G4Media.ro

ASF: Vom da curs invitaţiei în Parlament, dar nu putem interveni în…

Sursa foto: Inquam Photos/ Sabin_Cirstoveanu

ASF: Vom da curs invitaţiei în Parlament, dar nu putem interveni în modul de formare a preţurilor RCA

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) va da curs oricărei invitaţii de a se prezenta în Parlament, însă precizează că nu poate interveni în modul de stabilire a preţurilor pe piaţa RCA, întrucât acest lucru ar însemna încălcarea legislaţiei europene, se arată într-un comunicat al instituţiei, relatează Agerpres.

Autoritatea de Supraveghere Financiară a luat la cunoştinţă de anunţul făcut de Partidul Naţional Liberal de a solicita audierea preşedintelui Autorităţii de Supraveghere Financiară într-o şedinţă comună a Comisiilor de Buget-Finanţe ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, în scopul prezentării situaţiei din piaţa RCA (asigurarea de răspundere civilă auto obligatorie), precum şi soluţiile pe termen lung.

Conducerea Autorităţii de Supraveghere Financiară va da curs oricărei invitaţii din partea Parlamentului, pentru a prezenta lămuriri cu privire la activitatea sa şi la evoluţiile pieţelor pe care le supraveghează, se menţionează în comunicat.

„Totodată, având în vedere legislaţia europeană în vigoare, Autoritatea de Supraveghere Financiară a menţionat întotdeauna faptul că nu poate interveni, în sensul impunerii nivelului primelor de asigurare, indiferent de categoria şi tipul autovehiculului sau de segmentul în care se încadrează proprietarul acestuia. Orice încălcare a directivelor europene (în cazul de faţă, Directiva 2009/138/EC privind accesul la activitate şi desfăşurarea activităţii de asigurare şi de reasigurare – Solvabilitate II) poate atrage procedura de infringement”, au explicat reprezentanţii ASF.

Cu referire la modul de stabilire a tarifelor RCA de către societăţile de asigurare, ei precizează că acestea îşi calculează tarifele RCA bazându-se, în principal, pe propriul istoric al daunalităţii şi pe previziunile cu privire la evoluţia acesteia şi a altor cheltuieli care decurg din încheierea contractelor RCA, potrivit art. 18 – Stabilirea primei de asigurare RCA şi informarea asiguratului din Legea nr. 132/2017.

Anterior, tot luni, purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a anunţat că liberalii vor solicita audierea în Parlament a preşedintelui Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), Nicu Marcu.

Sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

 1. Nu puteti, pentru ca sunteti hoti si voi!!! Dar vine ea, marea Resetare, da nu in sensul dorit de Schwab!

 2. ce sinecura buna e asf , publicati si salariile!

 3. De ce s-au dublat sau triplat polițele RCA față de anul trecut? Salariile de ce nu s-au dublat sau triplat și ele? Așa nu simțeam creșterea..dar prețul la combustibili? Toate, toate s-au scumpit doar salariile au rămas pe loc..ne jefuiți pe față..ne aduceți la sapă de lemn.. asta da coaliție de guvernare..

 4. Pai si atunci pretutile de ce au crescut mai HOȚILOR!!

 5. Pai si atunci de ce va luați salariile?!? Salariile alea mari.
  De ce nu asigurați un cadru concurențial in care preturile sa se poată micsora. De ce nu reglementati piata astfel incat sa nu apara cate o teapabla 7 ani?!? HOȚILOR suna-v-ar procurorii.
  Voi nu puteti interveni in preturi decat daca se dublează, cum e posibil asa ceva?!?
  HOTILOR!!!
  PNL este autorul acestei țepe a asigurarolor!!!
  PSD se face ca ploua. ASIGURARI minim duble.