G4Media.ro

Armata britanică va monitoriza Marea Neagră pentru a descuraja Rusia să lovească…

Sursa foto: royalnavy.mod.uk

Armata britanică va monitoriza Marea Neagră pentru a descuraja Rusia să lovească navele comerciale

Guvernul britanic a anunţat că serviciile militare şi de securitate britanice vor monitoriza Marea Neagră în încercarea de a descuraja Rusia să lovească navele comerciale care transportă cereale din Ucraina către ţările în curs de dezvoltare, informează The Guardian, citat de News.ro.

„Ne vom folosi serviciile noastre de informaţii, supraveghere şi recunoaştere pentru a monitoriza activitatea Rusiei în Marea Neagră, pentru a atrage atenţia Rusiei în cazul în care observăm semne că pregăteşte atacuri asupra transportului maritim civil sau asupra infrastructurii din Marea Neagră şi pentru a atribui atacurile, ca să prevenim operaţiunile de tip „steag fals” care încearcă să eludeze vina Rusiei”, afirmă un comunicat al Downing Street transmis înainte de plecarea premierului Rishi Sunak la summitul G20 de la New Delhi.

„Ca parte a acestor operaţiuni de supraveghere, aeronavele RAF efectuează zboruri deasupra zonei pentru a descuraja Rusia să efectueze lovituri ilegale împotriva navelor civile care transportă cereale”, precizează guvernul britanic.

Înainte de sosirea premierului Rishi Sunak la New Delhi, pentru summitul G20, Downing Street a anunţat, de asemenea, că Londra va găzdui în noiembrie un summit global privind securitatea alimentară. Guvernul a precizat că această conferinţă alimentară va fi un răspuns la faptul că Vladimir Putin a ales în iulie să iasă din acordul cu Ucraina care permitea transportul sigur de cereale pe Marea Neagră.

Premierul Rishi Sunak a declarat că renunţarea la pactul privind cerealele „provoacă o suferinţă enormă pentru milioane de oameni”.

„Această iniţiativă a furnizat aproximativ 30 de milioane de tone de alimente pentru peste 45 de ţări care aveau cu adevărat nevoie de ele. Şi acum nu mai există. Aţi văzut de când a fost retrasă această iniţiativă că preţurile alimentelor au crescut dramatic. Numai în ultima lună, ruşii au distrus mai multe cereale decât s-ar putea hrăni, cred, un milion de oameni timp de un an. Acestea sunt consecinţele a ceea ce face Rusia”, a arătat premierul britanic.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Slabă mișcare cu pretenție magnifică