G4Media.ro

Aproape o treime dintre şcolile din Argeş nu au pază ori sisteme…

Sursa foto: Pixabay

Aproape o treime dintre şcolile din Argeş nu au pază ori sisteme de supraveghere/ Prefectul judeţului cere măsuri pentru ca viitorul an şcolar „să nu înceapă în aceleaşi condiţii”

Prefectul judeţului Argeş, Radu Perianu, anunţă că aproape o treime dintre unităţile didactice din acest judeţ nu beneficiază de pază şi nici de alte sisteme de supraveghere. În acest context, prefectul a solicitat public responsabililor din domeniu „să demareze cu celeritate toate demersurile ca anul şcolar 2022-2023 să nu înceapă în aceleaşi condiţii”.

Potrivit datelor furnizate marţi de prefectul judeţului Argeş, 145 de unităţi de învăţământ preuniversitar din acest judeţul nu au pază şi nici sisteme de supraveghere. Prefectul cataloghează cifra drept una „extrem de îngrijorătoare”, în contextul în care judeţul are, în total, 500 de unităţi de învăţământ. Dintre acestea 82 beneficiază de pază umană, 61 au sisteme de supraveghere video şi pază umană, iar 207 au exclusiv supraveghere video.

„Le transmit celor responsabili că este important să demareze cu celeritate toate demersurile ca anul şcolar 2022-2023 să nu înceapă în aceleaşi condiţii. Art.4 din Legea nr.35/2007 privind creşterea siguranţei în unităţile de învăţământ stabileşte consiliile judeţene şi consiliile locale ca entităţile care alocă banii, la solicitarea consiliilor de administraţie a unităţilor şcolare”, declară prefectul Radu Perianu în acest context.

sursa: News.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...