G4Media.ro

Aplicația Airbnb, folosită pentru a ajuta ucrainenii / Oameni din întreaga lume…

sursa foto: Pixabay.com

Aplicația Airbnb, folosită pentru a ajuta ucrainenii / Oameni din întreaga lume plătesc rezervări pentru călătorii imaginare

Gazdele Airbnb din Ucraina sunt inundate de rezervări de la oameni din întreaga lume, oameni care nu au de gând să viziteze această țară. Sau cel puțin acum. Totul face parte dintr-o campanie creativă pornită pe rețelele de socializare pentru a canaliza bani către ucrainenii asediați. Oameni care au nevoie de bani, deoarece forțele ruse le bombardează țara, relatează CNN.

Doar pe 2 și 3 martie, oaspeții din întreaga lume au rezervat peste 61.000 de nopți în Ucraina, potrivit unui purtător de cuvânt al Airbnb. Mai mult de jumătate din aceste nopți au fost rezervate de americani, a spus acesta.

CNN a vorbit cu oameni din Statele Unite, Regatul Unit și Australia, care au rezervat în ultimele zile locuințe în Ucraina pe Airbnb.

„Azi au venit peste 10 rezervări. Acest lucru a fost surprinzător, e un ajutor foarte util în acest moment”, spune Volodymyr Bondarenko, un tânăr de 36 de ani. „Plănuiesc să folosesc acești bani pentru a-i ajuta pe oamenii noștri care au nevoie de ei în acest moment”.

Organizatorii campaniei îndeamnă oamenii să se asigure că închirierile sunt operate de persoane fizice, și nu de companii.

Anne Margaret Daniel din New York a văzut postările legate de campania Airbnb pe rețelele sociale și a intrat și ea în acțiune. Profesor de literatură de la New School și-a rezervat un sejur de două nopți la un apartament din Vechiul Kiev, un cartier fermecător și istoric cunoscut pentru bisericile ortodoxe și sculpturile ciudate de animale.

Ea a scris gazdei. „Sper că tu și minunatul tău apartament sunteți în siguranță și că acest război oribil s-a terminat… și Ucraina este în siguranță”, a scris ea. „Voi veni să te văd într-o zi, te rog să te bazezi pe mine, voi rămâne la tine când vă vom vizita țara. Dumnezeu să te binecuvânteze și Dumnezeu să fie cu tine, orașul tău, țara ta”, a completat.

Gazda ei, Olga Zviryanskaya, i-a răspuns rapid. „Vom fi bucuroși să vă vedem în orașul liniștit Kiev și să vă îmbrățișăm”, a spus ea.

Zviryanskaya și cei trei copii ai ei au locuit în capitală ani de zile. După ce forțele ruse au invadat și au atacat orașul, ea și-a luat copiii și câteva bunuri într-o mașină și a fugit într-un oraș din centrul Ucrainei. Călătoria de 100 de mile a durat nouă ore.

sursa foto: Pixabay.com

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. O sa vina curand vremea cand poporul german o sa plateasca pentru lacomia si parsivenea lor!!!

  2. La noi care deși au trecut pe gaz dar încă mai au sobe ar trebui stimulați ca la iarnă, temporar, să treacă înapoi pe lemne și cărbuni. In contextul actual este și păcat să consumăm gaz acolo unde poate fi evitat. Deasemenea extinderea rețelelor de gaze în localități ar trebui oprite; sunt bani aruncați. Gazul e de domeniul trecutului, va servi doar ca materie primă în industrie. Gazul mai are noimă doar acolo unde este infrastructură deja.

    • SI lemnul si carbunele au sens, asa I? Deci ai tzeava de gaz in gaz si tu astepti butelia din America! Stai sa vezi la ce pret. SI Inca ceva: vapoarele alea cu gaz lichefiat nu polueaza, is pe baterii, asa I?

  3. 🤣😅🤣😅🤣

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.