G4Media.ro

Aproape 60 de asistenţi maternali din Vrancea sunt dispuşi să aibă grijă…

Aproape 60 de asistenţi maternali din Vrancea sunt dispuşi să aibă grijă de copiii ai căror părinţi sunt diagnosticaţi cu COVID-19

Un număr de 57 de asistenţi maternali profesionişti din Vrancea şi-au exprimat disponibilitatea de a primi în îngrijire copii ai căror părinţi au fost diagnosticaţi cu COVID-19, până la însănătoșirea acestora.

Copiii despre care se crede că ar putea fi contacţi ai persoanelor cu COVID-19 nu vor fi duşi alături de ceilalţi copii din sistemul de protecţie.

În acest sens, au fost identificate alte 16 locuri de cazare pentru aceşti copii în structurile rezidenţiale, cu posibilitatea de creare a altor 22 de locuri, dacă situaţia o va impune.

„Ţinând cont de evoluţia alarmantă a numărului cazurilor de îmbolnăvire la nivel naţional, în situaţia ipotetică a copiilor din comunitate lipsiţi de supraveghere în urma îmbolnăvirii şi spitalizării simultane a ambilor părinţi, DGASPC Vrancea a pregătit un plan de măsuri menit să asigure protecţia temporară a copiilor din comunitate ai căror părinţi au fost diagnosticaţi cu COVID -19, până la însănătoşirea părinţilor/aparţinătorilor. Astfel, 57 de asistenţi maternali profesionişti şi-au exprimat disponibilitatea de a primi în îngrijire copii ai căror părinţi au fost diagnosticaţi cu COVID-19. Alte 16 locuri de cazare au fost pregătite în structuri rezidenţiale ale DGASPC Vrancea, cu posibilitatea de creare a încă 22 de locuri dacă situaţia o va impune”, se arată într-un comunicat al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vrancea, preluat de Agerpres.

NOTĂ: Articol publicat în cadrul proiectului ”România ajută!”, realizat de G4Media.ro în parteneriat cu Fundația Konrad Adenauer

Sursa foto: Unsplash/ Kelly Sikkema

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.