G4Media.ro

Asociația ”Inițiativa pentru Justiție” cere Secției pentru procurori a CSM să dea…

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Aha! De acolo si de atunci inseamna ca am luat cunostinta de ea!

  2. Avizul CSM e consultativ, adica irelevant.
    Alta intrebare?

  3. Nu stiu cata atentie din partea CSM vor avea cei doi procurori fata de acest demers al dumnealor, dat fiind ca CSM are pe cap cu totul si cu totul alte probleme, si-anume sa intermedieze pe la presedinte, sa semneze scrisori si sa se dea de ceasul mortii ca pensiile lor speciale nu mai sunt ce erau, dar sa aiba incredere in ccr.
    Aceasta asociatie de procurori de multe ori a avut demersuri foarte bune, insa nu prea au viziunea de ansamblu asupra lucrurilor. Tot spun ca sunt incorecte modalitatile prin care au fost selectati sefii parchetelor, dat fiind ca e legea facuta de bubosul toader, si-ar fi trebuit sa schimbi legea astfel incat ministrul justitiei sa aiba un rol mult mai mic, iar rolul esential sa revina CSM, pentru echidistanta, independenta si celelalte. Bun, insa cum sa schimbi legea cu majoritatea psd din parlament, intrebarea asta nu si-au pus-o acesti procurori? Mama, parca traiesc pe alta lume oamenii astia! Daca nu se faceau aceste interviuri, parchetele stateau cu interimari in continuare inca un an de zile, si asa era mai bine pentru justitie??? In plus, in momentul de fata, sa-i dai putere totala in numiri actualului CSM, cand in frunte au o mumie a savonierei, pai n-ar fi fost lucrurile compromise total? Daca procuror Scutea este omul care a redactat oug 13, si termenul de 10 zile n-ar fi fost pus de ea ci de altii din subordine, dupa cum sustin ei, de ce pe urma ar fi fost atat de pornita si hotarata la proteste, ca parca nu se explica logic treaba asta? De ce ar fi ascultat ciordache de altii din subordinea ei, ca sa accepte termenul de 10 zile, si nu mai ales de opinia secretarului de stat pentru acte normative?

    • Sunt mai multe aspecte care pot fi luate in analiza procedurii de emitere a unui act normativ. In ceea ce priveste fosta guvernare, cu accent pe anii 2017 si 2018, nu de putine ori actele normative propuse de guvern aveau semnatura presedintelui CD – sunt o multime de exemple publice. Evident ca nu are logica ca aceeasi persoana sa redacteze un act normativ, ca apoi sa protesteze impotriva lui, in aceeasi forma. Sunt lucruri de nuanta care noua, publicului larga, ne scapa, pentru ca nu avem intotdeauna aplecarea necesara asupra acestor subiecte si tratam lucrurile exclusiv prin prisma relatarilor din presa, acolo unde citim doar titlul de cele mai multe ori.

  4. Interesant e ca Domnul Pîrlog are tupeul de initiative fata de alti colegi de-ai sai, cand el si prietenul Marian Dirlea au fost apropiati de Florin Iordache si Tudorel Toader si toata magistratura stie ca a pacalit sistemul ani la rand, doar prin combinatii.
    Poate ne explica in engleza cum l-au dat afara cei de la UE din calitatea de “expert” in Afghanistan? sau o sa puna tot un coleg sa vorbeasca engleza pentru el si acum, la fel ca la interviul telefonic avut cu reprezentantii Europol ?