G4Media.ro

Armata americană a confiscat un convoi de arme plecat din Iran pentru…

sursa foto: Captură video

Armata americană a confiscat un convoi de arme plecat din Iran pentru Yemen

Marina SUA a anunţat, sâmbătă, confiscarea a unui milion de cartuşe, precum şi a lansatoare de rachete introduse ilegal, conform acesteia, pe navă din Iran către Yemen, relatează news.ro conform AFP.

Marfa a fost descoperită „în timpul unei verificări a navei la îmbarcare”, a notat Flota a 5-a SUA cu sediul în Bahrain într-un comunicat, menţionând că este „a doua confiscare ilegală majoră de arme într-un an” pe această rută maritimă.

Într-o declaraţie, viceamiralul Brad Cooper a acuzat Iranul de „transfer ilegal de ajutor letal” şi de „comportament destabilizator”. „Forţele navale americane lucrează pentru a preveni şi a perturba activităţile maritime periculoase şi iresponsabile din regiune”, a adăugat el.

Iranul admite că îi sprijină pe rebelii Houthi din Yemen, dar neagă că le-a furnizat arme.

Nava de pescuit interceptată, joi, transporta aproape 7.000 de lansatoare de rachete şi „propulsoare folosite pentru a lansa rachete RPG”, potrivit comunicatului.

În noiembrie, Marina SUA a declarat că a interceptat o nava care venea din Iran care transporta „materiale care ar putea fi folosite pentru a produce combustibil pentru rachete şi explozibili” pentru rebelii yemeniţi, relatează news.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...