iohannis, il avem. L-am vrut pe Orban, il avem. Avem si Guvern PNL. Dar avem aceleasi hahalere comuniste si la ei (PNL). Au trecut treizeci de ani si n-am scapat o secunda de comunisti. Cand scriam pe forum acum 5 luni ca Orban cu al sau Guvern liberal nu facuse nimic din ceeace promisese au tabarat pe mine pareristii liberali ca de ce nu am rabdare, ca abia au trecut trei luni. Acum vad ca pareristii liberali au amutit sau au disparut de pe Forum.
   In sprijinul meu aduc doua argumente:
   – In Romania curata, doamna Alina Mungiu Pippidi, deontolog de marca al jurnalismului romanesc semneaza un articol „Dosarul 10 august NU trebuia deschis, nu inchis”. M-am intrebat cum s-a metamorfozat acest intelectual rasat din perioada cand il facea K.O. pe Iliescu & Co pana la a bagateliza cu nonsalanta „malformatia congenitala” marca Dragnea-Dan-Dancila din 10 august 2018?
   – Al doilea argument l-am gasit in volumul NEGATIONISMUL de STANGA al lui Thierry Wolton unde am regasit intr-un pasaj pe Milan Kundera exclus din partidul comunist in 1950 si este reprimit in partid in 1956 pentru ca breasla intelectualilor din occident se mobilizeaza pentru a-l disculpa pe vinovat. Ea a dat cateva dezmintiri pentru a ingropa realitatea. Si noteaza autorul: „Notorietatea persoanelor implicate le-a imunizat apoi impotriva acuzatiei care li se aducea. >Neprihaniti, saracii n-au sorti la judecata;/nelegiuiti, boierii ies toti basma curata<".
   Asa a fost dintotdeauna. Acum neprihanitii suntem noi, iar boierii sunt hidoseniile comuniste.
   Cine ar fi crezut ca Iohannis se va comporta in asa hal. Nimeni. Dar boierul comunist dinauntrul lui o face fara sa miste un muschi pe fata.
   Asteptati-va la ce e mai rau de la liberali si de la Iohannis. Ei nu sunt cu noi. Ei sunt cu PSD cu care au supt impreuna la sanul lui Iliescu din seva poporului roman. Sa dea Domnul sa ma insel eu.
   ALELUIA!

  • @Lucian
   Și eu mi-am luat carne cât pentru trei frigidere, și chiar aici pe site. Că de ce nu am răbdare, că abia a vnit guvernul pnl, că stai să treacă vacanța de iarnă, că lucrurile se fac cu metodă, de parcă nu s-ar putea face cu metodă, dar mai rapid. Între timp a rămas doar un postac pnl-ist cu simbrie, e cel care semnează: de la văleu, mafalda, interpretarea, dar nu cafeaua. Îl recunoști după limbajul de lemn și tupeul cu care zice să stăm calmi la locurili noastre.

   P.S. pentru lili. Să știi că-mi pare rău de tine că ești dezamăgită și ți-ai pierdut speranța, dar noi, ca societate, mai avem o șansă: putem pune presiune pe toate partidele să se țină de cuvânt, să știe că vor fi sancționate la vot dacă promit marea cu sarea în campanie. Votantul clasic fidel unui singur partid a fost o binecuvântare pentru toți politicienii indiferent de partid pentru că se puteau baza că fac orice și tot primesc voturi. Cum calcă pe bec, cum votez cu alții, iar dacă și ăia calcă pe bec, alții la rând data viitoare. O șansă = 4 ani, mai mult decât suficient. Când dovedește vreunul că a meritat, mai primește o serie de 4.

 12. Sa-i vizeze pe toti, Carmen Dan, FIrea (parca si ea si-a luat concediu atunci), Dragnea, Nicolicea, Codrin, Ciordache, Mitraliera, Serbanel gusa de purcel, Victor Ciorbea, cainii agitatori a lui Negoita, interlopii PSD-istilor infiltrati in jandarmerie, se stiu ei, cei care aveau acoperite numerele de pe casca de protectie cu banda, balerinul ala in alb… confiscate averile la toti banditii astia si sa fie dusi pe santiere sa construiasca spitale, scoli, drumuri si poduri!

 13. Comunicatul DIICOT, prezent pe Site-ul DIICOT e vag in mentionarea Declansarii actiunii de Infirmare a Clasarii unora dintre acuzatii si spune:
  „Comunicatul integral transmis de DIICOT:
  Prin ordonanța din data de 04.08.2020, procurorul șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism a dispus următoarele:
  1. Admiterea PLANGERILOR formulate de către PETENTI împotriva Ordonanței din data de 26.06.2020, emisă în dosarul cu nr. 2122/D/P/2019.”

