G4Media.ro

Arestări la Moscova, la Mormântul Soldatului Necunoscut, lângă Kremlin, la o reuniune…

sursa foto: Captura video

Arestări la Moscova, la Mormântul Soldatului Necunoscut, lângă Kremlin, la o reuniune a soţiilor militari ruşi mobilizaţi în Ucraina din cadrul mişcării ”Put Domoi” (”Drumul către casă”)

Poliţia rusă a arestat sâmbătă mai mulţi jurnalişti, la o manifestaţie a soţiilor unor militari mobilizaţi, care cer ca aceştia să fie aduşi înapoi din Ucraina, care marchează doi ani de la invazia rusă, potrivit unor publicaţii ruse independente, relatează AFP, conform News.ro.

În fiecare sâmbătă, aceste soţii de militari depun flori la Mormântul Soldatului Necunoscut, o acţiune simbolică, lângă zidurile Kremlinului, prin care cer ca aceştia să fie aduşi înapoi în Rusia de pe front.

Poliţia a avertizat presa – inclusiv pe AFP – să nu se ducă la aceste manifestaţii şi i-a arestat pe jurnaliştii care au încălcat acest avertisment.

”OPREŞTE FILMAREA!”

Înregistrări video realizate de publicaţiileSota şi SOTAvision care surprind poliţişti arestând mai multe persoane – dintre care două purtau veste galbene pe care scria ”presa”, venite să acopere această reuniune săptămânală a mişcării ”Put Domoi” (”drumul către casă” în rusă) în apropiere de flacăra soldatului necunoscut.

PotrivitSOTAvision, doi dintre jurnaliştii săi se află între persoanele arestate.

Una dintre soţiile de militari a declaratSOTAvision, într-o înregistrare video, că activistele din cadrul mişcării au putut să depună flori, dar că se aflau ”sub control, într-un convoi al forţelor de ordine”.

”În vremurile noastre, simpla depunere de flori este o acţiune cetăţenească nu tocmai lipsită de riscuri”, declară această activistă sub protecţia anonimatului.

În altă înregistrare video, un poliţist ordonă unei jurnaliste de laSOTAvision care era pe cale să fie arestată să-şi oprească camera de filmare, altfel riscând să fie urmărită penal.

”Fată tânără, opreşte filmarea! Repet! Eşti avertizată în mod oficial! Dacă nu te conformezi cerinţelor legale ale unui ofiţer de poliţie, vei fi urmărită (penal) cu privire la nesupunere faţă de un ordin legal de la un ofiţer de poliţie”, îi spune agentul.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Tentanta „liberatea” pe care ne-o promite Simion schimbatorul de ruble.

  2. cu cat mai absurde sunt actiunile dictatorului, cu atat mai mare ii e frica

  3. Se strange latul putinica!!!!!!

  4. A început să se sperie pr0stul de orice acțiune.
    Până și filmarea este tabu în rusia.
    A început să semene din ce în ce mai mult cu corea de nord, iran, china….s.a.m.d