G4Media.ro

Aproape 25 de mii de profesori care consideră că 75% dintre elevi…

Aproape 25 de mii de profesori care consideră că 75% dintre elevi au “probleme de comportament” au semnat o petiție pentru pensionarea cadrelor didactice la 57 ani pentru bărbați și 55 de ani pentru femei

Petiția care a strâns aproape 25 de mii de semnături în doar câteva zile de la lansare enumeră patru aspecte pentru care solicitanții vor ca profesoarele, învățătoarele și educatoarele să se poată pensiona la vârsta de 55 de ani, iar profesorii, învățătorii și educatorii la 57 de ani. Primul „aspect” indică „probleme de comportament” pentru 75% dintre elevii din școlile din România. Cifrele nu au o sursă precizată. În prezent vârsta de pensionare pentru femei este de 63 de ani, iar pentru bărbați de 65 de ani, potrivit Casei Naționale de Pensii.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

FOTO: pixabay.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Toate slugile bugetare vor să iasă la pensie anticipat.

  • Habar n-ai de situatia si conditiile de munca ale profesorilor, si te gasisi sa trantesti cu mucii-n fasole p-aci! Bine ca iese la pensie anticipata armata, politia, jandarmeria, justitia, adica de la 40 de ani! Profesorul trebuie sa moara la catedra, daca se poate, nesimtitule!

  • 75% sunt profesori fiindcă vor un job unde să o frece, mai predau un desen, o muzică sau altă bălărie și au salarii că și cei ce fac performanță în matematică, fizică, chimie…
   Iar munca e grea fiindcă nu iubesc copiii…

  • Vor sa iasa la pensie iar apoi sa lucreze tot in invatamant cumuland salariul cu pensia.
   Daca se face o nedreptate cetatenilor scotand politistii si militarii mai devreme la pensie, solutia e sa nu mai iasa politia si armata la pensie la 40 nu sa apara si profesorii pe lista favorizatillor.
   Corect ar fi sa iasa toti la aceeasi varsta si militari si mineri si politisti si soferi si medici si tractoristi si profesori

  • Păi cum dracului e greu la catedră, iar după pensionare își reiau activitatea, sigur sunt pensiile mici… Hai sictir, se vede efectul activității voastre în rezultatele elevilor. Îmi cer scuze profesorilor dedicați, dar sunt atât de puțini și modești, nu cer nimic.

 2. Eliminati contributia obligatorie la pensia publica .
  Fiecare cetatean sa contribuie cu sume pe care sa le stabileasca singur la cite fonduri de pensie vrea . Iar retragerea din activitatea profesionala sa se poata face partial sau total atunci cind decide fiecare cetatean .

  Pentrru profesori am un singur mesaj ; la munca .Toate categoriile sociale vor sa se pensioneze cit mai devreme . Si asta pentru ca pensia publica e garantata . Cit timp sistemul public de pensii e obligatoriu toata lumea sa se pensioneze la aceeasi virsta .

  • Păi și acum putem contribui la ce pensii vrem. Dar pensionarea în sistemul public de pensii trebuie să se facă în condiții egale pentru toți. Ești pilot sau militar și nu te mai ține fizicu’? Treci la munca de birou tot în instituțiile în care ai lucrat. De profesori nu mai vorbim, pretenția e ridicolă după o carieră cu 8 luni pe an muncite și în alea 8 luni, 18 ore pe săptămănă.

 3. Trebuie facuta o curatenie majora prin profesorime, numarul de nechemati intre ei e urias.

 4. Și altceva ce mai doresc? Nu cumva procentul se referă la profesorii cu probleme de comportament? Că eu am copilul la școală în București și văd că profesorii au probleme mai mari decât elevii, în primul rând cu prezența la alea 18 ore pe săptămână, 8 luni pe an pe care ar trebui să le lucreze, dar și de la alea trag chiulul.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.