G4Media.ro

Andreea Moldovan, despre noile criterii de carantină: Decizia e mult mai amplă,…

Andreea Moldovan, despre noile criterii de carantină: Decizia e mult mai amplă, nu e bazată strict pe acești indicatori

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andreea Moldovan a vorbit la Digi24 despre ordinul care introduce noi criterii pentru carantinarea localităților. Ea a spus că decizia de a plasa sau nu o localitate în carantină nu se bazează doar pe acești indicatori, ci e „mult mai complexă”. Moldovan s-a ferit să spună dacă Bucureștiul ar trebui să intre în carantină, pe baza noii grile.

„Acest ordin intră în atribuțiile mele și era normal ca eu să-l semnez. Nu pică din cer, e un ordin pentru care am început discuțiile în urmă cu o lună, am avut discuții cu reprezentanți ai INSP și DSU. Au fost două zile de discuții, atunci chiar s-a comentat în presă pe marginea acestor criterii de carantinare. Am agreat o formă finală pe care am supus-o ulterior discuției în Comitetul Tehnico-Științific. A fost o singură remarcă privind raportarea la 50.000 de oameni sau 100.000 de oameni ca reper (la numărul de teste, n.r.), însă toți membrii participanți au avut ocazia să-și exprime punctul de vedere și s-a votat această formă finală”, a spus Moldovan.

Ea spune că ordinul nu e „mai dur”, ci „mai obiectiv” comparativ cu vechiul ordin, deoarece are indicatori cuantificabili. Noutatea este că se referă și la zone metropolitane, unde oamenii circulă mult între localități.

„E foarte important să știm un aspect macro, pentru că degeaba închidem doar o localitate mică – dacă va fi să se închidă, nu zic că e cazul acum – e important să știm ce e de făcut”, a spus Moldovan.

„Carantina, mai ales zonală, nu se decide pe un singur criteriu, ci iau în calcul și alte date”, a adăugat ea.

Întrebată dacă, în conformitate cu noua grilă, Bucureștiul se încadrează la localitățile care pot fi carantinate, Moldovan a răspuns: „Dacă luăm în calcul vechea grilă de analiză, și pe acea grilă Bucureștiul e de carantinat”.

„Aceste criterii sunt obiective. Exact cum am spus, decizia de carantină e o decizie complexă, care ține de mult mai mulți factori. Acești indicatori sunt adjuvanți, ca să ne arate din punct de vedere epidemiologic unde este situația actuală. Dar decizia este mult mai amplă decât cea bazată strict pe acești indicatori”, a mai spus Moldovan.

Potrivit informațiilor Digi24, premierul Florin Cîțu nu era la curent cu acest ordin. Întrebată în legătură cu acest lucru, Moldovan a spus că nu a discutat personal cu premierul, dar că documentul a fost discutat și votat în Comitetul Tehnico-Științific, care e un comitet interministerial și în care se decid și hotărârile CNSU.

Ordinul Ministerului Sănătății a fost publicat marți în Monitorul Oficial. Acesta introduce un punctaj pe baza unei grile. Astfel, cu cât o localitate are mai multe puncte, cu atât situația epidemiologică este considerată mai gravă și poate fi impusă carantină.

Municipiile și zonele metropolitane cu peste 100.000 de locuitori riscă să intre în carantină dacă au minimum 60 de puncte, iar restul localităților dacă au minimum 70 de puncte. Rata de incidență cumulată în 14 zile de la care se poate institui carantina este de 3 cazuri la o mie de locuitori.

Pentru încetarea carantinei este prevăzut un singur criteriu: rata de incidență de sub trei cazuri la o mie de locuitori.

Citește și

Criterii noi de carantinare a localităților: nivelul de testare COVID devine factor principal, alături de rata de incidență și gradul de ocupare a paturilor din spitale și secțiile ATI (document)

sursa foto: Facebook/ Andreea Moldovan

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

28 comentarii

 1. Criteriile nu sunt obiective si nu au fost puse in dezbatere publica. Spitalul particular al Doamnei Moldovan geme de pacienti refuzati de sistemul public. Asta face orice ca sa produca bani si de acum inainte.

