G4Media.ro

DOCUMENT Arafat: Cetăţenii cu drept de vot au libertate de circulaţie, în…

DOCUMENT Arafat: Cetăţenii cu drept de vot au libertate de circulaţie, în ziua alegerilor, până la ora 1.00 noaptea / Se redeschid piețele

Modificările la hotărârea de Guvern privind starea de alertă, în baza propunerilor formulate de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, urmează să fie aprobate vineri în şedinţa de Guvern.

„Hotărârea CNSU a trecut şi în cadrul ei sunt două măsuri principale: una în privinţa pieţelor închise, care vor fi redeschise cu condiţia emiterii unui ordin comun al ministrului Sănătăţii, ANSVA şi ministrului Lucrărilor Publice în privinţa măsurilor de sănătate publică ce vor fi aplicate în interiorul pieţelor, iar a doua măsură este pentru ziua votului. Pentru toţi cetăţenii cu drept de vot există libertate de mişcare între ora 5,00 dimineaţa în data de 6 decembrie şi ora 1.00 dimineaţa în data de 7 decembrie”, a anunţat secretarul de stat în MAI Raed Arafat, la începutul şedinţei de Guvern, relatează Agerpres.

Premierul Ludovic Orban a menţionat că cetăţenii cu drept de vot vor avea libertate de circulaţie până la ora 1,00 noaptea în data de 7 decembrie, pentru faptul că este reglementat în lege că pot să voteze până la ora 23.59, ”dacă sunt la coadă la ora 21.00”. ”Să le permitem întoarcerea acasă”, a completat Orban.

Acesta a adăugat că nu vor fi sub restricţiile de circulaţie impuse între 23.00 şi 5.00 dimineaţa membrii BEC, observatorii, candidaţii, care au dreptul să asiste şi pentru personalul tehnic şi cel auxiliar.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat hotărârea 56:

Art.1 Se aprobă lista țărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinării asupra persoanelor care sosesc în România din acestea, prevăzută în anexă.

Art.2 (1) Se propune reluarea activității piețelor agroalimentare organizate în spații închise.

(2) În vederea limitării răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2, organizarea și desfășurarea activității piețelor agroalimentare, inclusiv a celor volante, se realizează în condițiile stabilite prin ordin comun al Ministrului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și
Administrației, al Ministrului Sănătății și al președintelui Autorității Naționale SanitarVeterinară și pentru Siguranța Alimentelor.

Art.3 Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 36/21.07.2020 privind constatarea pandemiei de COVID-19 și stabilirea unor măsuri necesar a fi aplicate pentru protecția populației, se completează la art. 3, cu două noi alineate (5) și (6) astfel:

„(5) De asemenea, sunt exceptate de la măsura instituită potrivit prevederilor art. 2, persoanele care au fost confirmate pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 90 de zile anterioare intrării în țară, fapt dovedit prin documente medicale sau prin verificarea bazei de date Corona-forms și pentru care au trecut cel puțin 14 zile de la data
confirmării până la intrarea în țară”.

„(6) Sunt exceptate de la măsura carantinării instituită în conformitate cu prevederile legii 136/2020 republicată, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic, persoanele care au avut contact cu un caz confirmat pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, dacă se dovedește prin documente medicale sau prin verificarea bazei de date Corona-forms, că acestea au avut cel puțin un test pozitiv în ultimele 90 de zile anterioare producerii contactului și au trecut cel puțin 14 zile de la data primului test pozitiv și până la data contactului”.

Art.4 (1) Se propune permiterea circulației membrilor birourilor electorale, a personalului tehnic-auxiliar al acestora, a candidaților, a persoanelor acreditate și a oricăror altor persoane implicate în organizarea alegerilor, precum și a persoanelor care le asigură transportul înspre și dinspre sediile secțiilor de votare, birourile electorale de circumscripție și/sau ale oficiilor electorale, fără restricții, în toate localitățile, în perioada 06.12.2020 ora 2300 – 07.12.2020 ora 0500.

(2) La nivelul național, se propune ca circulația persoanelor să fie permisă în perioada 06.12.2020 ora 0500 – 07.12.2020 ora 0100, fără restricții și fără prezentarea documentelor doveditoare ale motivului deplasării.

Art.5 Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență, pentru punere în aplicare prin ordine și acte administrative ale conducătorilor acestora.

Sursa foto: gov.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

13 comentarii

 1. Cum? Nu mai umbla covidul dupa ora23?
  Ipocritilor! Medaliati-l pe AraFat!

  • Da ipocritule, la fel cum nu circula nici la alta ora, unii, pe oriunde …
   Masura a fost facuta pentru a mai restrange din cauzele de transmitere publica .. tot ce se face este in ideea de a restrange nu de a stopa complet .. doar o dictatura ar fi instare sa opreasca complet orice contact uman, la orice ora, pana se plictiseste virusul si pleaca pe alta planeta ….

  • Bravo domn’ Ion, retineti prompt si recitati frumos si complet toate aiurelile.
   Se vede ca ati fost crescut in respectul autoritatii, sinteti un om util societatii, mai ales unei parti a ei.

 2. „Cine imparte, parte-si face.”

 3. Ura, multumim din inima Arafatului ca ne-a dat voie sa circulam, ba chiar ne-a prelungit libertatea pina la ora 1!
  Atit voiam sa zic, nimic de mare importanta, ma simt deosebit de protejat de munca acestor titani.

  • amicule, nu pricepi ca-i un moment special, bre, ca alegeri din-astea se fac o data la patru ani si ca trebuie acceptate conditii speciale….? Asa greu va dati seama unii….! Ce trist pentru tara ca existati…si mai si scrieti in retele….!

 4. Astia deschid pietele,ca doar stiu ca de luni se inchid toate ,ca in maryie…acum fraieri trebuie sa mearga sa voteze partidul meu..apoi de luni teapa…

 5. Si de ce in ziua votului se poate si in alte zile nu?

 6. Ăsta încă e în libertate?!

 7. Nu va suparati d-nule Prim ministru, cum adica „SA LE PERMITEM…”, ??!!!
  Cred ca ati uitat CINE VA ASIGURA LEAFA SI IN SLUJBA CUI TREBUIE SA MUNCITI, NU „SA PERMITETI”!!!!
  DESTEPTAREA DRAGI TOVARASI!
  V-A LUAT GURA PE DINAINTE, VECHILE METEHNE MOSTENITE, AS PUTEA ZICE CHIAR DIN FAMILIA DVS, NU LE-ATI UITAT SE PARE.

 8. Anul trecut la prezidentiale, cand a fost vorba de diaspora, au putut vota in trei zile, acum de ce nu pot face macar doua zile pentru cei din tara? Daca chiar le pasa de sanatatea noastra si vor sa nu ne aglomeram la coada (fiindca vor fi cozi din cauza distantarii la fel ca la locale, vom sta la coada cel putin o ora pana vom putea vota efectiv). Puteau face si vot electronic, pe baza de CNP, plateau un pusti care-i merge mintea de prin Ramnicu Valcea sau de la Oracle sa le faca un soft care nu poate fi hackuit si gata!

 9. Penibil, paste revelion inmormantare nu ai voie gramada, in schimb la vot, liber tata. Pas!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.