G4Media.ro

Andrei Baciu: Certificatul digital european pentru COVID-19 va fi descărcat de la…

sursa foto: facebook/European Commission

Andrei Baciu: Certificatul digital european pentru COVID-19 va fi descărcat de la 1 iulie / Comisia Europeană insistă ca țările UE să înceapă să emită deja certificatele

Secretarul de stat Andrei Baciu din Ministerul Sănătăţii a anunţat joi că certificatul digital european pentru COVID-19 va deveni operaţional în România la 1 iulie, relatează Agerpres.

„Certificatul digital european pentru COVID va apărea la 1 iulie şi are rolul de a facilita călătoriile între statele membre la nivel european. Chiar astăzi a avut loc o şedinţă cu toate instituţiile implicate pentru a finaliza toate detaliile necesare. Statul român va face acest lucru. Va fi un website prin care acest certificat va putea fi descărcat pentru cele trei situaţii (vaccinat, testat sau vindecat – n.r.) începând cu data de 1 iulie. Nu există în momentul de faţă în România posibilitatea folosirii acestui certificat. Oficial, în România, acest certificat digital european pentru COVID-19 va deveni operaţional la 1 iulie. O să fie un QR code, o să-l avem şi pe telefon şi se vor evita cozile la graniţă”, a afirmat Baciu la Senat.

Comisarul pentru Justiție, Didier Reynders, a declarat marți în plenul Parlamentului European că toate statele membre ale Uniunii Europene ar trebui să înceapă să emită certificatele de călătorie, pentru că altfel ar putea apărea „un blocaj uriaș” la 1 iulie 2021.

„E important să începem chiar de acum cu eliberarea acestor certificate. Cu cât mai multe probleme rezolvăm acum (…), cu atât va fi mai ușor procesul pe durata verii. Altfel, riscăm să avem un blocaj uriaș la 1 iulie și nu ne putem permite acest lucru”, a declarat comisarul european la dezbaterea din Parlamentul European în urma căreia se va da votul final pentru introducerea certificatelor de călătorie în UE.

Sursa foto: Facebook/European Commission

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Bunul stil romanesc, pe 1 iulie vedem ca site ul e prea aglomerat si se blocheaza , dupa aia observam ca trec trei zile pana primesti certificatul …, si pana la sfarsitul verii se reglementeaza si la noi . Asta in cazul fericit daca parlamentul aproba certificatul covid 19 ,deocamdata nu l-a aprobat din lipsa de… votanti in parlament …

    • În Franța e şi mai nasol.Te vaccineazã dar dacã nu ai numãr de securitate socialã(cazul meu),nu pot genera cod QR nici nu apari nicãieri cã ai fost vaccinat cu 2 doze.Îți dã o hîrtie cu numele celui ce te-a vaccinat şi o ştampilã dar nu apari nicãieri.Pe de o parte sunt umanişti te vaccineazã gratuit apoi stai cã nu apari nicãieri.Deci uite cã nu sunt doar la noi probleme.

  2. Intrebare intrebatoare: Ce format(.extensie) va avea acest certificat ?

  3. Discriminare. Asta este acest certificat. Totul este facut pentru a umfla buzunarele si asa burdusite ale producatorilor de asa zise vaccinuri care au efect ca si frectia la picior de lemn. NU ma vaccinez cu toate ca cred ca exista acest covid. Mi se face greata de furibunda campanie facuta acestor vaccine scoase pe banda rulanta fara sa fie parcurse toate etapele necesare pentru testarea lor.
    * mUE dupa importantul succes in lupta cu betisoarele de urechi si a pungilor de plastic a mai gasit ceva ca sa se umple de c**at