G4Media.ro

„Angajamentul de la Tallinn” – nouă țări europene promit un pachet de…

sursa foto: Twitter/ Defence of Ukraine

„Angajamentul de la Tallinn” – nouă țări europene promit un pachet de ajutor „fără precedent” pentru Ucraina

Un grup de nouă țări europene a promis joi un nou ajutor militar „fără precedent” pentru Ucraina, înaintea unei reuniuni importante privind armele pentru Kiev, programată să aibă loc vineri în Germania, transmite Sky News.

Declarația a fost semnată de miniștrii apărării din Estonia, Regatul Unit, Polonia, Letonia și Lituania, precum și a reprezentanților Danemarcei, Republicii Cehe, Olandei și Slovaciei.

Ajutorul va include zeci de sisteme de apărare antiaeriană Stinger, tunuri antiaeriene S-60, mitraliere și instruire, potrivit unui comunicat.

În „Angajamentul de la Tallinn” se precizează:

 • „Condamnăm atacurile Rusiei menite să terorizeze populația Ucrainei, inclusiv atacurile intenționate împotriva populației civile și a infrastructurii civile, care pot constitui crime de război.
 • „Respingem încălcarea continuă de către Rusia a suveranității, independenței și integrității teritoriale a Ucrainei, precum și pretențiile sale ilegale de anexare a teritoriului ucrainean.”

Semnatarii au adăugat:

 • „Prin urmare, ne angajăm să urmărim în mod colectiv livrarea unui set de donații fără precedent, inclusiv tancuri de luptă principale, artilerie grea, apărare antiaeriană, muniții și vehicule de luptă pentru infanterie pentru apărarea Ucrainei.
 • „Această asistență substanțială pentru Ucraina provine din propriile noastre stocuri naționale și resurse care ilustrează înțelegerea reciprocă a gravității situației și angajamentul nostru de a crește și accelera de urgență sprijinul pentru Ucraina.
 • „După ce am făcut acest „Angajament de la Tallinn”, ne vom îndrepta spre reuniunea Grupului de apărare a Ucrainei de mâine, 20 ianuarie, de la Ramstein și vom îndemna alți aliați și parteneri să urmeze exemplul și să contribuie cu propriile pachete de sprijin planificate cât mai curând posibil pentru a asigura o victorie a Ucrainei pe câmpul de luptă în 2023.”

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

 1. G4, încă nu ati învățat ca MBT (Main Battle Tank) se traduce prin „tanc greu” ?

  • Ai ramas in epoca sovietica prietene. Leopard nu e tanc greu dar e MBT.
   „Tancul principal de luptă este un tip de clasificare a tancurilor: tanc multi-scop, care combină o mare putere de foc, protecție și mobilitate.”