G4Media.ro

Anglia și Țara Galilor au devenit țări în care creștinii sunt minoritari…

Sursa foto: Pixabay

Anglia și Țara Galilor au devenit țări în care creștinii sunt minoritari după o creștere cu 44% a numărului de musulmani, conform recensământului/ Leicester și Birmigham, primele orașe cu ”minorități majoritare” (The Guardian)

Anglia și Țara Galilor sunt acum țări cu minorități creștine, potrivit recensământului din 2021, care arată, de asemenea, că Leicester și Birmingham au devenit primele orașe din Marea Britanie care au „majorități minoritare”, transmite The Guardian. 

Recensământul a relevat o scădere de 5,5 milioane a numărului de creștini și o creștere de 1,2 milioane a numărului de persoane care urmează islamul, ceea ce a dus populația musulmană la 3,9 milioane. Schimbările echivalează cu o scădere de 17% a numărului de creștini și o creștere de 44% a numărului de musulmani. Este pentru prima dată într-un recensământ din Anglia și Țara Galilor când mai puțin de jumătate din populație s-a descris ca fiind creștină.

Între timp, 37,2% dintre persoane – 22,2 milioane – au declarat că nu au „nicio religie”, al doilea cel mai frecvent răspuns după cel de creștin. Aceasta înseamnă că, în ultimii 20 de ani, proporția persoanelor care s-au declarat fără religie a crescut de la 14,8%.

Arhiepiscopul de York, Stephen Cottrell, a declarat că rezultatul recensământului „ne lansează o provocare, nu doar de a avea încredere că Dumnezeu își va construi împărăția pe Pământ, ci și de a ne juca rolul de a-l face cunoscut pe Hristos”.

El a adăugat: „Am lăsat în urmă epoca în care mulți oameni se identificau aproape automat ca fiind creștini, dar alte sondaje arată în mod constant că aceiași oameni caută în continuare adevărul spiritual și înțelepciunea și un set de valori după care să trăiască”.

Directorul executiv al Humanists UK, Andrew Copson, a declarat: „Unul dintre cele mai izbitoare lucruri din aceste rezultate ale recensământului este cât de în dezacord este populația cu statul însuși. Niciun alt stat din Europa nu are o configurație religioasă ca la noi în ceea ce privește legislația și politicile publice, având în același timp o populație atât de nereligioasă”.

O analiză realizată de The Guardian arată că zonele cu o proporție mai mare de persoane aparținând minorităților etnice sunt, de asemenea, mai religioase. Iar locurile cu o proporție mai mare de populație albă au, de asemenea, o proporție mai mare de persoane fără religie. Locurile cu cel mai mare număr de persoane care au declarat că nu au nicio religie au fost Caerphilly, Blaenau Gwent și Rhondda Cynon Taf, toate din sudul Țării Galilor, precum și Brighton și Hove și Norwich din Anglia. Acestea s-au numărat printre cele 11 zone în care mai mult de jumătate din populație nu este religioasă, inclusiv Bristol, Hastings din East Sussex și Ashfield din Nottinghamshire, cele mai multe dintre acestea având populații relativ scăzute de minorități etnice.

Locurile cu cel mai mic număr de necredincioși au fost Harrow, Redbridge și Slough, unde aproape două treimi din populație provine din medii etnice minoritare.

Prăbușirea religiei și apariția populațiilor etnice minoritare ca majoritate combinată în conurbații întregi din Anglia și Țara Galilor este relevată de datele privind etnia, religia și limba a aproape 60 de milioane de persoane, colectate în cadrul unui recensământ instantaneu la 21 martie 2021. Oficiul Național de Statistică (ONS) a citat modele diferite de îmbătrânire, fertilitate, mortalitate și migrație ca posibile motive pentru schimbarea profilului religios al țărilor.

În cele două țări, 81,7% din populație este în prezent albă, inclusiv non-britanică, în scădere de la 86% în 2011, 9,3% este britanică asiatică, în creștere de la 7,5%, 2,5% este de culoare, britanică neagră, galeză neagră, caraibiană-africană și africană, în creștere de la 1,8%, iar 1,6% sunt de alte etnii.

Inaugurând o nouă eră de „super diversitate” la nivelul întregului oraș, datele ONS au arătat că 59,1% dintre locuitorii din Leicester provin acum din grupuri etnice minoritare, o mare schimbare față de 1991, când persoanele de culoare și cele aparținând minorităților etnice reprezentau puțin peste un sfert din locuitorii orașului. Populația asiatică din Leicester a devenit bine stabilită după ce 20.000 de persoane s-au stabilit în orașul de producție din East Midlands după ce au fost expulzate din Uganda în 1972.

