G4Media.ro

ANPC a amendat Termoenergetica Bucureşti cu 10.000 de lei pentru că nu…

Sursa foto: Unsplash / Julian Hochgesang

ANPC a amendat Termoenergetica Bucureşti cu 10.000 de lei pentru că nu a furnizat agent termic la temperatura din contract, de 55 – 60 de grade Celsius

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a amendat Termoenergetica Bucureşti cu 10.000 de lei pentru că nu furniza agent termic la temperatura din contract, respectiv 55 – 60 de grade Celsius, unei asociaţii de proprietari din Sectorul 3, transmite News.ro.

ANPC a transmis, vineri, printr-un comunicat de presă, că a avut loc un control în ultimele zile la Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti SA pentru a verifica motivele nerezolvării celor 31 de reclamaţii ale unei asociaţii de proprietari din Sectorul 3 al Capitalei, deşi în baza de date a companiei figurau ca fiind rezolvate, precum şi pentru faptul că aceasta nu furnizează agentul termic la temperatura din contract, respectiv 55 – 60 grade C.

“În ceea ce priveşte sesizările depuse de consumatori, în momentul de faţă, situaţia constatată de comisari în teren este următoarea:

 • în cazul uneia dintre ele operatorul economic a făcut dovada acordării diminuărilor conform contractului, acestea evidenţiindu-se în factura din luna decembrie;
 • în cazul alteia, avaria semnalată în zona Tineretului, nominalizată de cetăţeni, a fost remediată, temperaturile apei calde livrate fiind în parametri, dar temperatura agentului termic furnizat de CET Progresul, deşi a fost livrată în parametri, a ajuns în punctul termic la sub jumătate din valoare, situaţie în care temperatura la care agentul termic ajunge la consumator nu poate fi asigurată conform contractului”, a afirmat ANPC.

Sursa citată a precizat că reprezentanţii Termoenergetica declară că zona vizată, Tineretului, este alimentată fie de CET Sud, fie de CET Progresul, ale căror arii de acţiune fiind întinse, nu există posibilitatea asigurării parametrilor corespunzători.

 • “Din cele şase CET-uri din Bucureşti, în prezent sunt funcţionale doar patru. În acest moment, la sesizarea asociaţiei de proprietari din sectorul 3, reprezentanţii Termoenergetica SA au început acţiuni de remediere a disfuncţionalităţilor”, a mai explicat ANPC.

În urma neregulilor constatate, Termoenergetica a fost amendată cu 10.000 de lei şi a fost dispusă măsură de restituire a contravalorii serviciului neprestat, recalcularea acestui cuantum urmând a se face conform clauzelor contractuale.

sursa: News.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

 1. Amenda va fi recuperata prin introducerea ei in tarife . Cetateanul plateste tot in economie . In economia romaneasca facuta praf de guvernanti tilhari si mincinosi .

 2. nu tin partea celor de la termoenergetica, dar cu temperaturi de peste 10 grade afara ce nevoie ai de 55-60 de grade la agentul termic furnizat?!

  • nenea, daca apa intra in scara la 30grade pana sus la etajul 8 ajunge rece
   poate pricepi acum de ce este nevoie de minim 55grade ca sa aibe toti locatari apa calda si caldura nu numai aia de la parter.

 3. in tineretului e sarbatoare nationala cand avem apa calda.
  si frigul se plateste acum cu acest primar

 4. Asa trebuie!
  Amendati, hai cu toate institutiile noastre sa bagam amenzi, sa se stie ca primarul general nu este bun!
  Hai si cu prefectul inainte!
  Nu vor domnule sa ne dea caldura!

 5. 10.000?! m-vai, i-au rupt… in miez de bucuresti am apa cu adevarat calda cel mult ocazional. factura, in schimb, clocoteste de fiecare data.

 6. Vreo amenda pe vremea lui Firea, ceva ? Nimic, ca doar nu era sa o deranjeze pe cea care a praduit toti banii din bugetul orasului si n-a investit nimic in Radet.