G4Media.ro

Aproape 2000 de studenți voluntari s-au înscris să lucreze alături de medici…

Aproape 2000 de studenți voluntari s-au înscris să lucreze alături de medici în spitalele care tratează cazuri Covid

Aproape 2000 de studenți s-au înscris, în mod voluntar, să lucreze în spitale Covid, 720 dintre aceștia fiind repartizați deja, în primă etapă, în 25 de județe, anunță Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU).

Potrivit sursei citate, primele ordine de repartizare a studenților voluntari care se vor alătura cadrelor medicale aflate în prima linie responsabile în continuarea îngrijirilor medicale pentru pacienții infectați cu noul coronavirus au fost semnate marți, ca urmare a intrării în vigoare a OUG 197 privind unele măsuri în domeniul asistenței medicale pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Datele arată că, în ultimele 6 zile de la aprobarea noii Ordonanțe, s-au înscris, în mod voluntar, 1.992 de studenți, dintre care, 720 au fost repartizați deja, în primă etapă, în 25 de județe.

Acțiunea se desfășoară cu sprijinul Consiliului Național al Rectorilor și al conducerii Universităților și Facultăților de Medicină.

În perioada următoare vor fi semnate alte ordine de repartizare a studenților voluntari în mai multe unități sanitare din țară, mai precizează DSU.

Citește și: 

Hotărâre de Guvern: Țintă de 3000 de studenți voluntari în lupta cu pandemia, care vor primi 2500 lei, cazare și masă gratuite/ Încă 500 de milioane de euro pentru companiile afectate de COVID-19/ Ajutor de 20% din cifra de afaceri pentru Horeca și agențiile de turism

Sursa foto: Inquam Photos/ Virgil Simonescu

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Bravo copii!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.