Persoanele aparținând minorităților etnice reprezintă, de asemenea, mai mult de jumătate din populația din Luton (54,8%) și Birmingham (51,4%), al doilea oraș ca mărime din Marea Britanie, unde, în urmă cu 20 de ani, șapte din zece persoane erau albe. După cel de-al doilea război mondial, populația din Birmingham a crescut datorită imigrației din Caraibe și Asia de Sud, precum și a gujaraților care se aflau în Africa de Est.

Populația de rasă mixtă a crescut cu o jumătate de milion de persoane, ajungând la 1,7 milioane în ultimul deceniu, dar rata de creștere a fost mai lentă decât în deceniul precedent.

Conform Runnymede Trust, un grup de reflecție privind egalitatea rasială, cifrele vor da un nou impuls factorilor de decizie politică în vederea combaterii inegalităților rasiale adânc înrădăcinate, ceea ce înseamnă că persoanele de culoare și cele aparținând minorităților etnice au de 2,5 ori mai multe șanse de a se afla în sărăcie relativă și că scad mai repede și mai mult sub pragul de sărăcie din cauza crizei costului vieții.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

25 comentarii

 1. As-salamu alaykum, dragi urmasi ai celtilor, vikingilor, saxonilor si ai altor stramosi strasnici!

  • Stai linistit. Peste 1-2 generatii si musulmanii aia vor avea urmasii care se vor declara fara religie. E trendul predominant. Si normal. Religia e depasita.

  • @tiberius, musulmanii vor avea grija ca cei care se declara atei sa nu mai apuce sa declare a doua oara !

  • @Dimijoarei Obt nu e Arabia Saudita, singura problema este rusinea fata de familie pt ei

  • @Andrei, vointa majoritatilor intotdeuna se va impune ! Beware !

 2. Romanii si-au schimbat religia, acum 2000 ani. Si-au schimbat zeii, etc. Incasii si egiptenii, si ei.
  Lafel se intampla acum cu crestinii. Nimic nu dureaza pentru eternitate… in afara diamantelor 😉

  • Românii au superstiții și cam atât.

  • Bineinteles ca se aplica celor care (inca) mai cred in basmele de copii ale religiilor.

  • Crestinismul ramane pentru eternitate.Sa nu confundam crestinismul,religia bazata pe Biblie,cu CRESTINATATEA,multitudinea de tari ce isi spun crestine,dar care sunt divizate in ce priveste invataturile lor,dogmele lor.Desi sustin ca au la baza Biblia,ele se bazeaza pe traditii omenesti,marea lor majoritate preluate din paganism(asa au reusit sa crestineze,chipurile,pe pagani).Istoricul Will Durant a spus:Crestinismul nu a distrus paganismul,el l-a adoptat.Iar Edward Gibbon,in cartea History of christianity spune:daca este adevarat ca crestinismul a triumfat asupra paganismului,nu este mai putin adevarat ca paganismul a reusit sa corupa crestinismul.Aceasta este istorie adevarata nu basmele si legendele cu care bisericile crestinitatii ii mint pe oameni.

 3. Brexit ca ne invadeaza crestinii…. handi…..

 4. Asta se si doreste si vad ca le iese cu brio

 5. Musulmanii nu aduc nimic bun in societatea engleza ! Este inceputul sfarsitului UK!

 6. Maine poimaine se muta ISIS in UK a?

 7. Nu e nimic rau ca o religie sa fie inlocuita de o alta mai ales daca cea de-a doua este o religie a pacii.

 8. Socialistii au fistrus Europa de vest

  vor face acelasi lucru si in EST daca ii lasam

  • Rugați-vă repede la dumnezică, că vă ajută! Doar a făcut „valul” republican care nu a mai fost, atât de mult v-a ajutat.

 9. Si când o pun de un Califat? Cu Sharia si tot tacâmul?
  Califatul Angliei si Tarii Galilor.
  Suna bine, nu?

 10. Allahu Akbar !

 11. UK is FUBAR.

 12. Urmeaza Europa! Europa musulmana 😄. Parca Nostradamus scria ca al treilea raz mondial va incepe cand camila va bea apa din Dunare.Nu mai e mult sa vedem vre-un musulman calare pe corabiile desertului.😄

 13. Urmează Rromania! Am urmat și noi exemplul lor în a creste câini și pisici și a importa masiv forță de muncă din Pakistan

 14. Ca a crescut numarul musulmanilor e de inteles din cauza migratiei. Dar ce e interesant e cresterea celor care se declara fara religie.

 15. Pai cand trebuie sa i tri in toaletele alea unisex de care s-a umplut UK (deh, multi gen in culorile curcubeului) parca nu-ti mai vine sa te declari religios…

  • Lasă, că acilea în talibania ortodoxo-pocăită nu avem noi d-astea. N-avem toalete obișnuite prin oraș, darămite d-alea dă genuri care deranjează pă oștenii lu’ dumnezică.