  • Care e spitalul ei?

   Ai mai postat despre ea si ai avut dreptate. Sunt curios daca chiar are un spital sau clinica privata.

  • Spitalul Sf Constantin. Apare in declaratia ei de avere. E actionar la firma care administreaza acest spital. Celalalt actionar e tatal copiilor ei, doctorul Moldovan.

  • Foarte tare! Are spital privat si este Secretar de Stat in Ministerul Sanatatii? Ar putea fi un conflict de interese aici…zic si io! Exista si un ghid pentru incompatibilitati parca.
   Pe site.ul MS nu apare declaratia ei de avere.

  • Atata mizerie si atatea minciuni pe aici. Dialogul pare o compunere de clasa a 3-a, eu centrez, eu dau cu capul.

   „Spitalul particular al Doamnei Moldovan geme de pacienti refuzati de sistemul public”
   „Ai mai postat despre ea si ai avut dreptate. Sunt curios daca chiar are un spital sau clinica privata”
   „E actionar la firma care administreaza acest spital. Celalalt actionar e tatal copiilor ei, doctorul Moldovan.”
   „Foarte tare! Are spital privat si este Secretar de Stat in Ministerul Sanatatii? Ar putea fi un conflict de interese aici”

   Si realitatea: Andreea-Anamaria Moldovan e actionar la compania Teo Health (care detine spitalul Sf. Constantin) avand cota parte de 0,01852% din totalul capitalului social. Sotul ei detine 0,0292%, adica au impreuna 0.047% din totalul actiunilor acelei companii. Conform tranzactii din piata care au fost publice, cota parte a ambilor soti asta ar insemna undeva la enorma suma de 8000 de euro ca valoare de piata.

   Asta inseamna ca are un spital privat al ei? Cat de ticalos e sa fii ca sa arunci astfel de minciuni in spatiul public?

   Spitalul e controlat de omul de afaceri Mihai Miron, care detine cam 65% din actiuni direct sau prin interpusi.

 2. Cum dracu’ atâta heităreală câtă apare în secțiunea de comentarii la articolele cu A. Moldovan? Armata de postaci e la datorie mai ceva decât lingăii la articolele cu Putinică.

  O suspectez pe Moldovan că l-a omorât pe Isus Hristos, altfel nu-mi explic.

  Are declarații logice, de bun-simț, încearcă să explice cu frumosul, nu văd care-i problema. Probabil deranjează pe mulți, altfel nu și-ar bate capul să trimită șleahta de trolli.

  • Simplu si la obiect: cand esti patron de spital privat nu poti pretinde ca iei decizii echitabile in domeniul sanatatii…. publice. DOAMNA e poate cea mai antipatizata persoana din spatiul public. Nici dragnea nu atingea nivelul asta de impertinenta.

  • Hai lasă-mă cu cea mai antipatizată, că am văzut multe fake-uri cu poza ei lângă declarații pe care nu le-a făcut, de exemplu postarea share-uită de contul ăla rusesc care și-a schimbat numele de 20 de ori până a distribuit Ponta și Cristoiu (zis Coroiu, sursa Securității). Și sincer, concurența de antipatie la Dragnea, Șerban Nicolae, Rădulescu Mitralieră nu va fi atinsă prea curând.

   Hai cu linkul la declarația de avere, că văd că tot postezi că e patroană, dar dovada n-o aduci niciodată.

  • Alina M, zilele trecute ne intrebam toti de ce au aruncat in strada, la ora 22, bolnavii din Spitalul Foisor…spital unde se face transplant osos. Ulterior a aparut stirea ca spitalul si-ar putea pierde acreditarea pentru a face astfel de operatii. Tot in acest mandat, VV a „omorat” transpantul pulmonar.
   Acum, citind comentariile lui Nicu, m-am documentat putin despre Andreea Moldovan.
   Sotul ei, Bogdan Moldovan, este unic asociat și administrator și la Transplant Surg SRL.
   Ti se pare o coincidenta ca MS ucide tot ce inseamna transplant in Romania si sotul ministrului de facto are firma fix cu acest obiect de activitate?

