G4Media.ro

Arabia Saudită anunţă că va începe să emită vize turistice / Vizitatoarele…

Arabia Saudită anunţă că va începe să emită vize turistice / Vizitatoarele străine vor trebui să poarte „haine pudice”

UPDATE: Românii pot obţine vize turistice cu intrări multiple în Arabia Saudită, care au valabilitatea de un an, a declarat, vineri, ambasadorul acestei ţări, Abdulaziz M. Al Aifan, citat de Agerpres.

Diplomatul a explicat că ţara noastră este una dintre cele 38 europene, din totalul de 49, incluse în prima fază de deschidere a Regatului Arabiei Saudite către turism.

Știrea inițială: Arabia Saudită a anunţat vineri că va începe să elibereze, pentru prima dată, vize turistice, în cadrul demersurilor de a-şi diversifica sursele de venit, în prezent total dependent de petrol, transmit AFP şi DPA, citate de Agerpres.

Până acum, regatul ultraconservator nu elibera vize decât pentru pelerini musulmani la locurile sfinte, expatriaţi şi, de anul trecut, pentru spectatori la evenimente sportive sau concerte.

Anunţul vine la două săptămâni de la atacurile devastatoare cu drone împotriva mai multor infrastructuri petroliere saudite, imputate de Riad şi Washington Iranului şi care au zguduit pieţele energetice globale.

Dezvoltarea turismului este una dintre direcţiile principale ale programul de reforme „Vision 2030” al prinţului moştenitor Mohammed bin Salman, care îşi propune să pregătească cea mai mare economie arabă pentru o eră post-petrolieră.

„Deschiderea Arabiei Saudite pentru turiştii internaţionali este un moment istoric pentru ţara noastră”, a declarat Ahmed al-Khateeb, directorul Comisiei pentru turism şi patrimoniu naţional.

Arabia Saudită va elibera online vize turistice pentru cetăţeni din 49 de state, a indicat responsabilul, precizând că Arabia Saudită va relaxa codul vestimentar pentru turistele străine şi le va permite acestora să nu poarte abaya, veşmântul tradiţional obligatoriu în public pentru locuitoarele regatului. Totuşi, vizitatoarele străine vor trebui să poarte „haine pudice”, a menţionat el.

Guvernul speră că turismul va atrage 100 de milioane de vizitatori interni şi externi şi va ajunge să reprezinte 10% din PIB la orizontul lui 2030.

Regatul a cheltuit mii de miliarde pentru a încerca să construiască o industrie turistică pornind de la zero.

În 2017, Riadul a anunţat un proiect de mai multe miliarde pentru transformarea a 50 de insule şi alte locuri sălbatice de la Marea Roşie în staţiuni de lux. Investiţii se fac şi la situri arheologice precum Madain Saleh, care adăposteşte morminte aparţinând civilizaţiei care a construit şi celebra cetate antică Petra din Iordania.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. Atunci și ”vizitatoarele” voastre ar trebui să se conformeze regulilor occidentale și să-și lase vălul acasă. Ca să nu mai vorbesc de imigrante….

  • Cred ca o astfel de abordare ar fi periculoasa si contrara valorilor noastre europene. „Regulile occidentale” spun ca UE se întemeiază pe valorile libertății și pe respectarea drepturilor omului (art 2 TUE), si cu totii ar trebui sa pretuim libertatea asta, nu sa ne-o restrangem, urmand exemplul altor state. Daca vrem sa ne pastram cu adevarat valorile, atunci hai sa lasam „vizitatoarele” sau „imigrantele” sa decida ele, ce vor sa poarte.

 2. Astept cu nerabdare ca toate feminizdele sa isi ia viza si sa o puna de un protest la bustul gol urinand in public, asa cum fac la ele acasa.

  • N-ai facut nimic daca nu le astepti la fata locului. Ai grija mare cu alcoolul, totusi, ca nu e ca la tine acasa.

  • adi, multumesc de sfaturi, nu era cazul. Nu am de ce sa le astept, am vazut deja ca numai uratele frustrate se expun asa. Nu am vazut sa fie diferit fata de ce este acasa, platesti si bei, probabil la tine acasa sunt alte obiceiuri.

 3. Are cineva citatul exact din Coran cu privire la cum trebuie sa se imbrace femeile musulmane?

  Ca sa ne dam seama cam ce ar putea insemna „haine pudice” pentru celelalte femei, sa nu fie ceva lasat la latitudinea abuzului lu’ Salman … ca lui nu i-a placut cum umbla imbracat nici ziaristul ala, Jamal, prin consulatul lor din Istambul … 😈

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.