G4Media.ro

Andreas Schleicher, OECD: În România tratați profesorii de liceu mult mai bine…

FOTO: Administratia Prezidentiala

Andreas Schleicher, OECD: În România tratați profesorii de liceu mult mai bine decât pe educatori și pe învățători, deși este mult mai ușor să te descurci cu elevii de la liceu. Educația timpurie este mult mai valoroasă

„Calitatea educației nu va niciodată mai bună decât calitatea profesorilor și a predării”, spune Andreas Schleicher, Directorul Directoratului pentru Educație al Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economica (OECD).

Acesta a declarat în discursul său din prima parte a conferinței de lansare a celor 4 politici publice propuse de OECD pentru proiectul România educată, finațate de Comisia Europeană, că „în România tratați profesorii de liceu mult mai bine decât pe educatori și chiar decât pe învățători. (…) Dar, de fapt, este mult mai ușor să te descurci cu elevii de la liceu, știți?”.

Expertul internațional a punctat astfel faptul că există diferențe de salarizare și de formare între cadrele didactice care predau la liceu și cele care predau în învățământul preșcolar și primar, deși potrivit lui Schleicher, ”în această parte a copilăriei (n.r. grădiniță și clasele primare) se pun fundamentele educației și e mult mai valoroasă în secolul XXI decât era în secolul XX”.

Andreas Schleicher este unul dintre cei mai reputați specialiști în educație din lume, fiind cel care coordonează testările internaționale pe Educație ale OECD – PISA, TALIS, PIAAC.

Citește discursul integral al lui Andreas Schleicher pe Edupedu.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Ăsta presupune că statul dă doi bani pe învăţământ.

    Copiii bugetarilor sunt educaţi în străinătate pe banii proştilor care nu votează.

    Dacă vreţi educaţie, votaţi cu cap. Dacă vreţi şpăgi, votaţi PSD.

  2. De educația de gimnaziu nu spune nimic, deși aici se fac evaluări naționale în a șasea și în a opta.
    Este un ciclu important, dar inexistent pentru marii gânditori.

  3. Ce PROSTIE! Educația timpuriE:bețișoare, alfabet, tabla inmulririi……nemernicii ca ăștia, a stricat mintea biletelor învățătoare cu o gândire de lemn, ca nici lucrurile astea minimale nu le mai realizează. Mergeți prin scoli și grădinițe și o sa vedeți ca sunt în continua formare,copiii lăsați de izbeliște….