  • Alina M _ „O suspectez pe Moldovan…”

   Declarațiile contradictorii ale doamnei Moldovan cu privire la criteriile de carantinare nu cred că au nimic mistic. Pur și simplu, criteriile subiective sunt prezentate ca fiind obiective.

   Pe de altă parte, pentru informarea exactă, puteți face o solicitare la Oficiul Național al Registrului Comerțului, dar presa de profil economic a publicat următorul acționariat pentru firma Teo Health: Ropharma – 44,42%, Daniela Manea – 3,66882%, Lucian Firu – 3,66882%, Floriean Firu – 3,72% , Trestok Group Limited – 12.88453%, Rimia Investments Ltd – 3,0604%, Teo Central – 8,76294%, Ideacht Investments Luxemburg – 18,96038%, Damis Med -0,24398%, Onco Inspire Med – 0.02935%, Vlad Mihai Teodorescu – 0,29118%, Andreea-Anamaria Moldovan – 0,01852%, Bogdan Moldovan – 0,0292%, Mihai Brătescu – 0,1579% și Luminița-Mariana Cîmpeanu – 0,08037%. ´( https://www.bizbrasov.ro/2016/01/14/mihai-miron-controleaza-65-din-spitalul-sf-constantin/ )

 3. Gata carantină băieții de mâine…bagă fratele meu bagă

 4. Madam crede ca e de capul ei, dar uite ca nu e. Prevad ca de maine va zbura din fonctie, csf ncsf.

 5. Alina M, dupa ce am citit comentatiile lui Nicu, m-am documentat putin…Sotul Andreei Moldovan, ministrul de facto, are o firma, Transplant Surg SRL. Spitalul asta despre care vorbeste Nicu, Sf.Constantin din Bv face fix transplanturi renale (spune site.ul spitalului).
  In actualul mandat al lui VV s-a ales praful de transplatul pulmonar si dupa transformarea Spitalului Foisor in spital Covid, „moare” si transpaltul osos.
  Cam multe coincidente, nu crezi?

 6. Alina, gurile rele si M.Of. spun ca este actionara la TEO HEALTH SA – sediul social in Bv, Iuliu Maniu 49 C.
  Andreea-Anamaria Moldovan – 0,01852%, Bogdan Moldovan – 0,0292%
  TEO HEALTH SA detine Spitalul Sf.Constantin din Bv.

  • @Gabi
   m-ai dat pe spate!
   Impreuna au 0,5% dintr-o companie. Si nu e Microsoft, e un spital.
   Schema clasica cand unu’ baga banii si da niste firimituri unui medic ca sa-l atraga in firma
   Asa da avere …
   Probabil au luat dividende de 1000 lei, daca le-au luat si pe alea.
   Dar cand cusurgesc „gurile rele”…

   Mie mi se pare un medic bun cu pareri de bun simt. Preferi manifestari tip Sosoaca?

   Voi vedeti negru’ in fata ochilor cand auziti cuvantul „carantina”.
   Din punct de vedere strict medical, carantina s-ar fi impus acum 2-3 saptamani. Dar stati linistiti, carantina nu mai e posibila in Romania, nu mai sunt bani si nu mai e acceptabila social.
   Dar prudenta tot e necesara

  • E conflict de interese in primul rand. Apropo, a luat 66.000 lei…asa scrie in declaratia ei de avere. Nu banii sunt importanti ci faptul ca este Secretar de Stat in MS si actionar intr-o firma care detine fix un spital.
   ANI ar trebui sa se sesizeze…aici este clar o incompatibilitate.

  • Pe mine personal dna Moldovan, înainte sa fie la minister m-a tratat de o bacterie multirezistenta după ce făcusem câteva tratamente eșuate. E un medic extraordinar, a studiat cu profesori mari în Elveția. Nu ma mai tine minte dar pot spune ca trăiesc și datorita ei.

