G4Media.ro

Arad și Bihor: Aproape 20 de migranţi din Afganistan şi Nepal, descoperiţi…

Foto: Poliția de Frontieră

Arad și Bihor: Aproape 20 de migranţi din Afganistan şi Nepal, descoperiţi ascunşi în TIR-uri la frontiera cu Ungaria

Aproape 20 de migranţi din Afganistan şi Nepal au fost descoperiţi în ultimele 24 de ore în timp ce încercau să iasă ilegal din România prin judeţele Arad şi Bihor, fiind ascunşi în autocamioane cu mărfuri care plecau în Spaţiul Schengen, transmite Agerpres.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, marţi, de Poliţia de Frontieră Arad, migranţii au fost descoperiţi în punctele de trecere a frontierei Vărşand, Nădlac II şi Borş.

La Nădlac II, unde poliţiştii de frontieră au efectuat controlul amănunţit asupra a două autocamioane, conduse de un bielorus şi un bulgar, au fost descoperiţi 11 migranţi din Afganistan şi Nepal, cu vârste cuprinse între 15 şi 31 de ani, solicitanţi de azil în România.

„Conform documentelor de însoţire a mărfii, şoferii transportau rafturi metalice şi produse din aluminiu pentru societăţi din Germania şi Polonia”, precizează Poliţia de Frontieră Arad, potrivit Agerpres.

La Vărşand, într-un TIR condus de un cetăţean bulgar, care transporta piese auto în Franţa, au fost găsiţi trei afgani, cu vârste cuprinse între 15 şi 17 de ani, solicitanţi de azil în ţara noastră.

Poliţiştii de frontieră de la Borş au descoperit patru tineri afgani într-un TIR condus de un cetăţean bulgar care transporta piese metalice în Polonia. Migranţii au vârste cuprinse între 11 şi 22 de ani. (Foto: Poliția de Frontieră)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

 1. sa nu care cumva sa iasa din Romania inginerii astronauti!

  • sa nu uitam de „refugiatii” doctori si judecatori, am inteles ca vreo 5 milioane de afgani sunt toti doctori, restul magistrati experti in statul de drept

 2. numai cind ii privesti iti dai seama ca sint intelectuali cu totii Or fi facut facultatile sri de la noi cu doctorate cu tot

 3. TEXTIERUL! ” APROAPE 20″ AU FOST 18-19 SI JUMĂTATE!!!????
  Aveau o jumătate dechinez in valiză?????
  Ați luat-o razna cu toții!!!
  „Era să-l văd pe tactu! Cum adică era? Păi nu are 29 pe salopeta? Ba da. Eu l-am văzut pe 28!”
  Chiar nu putem trece peste textele de autobază???!
  Auzi mă: aproape 20….
  Ce simpatici sunteți…

 4. Dragi romani , trebuie sa ii ajutam pe acesti oameni indiferent cat de diferiti ar fi de noi. Mai stiti cum multi dintre voi ati fost in vest pentru o viata mai buna atat inainte de ’89 cat si dupa intrarea in UE? Suntem parte UE si NATO , trebuie sa ne respectam si obligatiile nu doar sa ne bucuram de drepturi . Nu fiti xenofobi,rasisti sau islamofobi , aratati ca sunteti oameni civilizati , schimbarea incepe cu noi toti ! Daca in 2015 nu am avut ocazia sa ne aratam omenia acum este sansa . Avem nevoie de forta de munca , multi dintre ei sunt vorbitori de limbi straine(ceea ce la noi nu se mai face) si avem o problema demografica care o sa explodeze in 10 ani. Avem nevoie de ei ca de aer . Trebuie educati , integrati si imediat cu permis de munca si rezidenta permanenta . Mai jos puteti citi 1 exeplu fericit :
  https://www.libertatea.ro/stiri/prima-refugiata-afgana-cu-o-bursa-de-studii-in-romania-nu-ne-simteam-in-siguranta-nici-cu-americanii-3694121
  Ma bucur ca romania este mai deschisa schimbarii si oamenilor .
  https://www.libertatea.ro/stiri/reprezentant-onu-pentru-refugiati-cand-alte-tari-si-au-inchis-granitele-romania-nu-a-facut-o-