G4Media.ro

Anchetă la RAT Brașov după ce un șofer de autobuz a pus…

Sursa foto: Biz Brașov

Anchetă la RAT Brașov după ce un șofer de autobuz a pus mai multe clipuri pe Tik Tok în timp ce se afla la volan / ”Zic aşa, după mintea mea, să aveţi grijă cum vă băgaţi, că eu stau pe Tik Tok”

Mai multe clipuri realizate de un angajat al societății de transport public din Brașov au fost postate pe rețeaua de socializare Tik Tok, în vreme ce acesta este la volan. Clipurile au atras atenția conducerii societății care a demarat o anchetă internă, anunță Agenția de presă Rador.

„Zic aşa, după mintea mea, să aveţi grijă cum vă băgaţi, că eu stau pe Tik Tok. treaba voastră, vă băgaţi, vă riscaţi. Aşa că mai bine gândiţi-vă de două ori”, este postarea dintr-un clip. Sau „Eu sunt şmecher de profesie, conduc bine, să ştii. Conduc foarte bine” ne arată un alt clip.

Acestea au ajuns și în atenția conducerii RAT, care a anunțat că va începe o cercetare.

“Conducerea societății RATBV a luat act de conținutul filmărilor postate și a dispus începerea unei cercetări interne. De asemenea, conducerea societății îi asigură pe călători cu privire la faptul că tratează cu maximă severitate actele de indisciplină ale angajaților, ce pot avea impact asupra siguranței călătorilor”, a precizat purtătorul de cuvânt al RAT Brașov, Silviu Ștefan. Șoferul riscă să fie amendat și de polițiști.

“Folosirea telefoanelor mobile, atunci când conducătorii de vehicule se află în timpul deplasării pe drumurile publice, cu excepția celor prevăzute cu dispozitive tip mâini libere se sancționează cu amendă de până la 1.160 de lei și aplicarea a 4 puncte de penalizare, iar dacă fapta descrisă s-a produs concomitent cu încălcarea unei reguli de circulație, pe lângă sancțiunea cu amendă, conducătorului auto i se va reține permisul de conducere și suspendarea dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile. De asemenea, efectuarea de către conducătorul unui vehicul a altor activități de natură a-i distrage în mod periculos atenția în timpu condusului se sancționează cu amendă de până la 725 de lei”, a spus purtătorul de cuvânt al IPJ Brașov, agent șef principal Daniel Zontea.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

 1. Bine ca se citeaza din lege si s-a rezolvat; din registrul stirilor despre ce „risca” diversi pentru tot felul de ilegalitati. Pai nu risca nimeni nimic din moment ce legile nu se aplica. Maxim mustrare, suspendare, 5% din salariu etc adica apa de ploaie.

  • Domnilor șoferi ai Regiei autonome de transport Brașov, înainte se ținea cont până și la cei care serveau semințe in mijloacele de transport în comun fără camerele de supraveghere video
   Deci……… țineți cont de cei care își lasă mâncarea în fundalul mijlocului de transport așa zis
   Rușine………… Pe vremea lui Augustin Pulpea nu era așa ceva deși nu vrea nimeni să recunoască,dar eu recunosc fiindcă am fost unul de al vostru
   Nu vă deranjați nici măcar să lăsați rampele jos pentru cei cărora mijlocul de transport în comun îi permite, deși voi nu vă deranjați,ceea ce înainte sistemul nu permitea nici măcar să aveți căldură în cabină
   Păcat…..

 2. Buna seara!
  Din păcate,aproape zilnic avem parte de experiente neplăcute în mijloacele de transport ale RATBV😔călători gălăgioși …unii vorbesc tare la telefon(de parcă ar fi singuri in tot autobuzul)deranjandu-i pe ceilalți participanți la trafic…iar cea mai mare problemă o reprezinta acei călători care urcă sub influența alcoolului și se iau de oameni fără motiv,folosind un limbaj obscen …creând o atmosferă tensionată…nepăsând nimănui ca sunt și copii care ,astfel,sunt obligați sa suporte aceste mizerii.Sincer,mi as dori ca din când în cand sa mai verifice cineva daca totul este in regula (vreun reprezentant al societății de transport,un jandarm.politist…nu știu, cineva,oricine care ar putea inspira incredere)…inclusiv, dacă și conducătorul auto are o conduită corespunzătoare!În speranța că aceste rânduri vor starni măcar curiozitatea cuiva …cu responsabilități, aștept măcar o schimbare în bine pe liniile de transport în comun în orașul nostru minunat!!!
  Cu respect,
  O participanta la traficul din Brașov…de ceva ani buni!🤗🤗🤗