 7. Nicu Gabi. Vezi ca ti-ai incurcat conturile. Mai intai erai Nicu si se mira Gabi la dezvaluirile lui Nicu, apoi Gabi avea dezvaluiri si Nicu se mira. Stai jos, nota 2.

  • E clar că divizia de trolli cantonată in Savușkina 55 s-a concentrat pe alegerea unor nick-uri tradițional-ortodoxe: @Constantin, @Nicolai „Nicu”, @Gabriel „Gabi”, că doar nu era să intre in conflict cu taica-părintele…

 8. Din omul socialist multilateral dezvoltat asta din imagine a iesit,imaginea abjecției in romanistan

 9. Bine că celelalte orașe neimprortante pentru conducerea țării pot intra in carantina dacă erai îndeplinite condițiile. Mai mult când e vorba de București se tot schimbă criterii într-o veselie……și cică e democrație. Va aduc aminte că acum un an Suceava a fost în carantină generală erau păziti cu elicopterele, fugea lumea pe câmp din localități mai ceva cum ai trece granița și acum e totul lejer și oamenii mor in spitale….

 10. Andreea Moldovan, un medic excceptional(chiar nu inteleg ce i-a trebuit sa vina acum, in vanzoleala asta, la MS!) si pe care am aparat-o pe acest forum de fiecare data, a gresit de data asta: acel Ordin publicat in MO fara nici o Informare publica, fara sa fi iesit intr-o Conferinta de presa unde sa fi raspuns la intrebari si unde sa fi CLARIFICAT prvederile acetsui Ordin, a lasat loc liber la ceea ce aseara a facut rating urias la TVuri: urmeaza carantinarea Bucuretsiului!
  Imi pare rau pentru Andreea Moldovan, e un medic cum putini sunt in Romania.. dar in fucntii publice conteaza mult comunicarea, Informarea: trebuia aceste clarificari sa le faca asa incat Presa sa nu aiba ocazia sa abereze cum s-a intamplat aseara!
  De ce nu o fi organizat o Conferinta de Presa unde sa EXPLICE Ordinul asta, cum a explicat la Digi 24?
  Faptul ca a fost in dezbatere publica, in Romania e ZERO: cat timp cei din MS nu l-au popularizat, NU au aparut Informatii sau dezbateri organizate de MS la TV sau in Presa depsre Ordin, lansarea lui in „dezbaterea publica” a avut efecte ZERO!
  Drept care Presa si TVurile au scris fiecare ce a inteles sau ce a vrut!
  Probabil ca Facebook-urile lor la MS au scris depsre Ordin, dar UNDE, CAND si de cate ori acest Ordin a fost DEZBATUT public??!!
  Aseara am auzit prima data depsre acest Ordin.
  In plus, nu intru pe Facebook-ul MS, MS trebuie sa comunice pe canalele larg accesibile, Facebookul nu ajunge la toti romanii.. nu stau toti romanii pe Facebook.

 11. E pregătirea ca sa va strice viețile vara asta. Toate orasele mari sunt carantinabile, pentru că primesc pacienți din toată tara.
  Nimeni nu are voie la relaxare (nici macar mentala).
  Ati dat bani pe pachete turistice anul asta? Nasol! Face moldovan pe voi cu jet.
  Sperați sa va mai salveze cineva cand faceti avc sau infarct? TOATE SPITALELE DE STAT VOR DEVENI COVID. Iar privatul n-ar avea atâtea locuri, chiar daca ar fi totul gratis. Oricum, va costa orice mai mult.
  Nu mai zic de copii scolarizati sau plata ratelor dupa cresterea inflației… saracie lucie cu lipsa speranței.

  Ciuma rosie va fi un vis placut. De-asta ii si lasa pe ăștia să-și facă fanteziile distopice.

 12. Dupa pozele aparute in media,fatuca asta nu are fata si nici declaratii de om normal….Ar trece vreun examen psihiatric vreodata?Dar prietenul Barna?

 13. Nicu, Gabi, Corp eu cred ca voi sunteti sosiile lui Gadea. Stiti voi, ala care vroia sa ne bage pe gât Ivermectina.
  Dezastru in Tara Romaneasca! Prostia la pătrat.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.