G4Media.ro

Armata americană investește două miliarde de dolari în uzinele care produc muniție…

Photo by SAUL LOEB / AFP

Armata americană investește două miliarde de dolari în uzinele care produc muniție vitală pentru Ucraina

Armata americană investește aproximativ 2 miliarde de dolari pentru a extinde și stimula producția de muniție care a jucat un rol crucial în războiul din Ucraina, scrie Bloomberg.

Vor fi extinse mai multe fabrici de muniție, inclusiv fabricile armatei din Scranton, Pennsylvania, Holston, Tennessee, Radford, Virginia și Middletown, Iowa, precum și mai multe fabrici comerciale, a declarat purtătoarea de cuvânt Ellen Lovett într-o declarație trimisă prin e-mail.

„Aceste investiții vor permite reaprovizionarea rapidă a transferurilor de muniție de artilerie de 155 mm către Ucraina”, a spus Lovett. Unitatea de artilerie a General Dynamics este contractorul de la Scranton, iar unitatea de artilerie a BAE Systems operează uzinele din Holston și Radford.

Accentul pus de armată pe stimularea producției de muniții vine într-un moment critic. Războiul din Ucraina a scos la iveală deficiențe grave în baza industrială de apărare a SUA, potrivit unui raport al Centrului pentru Studii Strategice și Internaționale din această săptămână.

Asistența americană acordată Ucrainei, deși foarte eficientă, a epuizat stocurile americane de anumite tipuri de sisteme de arme și muniții. Printre acestea se numără rachetele sol-aer Stinger, obuzierele de 155 mm și muniția și sistemele de rachete antitanc Javelin, în special unitățile de lansare de comandă. SUA a fost lentă în a-și reface arsenalul, iar Pentagonul a pus sub contract doar o parte din armele pe care le-a trimis în Ucraina, a constatat CSIS.

De la începutul lunii decembrie, SUA s-au angajat să trimită în Ucraina peste 1 milion de proiectile de artilerie de 155 mm; 4.200 de proiectile de artilerie de 155 mm cu ghidaj de precizie și 9.000 de proiectile de 155 mm ale sistemelor RAAM (Remote Anti-Armor Mine), potrivit datelor comunicate de Pentagon.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

10 comentarii

 1. Perfect ptr afaceri, macelul din estul Europei. 2 miliarde din bugetul de stat, in conturile societatilor producatoare de armament (munitie) Cum mama naibii sa vrea ei pace?

  • Degeaba te prefaci, stii exact ceea ce am scris. Nu tine cu mine.

  • De pe contul celalalt, nu scrii lafel. Daca vrei sa te ia lumea in serios, scrie de pe el.
   Ce e trist, este ca nu esti adolescent, ci adult. Hai curaj, scrie de pe celalalt. Ai uitat ca am conversat serios, de pe celalalt cont al tau 😀

  • Invers se vede oare? Gata, ajunge cu jucatul

  • @Inapasevedeinvers
   Ia zi tu acum mai @Darwin, de pe contul tau real. Cum este cu cheltuitul bugetului public american? Hai, curaj ca nu te mananca nimeni, daca raspunzi serios. Lasa copilariile si limbajul birjaresc pentru trolii adolescenti.

 2. 90000: 30 zile=3000, sclavii ukr trag acum in medie 5000/zi, e bine, „rezolva” wokistii neocons….

  • Se chiama delapidarea bugetului public american 😉 Daca americanii sunt de acord, este fix treaba lor. Sa produca 1.000.000 pe zi, ca sa se macelareasca fraierii de ucrainieni, cu dobytocii de mujici.

  • Looool deci nu mai pot de ras cand vad behemuti gen „parere” (ce nick de sar.antoc 😆 🤣 😂) zis durere si hmm (alt sar.antoc 😆 🤣 😂) cum se intersecteaza ca doi bezmetici pe forumuri 😆 🤣 😂 😹 what a bunch of fcuking losers 😆 🤣 😂

 3. Si asta peste 2 ani, pana atunci se duce dreaku si orice stoc secret au muricanii prin alea 1000 de baze militare raspandite pe tot globul, e de bine….

 4. E jenant să aperi incompetența rusească. Nici măcar un oraș mare n-a capturat Rusia, penibil.