  Pai, ce inseamna ADMITEREA PLAGERILOR Formulate de catre PETENTI?
  Le-a ADMIS pe TOATE, le-a ADMIS si pe cele Formulate IMPOTRIVA dnei Carmen Dan, pentru ca Procurorii AIJ spun ACUM ca au existat PLANGERI si impotriva dnei Carmen Dan: „întrucât mai mulți protestatari au făcut plângere SI împotriva ei.”
  Uite aici „Comunicatul celor 27 de grupuri civice care in 16.07.2020 au anunțat că vor face toate demersurile legale posibile pentru a CONTESTA ordonanţa de clasare parțială a acuzațiilor din Dosarul protestului din 10 august 2018:
  „Grupurile civice semnatare îşi exprimă indignarea faţă de decizia de clasare nominală a comandanţilor Jandarmeriei maior Cazan Laurenţiu Valentin, comisar şef de poliţie Chirică Mihai Dan, colonel Cucoş Gheorghe Sebastian şi colonel Sindile Ionuţ-Cătălin pentru suspiciunile de infracţiuni de abuz în serviciu, participaţie improprie la purtare abuzivă, participaţie improprie la fals intelectual, participaţie improprie la uz de fals, complicitate la abuz în serviciu şi complicitate la participaţie improprie la purtare abuzivă.
  Precizăm că nu vom rămâne doar la stadiul de indignare ci suntem determinaţi să facem toate demersurile legale pentru a contesta această ordonanţă de clasare pe care o considerăm netemeinică la procurorul ierarhic superior. Dacă va fi cazul vom merge către judecătorul de cameră preliminară de la ICCJ.
  Această decizie târzie şi nejustificată exonerează comandanţii forţelor de ordine de răspunderea asupra unor fapte documentate în plângerile celor peste 700 de reclamanţi, fapte care nu aveau cum să se producă fără aportul direct al celor enumeraţi mai sus, alături de CARMEN DAN ministrul de interne în exerciţiu atunci, Prefectura Bucureşti, Primăria Municipiului Bucureşti, alte instituţii şi lideri politici.”
  https://cursdeguvernare.ro/27-de-grupuri-civice-anunta-demersuri-pentru-contestarea-clasarii-din-dosarul-protestului-din-10-august-2018.html

  Plangerile acestor Petenti le-a luat in seama dna Hosu cand a Infirmat Clasarea unor acuzatii din Dosarul 10 August?
  Plangerile caror PETENTI au fost luate in seama si pe ce CRITERII, dna Hosu?!

 14. !Patrocle

  problema e mai complicata!

  mitingul a fost ilegal, nu a respectat legea nr.60/1991, art.2, lege care precizeaza conditiile in care trebuie sa se desfăşoare un protest…

  daca dai vreo sanctiune sefilor jandarmeriei, acestia vor da statul in judecata, pentru ca mitingistii nu au respectat legea, or rolul organelor de coercitiei este acela de a restabili legea!

  articolul din legea in cauza prevede:

  *Organizatorii adunărilor publice vor depune declaraţia scrisă la primăriile municipale, orăşeneşti sau comunale pe al căror teritoriu acestea urmează să se desfăşoare, cu cel puţin 3 zile înainte de data desfăşurării acestora, în care trebuie să menţioneze:

  denumirea sub care este cunoscut grupul organizator;
  scopul;

  locul, data, ora începerii şi durata acţiunii;
  traseele de afluire şi defluire;

  numărul aproximativ al participanţilor;
  persoanele împuternicite să asigure şi să răspundă de măsurile de organizare;

  serviciile pe care le solicită din partea consiliului local, a poliţiei locale şi jandarmeriei.*

  mitingistii nu au respectat nici una din cerintele legii!

  vor gasi vreo 3 jandarmi care au facut abuz de forta…..nu vedeti ca la turbulenti s-au inchis dosarele?

  Punct. Restul sunt vorbe, frustrari, ameteli….

 15. Nu mai votați lichelele Mafiei Comuniste Ciuma Rosie ! Votați tinerii USR ! Avem o sansa sa scăpăm de Ciuma Rosie măcar acum la 30 de ani de la Perestroika Comunista !

 16. !Titel

  Ati uitat ca cu aceasta lozinca a castigat domnul Basescu doua mandate de presedinte, ca fiind un mare luptator impotriva ciumei rosii!

  si cat pupincourism gretos era pe vremea aceea, ce laude, ce bai de multime, ehei….pesemne ca si doamnia-voastra a fost pe-acolo, prin multime…

  si cate afaceri nu se facu la domnia-sa in curte! una este aratata mai sus, cu doamna Udrea!

  asta au fost dovezi ca lupta impotriva Ciumei rosii a dat rezultate, in buzunarele si posetile lor!

 17. Capul lui Moțoc, vrem!