G4Media.ro

Angajaţii TVR au fost anunţati că plata salariilor ar putea întârzia cu…

Angajaţii TVR au fost anunţati că plata salariilor ar putea întârzia cu 5 zile întrucât nu mai există preşedinte director general

Angajaţii TVR au fost anunţati printr-un mail intern că „plata drepturilor salariale ar putea fi efectuată cu o întârziere de circa 5 zile lucrătoare, în condiţiile numirii CA şi desemnării noului Preşedinte Director General/ordonator de credite până la data de 16 noiembrie”.

Având în vedere situaţia actuală, în care SRTv nu are un ordonator principal de credite numit, ne aflăm în imposibilitatea efectuării oricăror plăţi. Până la numirea noului ordonator de credite, actuala legislaţie în domeniu nu permite identificarea vreunei soluţii pentru deblocarea plăţilor – salarii, achiziţii de orice natură, diurna, cazare şi plăţi pentru colaboratori”, şi-a anunţat TVR angajaţii şi colaboratorii.

Potrivit legii nr. 500/2002 a finanţelor publice şi ale Ordinului nr. 1792/2002 privind angajarea, lichidarea, ordonanţarea şi plata cheltuielilor instituţiilor publice, toate operaţiunile care trebuie derulate în vederea efectuării unor plăţi sunt în competenţa ordonatorului principal de credite, adică a preşedintelui director general.

TVR nu mai are PDG din 28 octombrie 2021 când mandatul Ramonei Săseanu (numită din partea PNL) a expirat. Într-o situaţie similară este Radioul public unde a expirat intermiatul lui Liviu Popescu (numit din partea USR).

Potrivit legii, „prelungirea mandatului sau durata interimatului nu poate fi mai mare de 6 luni”. În condiţiile în care Ramona Săseanu şi Liviu Popescu au fost numiţi pe 11 mai 2021, mandatele lor interimare nu puteau depăşi data 10 noiembrie, aşa că în momentul în care au expirat, nu au mai fost prelungite de Parlament.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Cel mai bine ar fi ca acestor angajați de împrăștiere a compostului informațional sa le întârzie salariul cu un infinit de zile.

  2. Vanzatorii de minciuni intra in recesiune.