G4Media.ro

Angajații spitalului Bagdasar Arseni au primit azi doar jumătate din salariu. Când…

Angajații spitalului Bagdasar Arseni au primit azi doar jumătate din salariu. Când vor primi cealaltă jumătate

Angajații unui mare spital bucureștean – Spitalul Clinic de Urgență “Bagdasar-Arseni” – au primit astăzi doar jumătate din salariu, urmând că restul banilor vor veni după ce conducerea spitalului se va lămuri ce act normativ va fi mai publicat de Guvern în Monitorul Oficial după discuțiile de zilele trecute cu sindicatele, au declarat pentru G4Media.ro surse din cadrul unității sanitare. Managerul spitalului, dr. Oancea Violeta Carmen, nu a putut fi contactat până la ora publicării articolului pentru a exprima un punct de vedere.

G4 Media.ro a anunțat deja că abia după data de 23 mai ar urma să se plătească restul salariului de bază plus sporurile aferente. În contractul individual de muncă este specificat că salariul se plătește o singură dată pe lună, pe data de 15. Însă conducerea spitalului ar fi invocat că se așteaptă să se vadă ce act normativ va fi publicat de către Executiv și, în plus, unitatea sanitară s-ar confrunta și cu o executare silită.Totodată, salariați ai acestui spital acuză, sub protecția anonimatului, că “sporurile sunt acordate discreționar“.

Potrivit acestora, unor medici rezidenți în specialitatea medicină de urgență care își desfășoară activitatea în cadrul UPU Bagdasar-Arseni le-a fost acordat până acum, din dispoziția managerului spitalului, un spor la salariul de bază în cuantum de doar 15%. Spre comparație, alți medici rezidenți pe specialitatea medicină de urgență care își desfășoară activitatea în cadrul UPU Bagdasar-Arseni – dar care au ca plătitor Spitalul Floreasca – beneficiază de un spor de 55% la salariul de bază, au precizat sursele.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii

 1. Prevăd multe divorțuri la doctorițe și asistente din cauza salariilor imense pe care acestea le primesc din 1 Martie 2018.

  Majoritatea medicilor și asistenților medicali sunt de fapt femei. Daca în 2016-2017 o doctoriță lua 600 Euro și bărbatul ei, de alta profesie, cam tot atât, începând cu Martie 2018 aceasta încasează 2 mii – 2500 Euro net iar soțul a rămas tot cu 600 Euro. Banii pe care el ii aduce acum în casa reprezinta o suma mica în comparație cu cei câștigați de nevasta. Cum se simte omul asta?! Brusc, pe 1 Marie 2018 a devenit un nimeni în familie. O sa dea divorț.

  Legea Salarizării Unitare este o grava eroare. Produce dezbinare nu doar intre angajații spitalelor dar și intre aceștia și membrii familiilor lor până la rude îndepărtate.

 2. Stimata redactie,

  Eu v-as recomanda sa puneti titluri ca lumea, pentru ca lumea care vine aici citeste articolele de care e interesata. Daca incepeti cu mizerii din astea in stilul site-urilor din grupul Mediafax – eu renunt sa mai citesc G4 Media, asa cum am renuntat sa mai citesc si Hotnews.

  Ca sa fie clar – titlul articolului ar fi trebuit sa fie „Angajatii […] au primit azi doar jumatate din salariu. Cealalta jumatate o vor primi peste o saptamana”. De asemenea, a doua fraza putea lipsi complet, daca vi se pare un titlu mai potrivit, dar varianta pe care ati gasit-o e o mizerie practicata de site-uri de la care nu am asteptarile pe care le am de la G4M.

  Nu vindeti publicitate, aveti trafic pe site realizat de oameni clar interesati sa citeasca ce se scrie aici, nu aveti nevoie de asa ceva.

  Succes!