G4Media.ro

Apple avertizează cu privire la o breșă de securitate care permite preluarea…

Sursă foto: Unsplash

Apple avertizează cu privire la o breșă de securitate care permite preluarea controlului asupra dispozitivelor iPhone, iPad şi Mac / „Această posibilitate ar putea să fi fost exploatată” de către hackeri

Apple le recomandă deţinătorilor anumitor modele de iPhone, iPad şi Mac să-şi actualizeze sistemul de operare – care prezintă o falie de securitate ce permite preluarea controlului asupra dispozitivelor, relatează AFP, citată de News.ro.

Sunt vizate iPhone 6 şi modele ulterioare, toate iPad-urile Pro, iPad de a cincea generaţie şi următoarele şi Mac, potrivit unui aviz postat pe site-ul Apple.

Potrivit firmei, în fosta versiune a sistemului de operare, ”o aplicaţie poate folosi un cod arbitrar” de acces neacordat la aparat, ceea ce înseamnă că un hacker poate executa acţiuni fără autorizare.

”Această posibilitate ar putea să fi fost exploatată” de către hackeri, avertizează Apple, care nu face alte precizări.

Această falie poate fi exploatată şi prin intermediul unui ”conţinut pe Internet de tip malware”, avertizează grupul, cu sediul la Cupertino, în California.

În vederea remedierii acestor probleme, Apple îşi îndeamnă utilizatorii să descarce versiunea 15.6.1 a sistemului de operare iOS pentru iPhone, iPadOS 15.6.1 pentru iPad şi macOS Monterey 12.5.1 pentru computerele Mac.

Faliile au fost semnalate, potrivit Apple, de către cercetători anonimi.

Gigantul în domeniul tehnologiei a făcut din protecţia datelor personale şi securitatea cibernetică un leitmotiv.

În aprilie 2021, el a busculat ecosistemul iPhone prin faptul că a obligat aplicaţiile să întrebe utilizatorul dacă acceptă să fie culese date de utilizare ale altor aplicaţii şi pe Internet.

Această modificare a sistemului de exploatare iOS a privat de instrumente preţioase aplicaţii – foarte dependente de publicitate – mai ales ca Facebook sau Snapchat, care au pierdut venituri din publicitate din această cauză.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Backdoor-uri cu ‘responsabilitate limitata’.

 2. Sunt tan( 45*) pe ele de multi ani si va pot zice convingerea mea : Nu exista Securitate. Este demonstrat matematic inca din anii ’50.

  Ce fac astia cu ‘update’-urile este sa-si gaseasca perpetuu scuze pt. violarea vietii voastre private fara sa-si asume nimeni nimic.

  Asta nu inseamna ca nu trebuie sa incercati sa minimalizati ‘suprafata’.

  La final de zi, intreaga tehnologie este a Americii. ‘Ei au facut-o, ei o omoara’.

 3. Daca erati atenti la tot ce aberez p’aici, gaseasti indiciul. G4Media tireaza repede articolele vechi si nici macar n-au un mod omogen de-a le vedea in continuare, la finalul paginii poti apasa diferit pe 3 butoane diferite in loc pe unul singur … (asta daca ai JS activat)

 4. P.S. : Nu e ca si cum se mai face software demonstrat matematic (in afara de cel Industrial dar si acolo am vazut Boeing 737MAX si ceva ‘Tomografe’ consacrate …) Poate doar in crypto(Cardano) si sa vedem ce fac Ethereum cu ‘the big merge’ …

 5. P.P.S. : Pt. G4Media am sugerat intr-un ‘pastebin'(ca nu-mi mergea direct..) ce e de facut cu site-ul asta … Aveti noroc ca-mi place Libertatea si ca nu m-am atins in viata mea de ‘hacking’ … Tot ce fac ramane strict in ‘masina’ mea …

 6. OnOnTopic : Mi-e mila de cei care dau 10x pe ele … Un om normal n-are nevoie de ceva mai puternic de-un ‘A52s’, care, si asta-i la suprapret. Vrei camera, iti iei camera. Vrei jocuri ? Iti iei Nitendo sau Steam Deck. Toate la aceiasi bani. In, rest, am detaliat parerea mea despre Apple in articolul precedent … care deja s-a ‘invechit’ …

 7. Vrei Laptop ? Iti iei ceva full AMD. (ultima generatie TSMC) QED.

 8. Feriti-va de INTEL si NVIDIA ca doar pretul a ramas de ele.

  (si cum s-au schimbat preturile placilor de baza de ceva anisori … le vopsesc frumos, acoperite cu metale ieftine, dar porturile audio le dau de gol, chiar daca-s si 2000 RON ! )

  (Nu vorbesc de BIOS-uri, ca plang, aveam flash firmware prin DHCP in 2012, in 2019 nu mai aveam … ‘Northbridge’ X370 … am zis ca-i ireal)

  (am ultima versiune de BIOS, degeaba)

  Sa mai vorbim ca ‘microcode-ul’ ar trebui instalat doar in BIOS, din moment ce are doar 9000 bytes iar BIOS-urile au 32MB, total degeaba, bine, galaxii pt. baieti … )

  Cei de la Coreboot se misca greu si intampina probleme legale … Numai rele ! :))