G4Media.ro

Anchetatorii ucraineni au examinat până în prezent aproape 300 de cadavre la…

Sursa foto: Twitter / Denys Shmyhal (Prime-Minister of Ukraine)

Anchetatorii ucraineni au examinat până în prezent aproape 300 de cadavre la Irpin, în suburbiile Kievului, după retragerea forțelor ruse

Anchetatorii ucraineni au examinat luni 269 de cadavre la Irpin, localitate din regiunea Kievului, care au fost descoperite după retragerea forţelor ruse la sfârşitul lunii martie, a anunţat un responsabil al poliţiei locale, citat de Reuters, preluat de Agerpres.

Oraşul, cu 62.000 de locuitori înainte de război, s-a aflat în centrul luptelor forţelor ucrainene cu trupele ruse înainte de retragerea forţelor Moscovei din regiunile de nord ale Ucrainei pentru a-şi intensifica ofensiva în estul ţării.

„Până la ora actuală, am examinat 269 de cadavre”, a declarat Serhii Panteleiev, prim-adjunct al şefului Direcţiei principale de investigaţii a poliţiei ucrainene, într-o conferinţă de presă susţinută prin videoconferinţă.

O expertiză medico-legală este în curs de desfăşurare pentru a se stabili cauzele deceselor mai multor victime, a spus acesta, arătând fotografii cu rămăşiţe umane puternic carbonizate.

Responsabilul poliţiei ucrainene a indicat că au fost inspectate şapte locuri din Irpin unde se presupune că au fost împuşcaţi civili, fără a oferi detalii.

Rusia neagă că a ţintit civili şi a respins acuzaţiile că trupele sale ar fi comis crime de război în zonele ocupate din Ucraina, notează Reuters.

Sursa foto: Twitter / Denys Shmyhal (Prime-Minister of Ukraine)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...