G4Media.ro

Arhiepiscopul de Köln şi-a prezentat demisia pe fondul scandalului abuzurilor sexuale din…

Sursa foto: Vatican news

Arhiepiscopul de Köln şi-a prezentat demisia pe fondul scandalului abuzurilor sexuale din Biserica Catolică

Arhiepiscopul de Köln, cardinalul Rainer Maria Woelki, criticat în trecut pentru că nu a făcut public un raport despre abuzurile sexuale împotriva minorilor comise în cadrul Bisericii Catolice, a declarat miercuri că şi-a prezentat demisia papei Francisc, relatează Agerpres, care citează dpa şi Reuters.

Papa Francisc urmează să decidă dacă îi va accepta demisia, a precizat Woelki.

„Am pus serviciul şi funcţia mea de arhiepiscop de Köln la dispoziţia Sfântului Părinte, pentru ca acesta să fie liber să hotărască ce este mai bine pentru Biserica din Köln”, a afirmat el într-o scrisoare adresată congregaţiei sale.

Rainer Maria Woelki s-a retras din funcţia de arhiepiscop de Köln în luna septembrie, retragere aprobată de Vatican, în urma unui scandal legat de modul în care acesta a gestionat informaţiile legate de presupuse abuzuri sexuale împotriva minorilor comise de membri ai clerului.

În 2020, Woelki a decis să nu publice o expertiză a firmei de avocatură Westpfahl Spilker Wastl privind gestionarea acuzaţiilor de abuzuri sexuale comise de membri ai diocezei, provocând un scandal.

Cardinalul a invocat atunci motive legale pentru a nu divulga informaţiile cuprinse în raport, pe care chiar el îl ceruse. Un raport ulterior a dezvăluit sute de cazuri de presupuse abuzuri comise în arhiepiscopia din Köln.

Sursa foto: Vatican news

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...