G4Media.ro

Argentina este „noul Miami” al rușilor: În fiecare zi vin aici 30…

Sursa Foto: Pexels.com

Argentina este „noul Miami” al rușilor: În fiecare zi vin aici 30 de femei însărcinate și bogate pentru a naște / Prețurile variață între 5000 și 30 de mii de dolari/ Părinții pot obține un pașaport, document de aur pentru ruși, care le permite să intre fără viză în 171 de țări

„Argentina este noul Miami al rușilor”, titrează ziarele țării sud-americane, unde de luni de zile se desfășoară o adevărată „invazie” a rusoaicelor însărcinate și bogate, scrie Corriere della Sera, citată de Rador.

În fiecare zi debarcă cel puțin 30 de femei, și doar din avioanele companiei Turkish Airlines (cele mai folosite), pregătite să nască într-o clinică privată argentiniană, pentru un preț care variază între 5.000 și 30.000 de dolari.

Îl numesc „el turismo de parto”. Dacă bebelușul se naște aici, acesta dobândește automat naționalitatea argentiniană prin lege, iar, în scurt timp, și părinții pot obține un pașaport. Un document de aur, în aceste vremuri, pentru ruși: le permite să intre fără viză în 171 de țări, multe dintre acestea fiind astăzi interzise rușilor din cauza invadării Ucrainei și nu numai.

Autoritățile argentiniene au înregistrat intrarea a 2.500 de rusoaice în 2022 și estimează că va fi depășit anul acesta pragul de 10.000 de nou-născuți ruso-argentinieni. Până în urmă cu trei ani, adică înainte de pandemie și de atacul rusesc asupra Ucrainei cu sancțiunile americane aferente, femeile din Rusia preferau Miami pentru a da naștere unui copil ruso-american. Acum traseul se îndreaptă mai spre sud. Astfel, turismul medical crește cu o rată record de 25% pe an în Argentina.

„Cererea de asistență pentru procedurile de imigrare, rezidență și căutare a echipei medicale a crescut de 15 ori de la începutul războiului”, a explicat Kirill Makoveev, fondatorul agenției de turism RuArgentina, pentru ziarul „Perfil”.

Sviatoslav – care a preferat să nu-și dezvăluie numele de familie – are 28 de ani, este manager de proiect într-o companie franceză și a ajuns în Argentina în noiembrie anul trecut împreună cu soția sa Vera și fiica lor de un an Taissia, pentru a da naștere celui de-al doilea fiu, Daniel, născut pe 12 decembrie la Clinica „Finochietto” din Buenos Aires.

„Argentina are îngrijiri medicale excelente și este mult mai ieftin să ai un copil aici decât în ​​Rusia – a spus el pentru agenția „Telam” -. În ceea ce privește dezvoltarea, aici este mai bine și nu sunt multe țări în lume, care să fie atât de deschise către migranți”.

Începuse să organizeze „evadarea” în august 2022, „chiar înainte ca rezerviștii să fie chemați la război”. „Nu mă ascund, la început mă gândeam să vin doar pentru câteva luni pentru a se naște fiul meu aici, dar acum îmi place mult țara și situația din Rusia se înrăutățește, nu știu dacă avem un viitor acolo”, a spus tânărul, care s-a stabilit împreună cu familia în cartierul Palermo din Buenos Aires.

„Argentina are unul dintre cele mai bune pașapoarte din lume și este printre cele mai ușor de obținut. Rușii au nevoie de viză pentru a călători oriunde. Ei caută un pașaport normal și sunt pregătiți să cheltuiască mulți bani pentru a putea trăi bine”, concluzionează Makoveev.

Sursa: Corriere della Sera / Rador / Traducerea: Oana Avram

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Toata lumea se uita cu admiratie la Argentia prin prisma fotbalului, carnea de vita si Malbec. Dar in realitate este o tara disfunctionala cu un grad foarte inalt de coruptie. Sa nu uitam ca a gazduit dupa WW2 multi nazisti germani. Se pare ca acum este randul nazistilor rusi.

  2. Imi aduc aminte ca tot Argentina a fos „maiamiul” nazistilor ascunsi de teama judecatii….Oricum, oamenii fug de razboi, problema etico-morala este ca unii fug din calea razboiului de cotropire a propriei tari si ailalti fug sa nu fie inrolati printre cotropitori, desi Putin n-ar fi nimeni si nimic fara sustinere „de mase” interne in primul rand si apoi externe, de ne-neglijat ce-i drept.

  3. Pregătesc o enclava și în Argentina.. . Vor sa o anexele și pe aia!

  4. au venit multe rusoaice însărcinate dar incep sa vine tot mai multe neînsărcinate sau care vor o reînsărcinare

  5. Acest aspect dovedește faptul că sancțiunile împotriva Rusiei nu prea funcționează și că pot fi ocolite.De multe ori chiar cu concursul celor ce ,spun ei, le-au inițiat și adoptat.Banul este cea mai puternică armă!