G4Media.ro

Aparat de testare a imunității la coronavirus, donat Spitalului din Aiud. Echipamentul…

Aparat de testare a imunității la coronavirus, donat Spitalului din Aiud. Echipamentul permite diagnosticul și în cazul altor infecții virale, cum ar fi HIV sau hepatită

Spitalul Municipal Aiud (județul Alba) a fost dotat cu aparat de testare a imunității la COVID-19, ca urmare a unei donații din partea EXC Express & Logistics. Cu ajutorul acestuia, vor putea fi colectate și analizate date pentru a evalua situația imunității la nivelul comunității.

Aparatul permite dozarea imunoglobulinelor G și M, după faza acută a bolii. Practic, se testează reacția imunitară a organismului, iar datele obținute pot fi utilizate pentru a analiza situația la nivelul comunității în ceea ce privește imunitatea la acest virus, au precizat reprezentanții spitalului.

Echipamentul permite diagnosticul și în cazul altor infecții virale, cum ar fi HIV sau hepatită.

Aparatul de testare a imunității la COVID-19 a fost achiziționat cu sprijinul grupului EXC, furnizor de servicii expres, LTL și FTL. Donația a fost de aproximativ 20.000 de euro, potrivit reprezentanților firmei.

“Facem tot ce ne stă în putință pentru a veni în sprijinul românilor. Este imperios să dăm dovadă de solidaritate”, a declarat Teodor Alba, director general și fondator al grupului EXC.

În plus, acesta a mai anunțat că firma va pune la dispoziția autorităților locale autovehicule din flota proprie pentru transportul de materiale și echipamente medicale.

NOTĂ: Articol publicat în cadrul proiectului ”România ajută!”, realizat de G4Media.ro în parteneriat cu Fundația Konrad Adenauer

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.