G4Media.ro

Arhiepiscopia Bucureştilor, despre vizitele pastorale: Se va alege o singură perioadă, ori…

Arhiepiscopia Bucureştilor, despre vizitele pastorale: Se va alege o singură perioadă, ori înainte de Naşterea Domnului, ori de Bobotează

Arhiepiscopia Bucureştilor a prezentat luni măsuri suplimentare cu privire la vizitele pastorale în perioada sărbătorilor de iarnă, precizând că nu se va merge de două ori în aceeaşi parohie, clericii urmând să aleagă să meargă la enoriași ori înainte de Naşterea Domnului, ori de Bobotează.

Opţiunea va fi transmisă protopopului şi va cuprinde în mod obligatoriu perioada aleasă.

„S-a menţionat că niciun cleric nu poate fi constrâns să efectueze vizite pastorale în această perioadă. Dacă un cleric consideră că organizarea de vizite pastorale ar reprezenta un pericol pentru el sau pentru credincioşi, poate alege alte metode pastorale”, precizează Arhiepiscopia Bucureștilor într-un comunicat de presă trasmis de Prefectura Muncipiului.

Prefectura Bucureşti a organizat luni o întâlnire cu reprezentanţi ai Arhiepiscopiei Bucureştilor, Arhiepiscopiei Romano-Catolică Bucureşti şi ai Episcopiei Bucureşti, în legătură cu măsurile de protecţie anti-Covid-19, având în vedere Crăciunul, Anul Nou şi prăznuirea Sfântului Ioan Botezătorul.

Alte măsuri anunțate de Arhiepiscopia Bucureștilor:

  • Clericii sunt îndemnaţi să intensifice pastoraţia individuală răspunzând solicitărilor enoriaşilor prin oficierea unor sfeştanii la domiciliu, citirea unor rugăciuni de sănătate, vizitarea bolnavilor.
  • În exteriorul locaşului de cult, credincioşii se pot întâlni cu preoţii bisericii care le pot oferi un dar pastoral.
  • Rugăciunea de la cumpăna dintre ani se va oficia în intervalul orar 18.00-21.00.

Vizite pastorale:

  • Întrucât aceste vizite sunt un prilej unic de pastoraţie, se interzice delegarea vizitelor pastorale. Ele vor fi făcute doar de preotul de parohie/sector pastoral.
  • În desfăşurarea acestor vizite se vor respecta toate normele sanitare impuse de autorităţi: clericii şi cântăreţii vor purta mască sanitară şi mănuşi şi se va respecta distanţa de 1,5 m.
  • Nu se va intra în casele enoriaşilor, decât la cererea insistentă a acestora.

Reprezentantul Bisericii Catolice a menţionat că, Sfânta Liturghie solemnă din Noaptea de Crăciun, se va oficia la ora 20.00.

Sursa foto: Basilica.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. bate insistent la usa si ti se va deschide cere si ti se va da

  2. Pomanagiilor, nu va mai ajunge